Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Adam Wingard
Met onder meer: Lane Hughes en Brandon Carroll
5,3 (495)
Plot Pop Skull
Daniel probeert de pijn van zijn stuk gelopen relatie te verdoven door een variatie aan pillen te slikken. Zijn beste vriend probeert hem bij te staan in deze zware periode, maar diens vriendin compliceert de zaken. Door het overmatige drugsgebruik krijgt Daniel tevens waanideeën. Of hebben de geestverruimende middelen hem in staat gesteld om meer te zien? Daniel daalt langzaam af naar de donkerste plekken in zijn hoofd, waar zijn obsessies gevaarlijke vormen aannemen.
Fortune
Pop skull
Machtig filmpje. Er wordt ontzettend veel met filters en effecten gespeeld en bijna altijd is het wel goed uitgewerkt.
Een aantal prachtige beelden worden er op je scherm getoverd.
En een aantal schrik momenten die echt door merg en been gaan.
Ik schrok me echt de pleuris en daarna was ik meteen weer aan het scherm gekluisterd.
De beelden zijn top, maar de sounddesign bij deze film is misschien nog wel noemenswaardiger, echt geweldige angstaanjagende geluiden zitter er in deze film.
Wat ik wel heel jammer vind is het acteerwerk van de hoofdpersoon.
Ja ok, hij speelt heel goed een depressieve kerel, maar dat is dan ook het enigste wat hij doet heel de film. Ik heb het gevoel als de angst van zijn gezicht af te lezen is, dat de film veel enger is. Eigenlijk stelde de droge kop van de hoofdpersoon mij telkens gerust, als hij weer wat illusies en dergelijke ziet. Dat hij aan het trippen is, is ook totaal niet van zijn gezicht af te lezen.
Zeker een goede film waarbij je op het puntje van je sofa gaat zitten, maar niet de absolute topper die ik had verwacht.
Beeld en geluid zijn op sommige momenten wel geniaal te noemen.
Maar ik verwacht in de toekomst een soortgelijke film, die het beter gaat doen.
chevy93
Aardig vormexperiment. Het jammere is dat er nooit een echt ijzersterke scène tussen zit. Er klopte bij elke scène wel iets niet. De ene keer was het de (bij vlagen afgrijselijke kut-)muziek, een andere keer was het de irritant onderbelichting en weer een andere keer waren het de personages die mij niet konden boeien. Dat is toch jammer, want hier had een mooi werkstuk van gemaakt kunnen worden. Dit betekent echter niet dat genoemde voorbeelden nergens goed waren. In tegendeel, bij elke scène was dan ook weer een deel dat juist wél ijzersterk was. Heel zonde dus. Ondanks de relatief korte speelduur had ik het toch wel gehad op het einde. Het was niet zo bijster interessant meer en de cameratrucjes waren wel uitgewerkt. En die epilepsieverwekkende trucjes mogen van mij achterwege blijven.
Tonypulp
Wat voor muziek denk jij dat hier beter zou passen dan? Legendarische soundtrack die het visuele tig keer sterker weet te maken, couldn't wish for anything else.
chevy93
De muziek die ik graag in de gehele film had willen zien, was bv. het stukje waarin hij gitaar gaat spelen. Of de achtergrondmuziek op het einde.
dominion
Erg apart.
Hij viel toch wel tegen want het was niet echt helemaal mijn ding.
Evenals was Visions of Suffering ook niet super die ik overigens wel wat beter vond dat dit filmpje.
Hij is nog wel toe aan een herziening.
De Nightmare/Droom stukjes waren dan wel weer heel erg vet.
Maar kreeg er wel koppijn van
Er zit ook wel een naar sfeertje in maar er gebeurde toch te weinig om die spanning aan te houden of om te boeien.
Ondanks die speelduur van 86 minuten voelde het toch wel wat lang aan.
Maar heb hem denk ik met de verkeerde verwachtingen gekeken.
Zal hem een andere keer wel weer proberen.
2,0
Threeohthree
Geliquideerd.
hijgerig en bedonderd, van het adrenaline dat vol met zweet troosteloos op mijn netvlies brandt, kotsmisselijk in mijn hoofd van het brakende geflits dat abrupt van de kanker een kortsluiting maakt. Dof, blind en doof, dwaal ik door mijn graf. Gestorven in de strijd, in de strijd met epilepsie.
Pop Skull kerft zijn charme in de pasgeboren beroerte van menig epilepsie patiënt, flitsend geruis en ruisend geflits bonken op het vermoeide netvlies dat na 5 minuten Pop Skull al zijn ouderdom vertoont. Ingespannen dolen we door het personage Daniel & co, gekluisterd aan de buis rot hij weg van zijn pijnstillers en klote leven.
Pop Skull is niet wat je noemt een horrorfilm ala dinsdag, het is een visuele horrorterm, gegriffeld in de steen dat het horrorgenre teweegbrengt.
Mitchy.
(Audio)visueel vrij mooi, maar men houd er wél of níet van. Pop skull is namelijk niet geschikt voor de doorsnee filmkijker die af en toe eens op de zondagmiddag een komrom ''nuttigd''.
Pop skull is zeer epileptisch en beklemmend. Dat kan voor een filmgeek die van dit soort cinema houd een verademing zijn.. maar voor de meeste zielen een 10 minuten filmpje (skip-skip-skip-einde).
Ikzelf vond het een vrij nieuwe ervaring op filmgebied... hoewel het voor mij niet is weggelegd, dus eenmalig.
5,3 / 2,5 *
VanRippestein
Erg apart.
Hij viel toch wel tegen want het was niet echt helemaal mijn ding.
Hij is nog wel toe aan een herziening.
Visions of Suffering eh? Thx voor de tip, die ga ik zeker checken!
SaNDuTjE
Een uiterst interessante film met een veelbelovend begin, een aantal ijzersterke scenes maar niet over de gehele lengte wist te verbluffen.
Na het lezen van alle lovende woorden hier waren mijn verwachtingen tot ongekende hoogtes gestegen, en na de eerst 10 minuten bleek niets minder waar te zijn. Het veelvuldig gebruik van filters, stroboscopische effecten en close-ups ondersteunt door een onheilspellende muziek laten je in een andere wereld belanden. Alles lijkt te kloppen totdat het personages Daniel mij niet echt meer wist te boeien. Hughes had het karakter wel wat intenser en meer op het randje mogen neerzetten in plaats van het duffe. Het is maar goed dat het magistrale gebruik van de effecten zijn geestestoestand weergeeft en laat zien dat hij aan het trippen is aangezien dat van hem maar moeilijk is af te lezen.
Dit neemt niet weg dat het een intense filmervaring is met beklemmende beelden, een naargeestige soundtrack en niet te vergeten erg goeie schrikeffecten.
Erg goed maar niet het meesterwerk waar ik op gehoopt had.
3,5* voor nu.
Knisper
Sterke flim met een klein budget gemaakt; dat zie ik altijd graag. Wingard lijkt helaas nog iets te veel zoekende. Ik ben het met Goto eens dat de timing niet altijd top is. Daarbij leek het nog iets te veel een vingeroefening; dan zie ik toch liever iets als Small Gods (2007) . Een tweede reden waarom de film niet helemaal werkt, is de nogal onsympathieke hoofdrolspelers, waarbij Daniel best wel naar de kapper had mogen gaan. Het zorgt ervoor dat je je emotioneel moeilijk in kan leven. Wat dan overblijft is een indrukwekkende visuele trip, maar mee een waarbij Wingard zijn visitekaartje afgeeft, zonder al hier bij deze film direct toe te slaan.
Veel potentieel, goede film, kon echter nog beter.
Inland Rabbit
Tsjah eh, ik vond dit WIngard's beste film, maar zijn volgende sluit meer aan bij de Mumblecore, met een horror twist. Die maar proberen dan?
Knisper
Meneer Bungel
Inland Rabbit
Naja alleen maar lichtjes hoor. Het doet verder ook wat denken aan Henry: Portrait of a Serial Killer.
mar88vdv
- 1929 stemmen
Iemand nog een idee waar deze te halen is, ik wil hem graag nog zien.
MatthijsGr00t
Leuk concept maar voor mij niet interessant genoeg voor de volle 90 minuten. Het eerste half uur vond ik erg sterk. Ik had geen verwachtingen en werd overrompeld door visuele pracht. Het eerste half uur zag ik het niet alleen maar voelde ik het ook zoals jeroentjuhhhh eerder beschreef. Daarna zakte dat af, ik voelde het niet meer, de feeling met de personages nam af, waardoor het minder een belevenis werd. Visueel bleef het zeer sterk. Het overige niet. Op basis van een ijzersterk begin en visuele pracht beoordeel ik dit met 3,5*. Al blijft het lastig te beoordelen.
cimbom91
ik bedoel er niets slechts mee maar deze film scoort een 5.3 op imdb, en op moviemeter
een 3,51
3.51x2=7.02
wel een erg groot verschil.
Gebruikers van imdb geen smaak??
binnenkort even kijken
IMDb heeft een wat breder publiek, waardoor de scores ook iets meer afgestemd zijn op de mainstream. Iets wat Pop Skull niet meteen is.
Asaharo
Shit, overweldigend dit. Sommige soundscapes zijn er bonk op, en dan daarbij die hyper actieve montage, vooral de scènes met zijn vriendin als hij aan haar denkt komen nu in mijn hoofd geschoten, lichtjes wankelend wandelend op het heuveltje waar zij hem opwacht. maar ook de herhalingen, en hoe die vervolgens elkaar overlappen met dat blond meisje, de kleuren, de nachtmerries, de kop van die depressieve gozer. Het werkte voor mij. Van dit soort films wil ik er echt meer zien.
Baliekluyver
Mijn interesse voor deze prent is enkele maanden geleden al gewekt en intussen ben ik verwikkeld in een behoorlijke queeste om die dvd te pakken te krijgen. Echter, nergens maar dan ook nérgens is dit ding te koop en/of te downloaden. Hoe kan dat in hemelsnaam? Hoe obscuur een film ook mag zijn, ergens moet deze toch op te duikelen zijn, desnoods voor (te) veel geld? Heel erg vreemd. Ik heb WOW HD - het enige adres waar Pop Skull verkrijgbaar was, voor zo ver ik kan zien - al gecontact en vanuit Engeland kreeg ik te horen dat ze de dvd niet kunnen leveren en dat ze tevens geen flauw benul hebben of (en zo ja: wánneer) dat item weer binnenkomt. Maar goed, dat deze zelfs niet downloadbaar is spant toch wel de kroon.
Wie helpt mij uit de brand? Is er wellicht iemand die de film bijv. digitaal (.avi) heeft en deze via WeTransfer kan verzenden? Zoiets? Of, nog beter natuurlijk, mij kan doorverwijzen naar een legaal koopkanaal? Ik krijg bijna slapeloze nachten van een film die ik niet heb gezien.
Fortune
Downloaden is makkelijk te doen en voor de rest kan je hier niet aan komen volgens mij.
Inland Rabbit
Pindakazen wordt van deze film ook steeds lastiger, als je niet op een obscuur cult pindakaas adresje zit.
Amazon US heeft hem. Qua NL adresjes, je kan hem meestal wel bij Boudisque bestellen, maar je zou hun eerst eens bellen beter, want ik heb hem in de winkel te Utrecht al wel voor goedkoper dan die prijs zien liggen geloof ik.
Regio is trouwens 0, geen 1
Levering kan trouwens best een probleem zijn, want kan best dat de dvd out of print is. Zo'n wijdse oplage was het niet.
Tonypulp
Goedkoper dan 20.- in de winkel? Heb er volgens mij zelfs meer voor betaald in Utrecht
(tijd geleden alweer)
Inland Rabbit
Oh ok, ja het is sowieso geen goedkope dvd. Toen ik hem kocht was ie ook aardig prijzig. Maja met een gecombineerde zending, om de importkosten/verzending uit Amerika te drukken, was het aardig te doen.
Noodless
Mitchy schreef :
Kan ik begrijpen.
hmm voor mij ook niet echt mijn cup of tea , maar de film heeft wel iets speciaals. Het visuele( soms
, soms beetje hoofdpijn
) en sound zijn hier opzienbarende knappe filmfactoren. Deze pluspunten zorgen soms ook voor een beklemmende , enge sfeer. Het script vond ik niet zo boeiend en de personages kwamen wat slapjes over.
5/10
Naomi Watts
Altijd een beetej tegen de film op gezien, de dvd ligt inmiddels al jaren stof te happen, destijds gekocht voor onder de 10 euro. Mocht de film tegenvallen kan ik zo te lezen wel weer blij worden van wat mij dit kan opbrengen (of MM pakketservice als de vraag zoveel groter is als het aanbod). Van het weekend maar eens proberen.

Mizu no Onna
Fantasy / Drama, 2002