Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Hendel Butoy en Mike Gabriel
Met onder meer: Bob Newhart, Eva Gabor en John Candy
Releasedatum: 6 december 1991
Plot The Rescuers Down Under
"Hang on for the most thrilling ride of your life!"
Cody, een jongen die in Australië woont, wordt gekidnapt door een stroper genaamd Percival McLeach. De twee muizen Bernard en Bianca worden gestuurd om het arme jongetje te bevrijden.
Bernard (stemrol)
McLeach (stemrol)
Frank (stemrol)
Krebbs (stemrol)
Joanna (stemrol)
Chairman / Doctor (stemrol)
hugohei
Deze heet bij ons 'De Reddertjes in Kangeroeland'.
Mooi vervolg. Two Paws Up !
Herald
In tegenstelling tot de vervolgen die Disney nu uitpoept is deze erg goed.
sn@ke
- 2077 berichten
Heb ze allebei op video en vroeger vele malen herbekeken. En idd dit is een erg leuk vervolg.
Walt Disney
Ben ik helemaal mee eens een echt top vervolg op het origineel. 4*
Esteban
Eén van de weinige films waarvan de sequel effectief beter is dan de originele. Op alle vlakken trouwens.
djelle
Zalige sequel, weliswaar anders dan zijn voorganger met wat vernieuwingen, maar 'beter' zou ik het toch niet noemen. Wel zeker even zalig als de eerste film. Heerlijk gewoon! 4,5
The One Ring
Zeker wel beter dan het origineel, al is het volgens mij meer dan 5 jaar geleden dat ik 'm gezien heb. Naar mijn herrinnering is hij 3,5 waard, maar door herziening zou ik een ander beeld kunnen krijgen.
ricky2612
Voor mij persoonlijk 1 van de leukste disney films. Goed verhaal, leuke en kleurige personages en het gaat gewoon heel snel.
Het 1e deel van de reddertjes is juist heel grauw, traag, sfeerloos en sloom. En deze is dat juist echt totaal niet. Echt een 300 % verbetering.
Heb deze film op video en heb hem echt helemaal plat gedraaid, en kijk hem zelfs nu nog, bij saaie momenten.
4 *
Pieter Montana
Ik snap niet wat zovelen mensen tegen deze film hebben.
Ik vind dit werkelijk een fantastisch vervolg op het ook al fantastische deel 1.
Hij kan me zelfs nu nog altijd aan het tv-scherm kluisteren
Angrod_Pallanén
Het is inderdaad een prachtige film, met onvergetelijke karakters (ik weet het, het klinkt als een reclame poster), bovendien is de muziek geweldig. Het formaat van de film duid ook echt dat na "The Little Mermaid" Disney er weer bovenop is gekomen...
Pieter Montana
Was er dan iets mis met The Little Mermaid?
Ik vind het wel een leuke Disneyfilm
Angrod_Pallanén
Beetje fout geformuleert: The Little Mermaid is een van de betere Disney films, en deze film kwam er na. Wat ik bedoelde is dus dat Disney in een sleur zat en dat The Little Mermaid het eruit heeft gehaald, dat Disney daardoor weer goeie animatiefilms maakte bewijst The Rescuers Down Under, snap je?
(Beetje late reactie)
De jaren 80' had toch ook heel mooie Classics
De Speurneuzen,Frank & Frey.Beidenzeer ondergewaardeerd!!
Oliver & company was wel een bagger.
Doom
Vroeger vond ik deze film echt geweldig, heb hem vaak bekeken en verdiend zeker een 3 *.. Kan helaas niet echt op detail ingaan verder want het is erg lang geleden eigenlijk....
Regan_Robbie24
vond deze niet echt bijzonder.....
die met die boot was gewoonweg geinig maar deze is zo saai! ga hem waarschijnlijk nooit meer kijken!
Rianneke_Dan
leuke film, maar niet zo heel bijzonder.
tis wel leuk gemaakt, en het verhaal is ook wel leuk.
Eerste was beter.
film_kaza
Best voorspelbaar en niet een geweldigen film. Hij het op 3.
matthijs_013
Hele goede disney vervolgfilm. Deed me heel erg aan Indiana Jones denken en had ook een jaren 90 sfeertje om zich heen hangen. Film verveelde nooit en is zeker voor herhaling vatbaar.
*3,5
Kisje
Vind deze vervolg beter dan de eerste.. Prachtig
, ben echt een fan van de Disney films..
4.5 *
Erik Dekker
dit is echt een van de betere disney films, the rescuers zelf is ook erg leuk.
in deze is die hagedis joanna echt te grappig zeg.
wel groot minpunt in deze film is, dat ze niet de rest van de beesten die gevangen zijn nog redden.
uiteindelijk toch ruim voldoende: een 3,5
Friac
Specifiek zou ik dit geen groot minpunt noemen, maar het staat wel symbool voor het hele einde, dat me nogal haastwerk leek te zijn. Ze moesten de bevrijding van Cody's vrienden niet per sé in beeld brengen, maar er werd zelfs niet eens met een woord over gerept op het einde: dit zorgde er dan ook meteen voor dat de hele gevangenisscène in het midden van de film vrij overbodig overkwam na afloop van de film. Je introduceert een personage als Frank (en wat nevenpersonages, zoals de kangoeroe en de koalabeer; gewoon om wat Australische fauna te tonen?), maar wat doe je er mee? Bitter weinig, als je het mij vraagt.
Ook het huwelijksaanbod van Bernard en Bianca had voor mij gerust een vervolg mogen krijgen op het einde van de film (beelden van de bruiloft, met de Australische nieuwe vrienden onder de genodigden), en er had veel meer in de 'driehoeksrelatie' van de muizen kunnen zitten dan er uiteindelijk maar werd uitgehaald.
Het einde is voor mij al zeker geen 4* of 4,5* waard, zoals velen de film hier wel raten. Met enkel wat relatief indrukwekkende beelden van een sterrenhemel kom je er niet.
Het einde kwam voor mij ook niet zo bijzonder sterk over, omdat vele zaken mondjesmaat werden uitgewerkt: zo vond ik de vriendschap tussen Cody en de arendsmoeder veel te vanzelfsprekend bedacht, en werkte hij te weinig op de emoties. Je kan van het origineel zeggen wat je wil (zelf ben ik ook geen grote fan, al vind ik hem wel beter/sfeervoller dan deze film), maar daar was er tenminste nog plaats voor wat emotie en duistere scènes. Het hele gedoe in het ziekenhuis, waar de muizen de albatros verplegen, vond ik ook compleet overbodig en leek me vooral te dienen als opvuller voor deze sowieso al korte film.
Pas op, je kijkt de film met relatief groot gemak uit. Maar wanneer ik iets kritischer naar het geheel kijk, vind ik dat men zich er toch iets te makkelijk vanaf heeft gemaakt.
Redelijke Disney die het vervolg was op het net iets betere The Rescuers. Evengoed nergens slecht.
film_kaza
The Rescuers: Down Under is één van de weinige goeie vervolgen. Ik heb deze 2 wel in het Nederlands gezien (waarvan een groot deel toch wat tegenviel), maar beide delen:
- Hebben top animatie. Bij de meeste vervolgen word het juist minder, maar hier leek het juist sterker te worden.
- Zinken niet in zeeën van romantiek dat het verhaal wat veranderd. Wat je wel verwacht met een mannetjes en vrouwtjesmuis als hoofdrol. In deel 2 was het al meer aan bod, maar pikte niet het verhaal van de film in.
- Hebben zowel goeie hoofdrollen als leuke bijrollen. De vogel met het sardineblikje op z'n rug maakte me vaak aan het lachen.
- Is het leuk om te zien hoe Disney het leven van de muizen (en de manier hoe ze het doen) hebben neegezet.
- Hebben een goeie bad-guy weten neer te zetten. Die ook echt de kinderen in gevaar brengen. Een kind voeren aan krokodillen, zozo... de titel "Rescuers"onteerd zichzelf niet. Ikzelf had bij deze bad guy erg veel gelachen bij de scene dat zijn (best enge) huisdier eieren aan het stelen was.
- Hebben een mooi en sfeervol begin. De fles met de mooie muziek, en het inzoomen over het bloemenveld.
Verzorgde muziek en herkijken lijkt me geen probleem.
Beide delen twijvel ik over een 4*. Misschien krijgen deze dat als de engelse versies zijn bekeken.

The Rescuers
1977

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan