Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Bill Farmer, Jason Marsden en Jim Cummings
Releasedatum: 27 juni 1996
Bekijk via Disney+
Plot A Goofy Movie
"It's hard to be cool when your Dad is Goofy."
Max is verliefd op Roxanne en probeert op de laatste dag van school indruk op haar te maken door een coole imitatie te doen. Nadat de rector tegen vader Goofy heeft verteld dat het slecht gaat met Max, besluit Goofy om met zijn zoon op vakantie te gaan. Maar kan hij de leugen, die hij verteld heeft aan Roxanne, nog goedmaken?
Goofy (stemrol)
Lisa (stemrol)
Mickey Mouse (stemrol)
pinky
- 1999 stemmen
Afgezien van de dollar is bij Disney niets echt heilig en dat wordt maar weer eens bewezen met deze strictly-for-kids film. Goofy, het grappigste wezentje dat ooit van de lopende band rolde bij deze fabrikant mag nu comic relief spelen in een onuitstaanbare sit-com met zijn zoon in de hoofdrol. Niet alleen de stem is veranderd: van het hele tiepetje van vroeger is nog weinig terug te vinden. Alsof Goofy een acteur is die je gewoon de rol van Clark Griswold kunt laten spelen. Wat volgt? Goofy in Rocky 6?
moviefreak#1
Niet echt een klassieke Disney film nee, misschien wel de minste of iig bij de slechtste. Toch nog wel een 2 1/2 omdat de film vrij onderhoudend is maar goed, nee.
The One Ring
Inderdaad, Goofy is niet meer dezelfde in deze film. De film zelf is echter niet slecht, maar zeker niet bijzonder.
2,5 sterren
Kageta
Ik vond deze film vroeger echt helemaal geweldig, vooral dat laatste stukje als ze bij 1 of andere michael jackson op het podium staan. Nu vind ik het gewoon een redelijke kinderfilm niets meer niet minder. de soundtrack is trouwens wel erg aanstekelijk
Goodfella_90
Ik kreeg deze vroeger ooit eens als videoband op mijn verjaardag. Jaren lang mijn favoriete film geweest.
Gammala
Vroeger vond ik het een superfilm , maar nu
, nee ! haha
robertinho
Één van m'n favoriete Disneys, maar ja ze zijn allemaal zo leuk
film_kaza
Geen slechte verfilming van de serrie en de strips. Ben onder de indruk geweest. Was vroeger ook een van mijn lievelingsfilms.
3 sterren.
FillumGek
Vroeger erg mee vermaakt. Zag hem in de bios en de tofste momenten vond ik als Max Powerline ging nadoen en zo het mooie meisje voor zich won ( aaah wat lief!) en op het laatst als hij gaat optreden met Powerline. Vond het toen echt blitse muziek en mooie beelden
prometida
Ik vond het vroeger echt een hele leuke film!
En zo lief ook, alles met dat meisje voor de zoon van Goofy.
Soms was het zo heel zielig voor Goofy, als hij probeert goed te doen voor Max, en Max wilt er niets van weten.
Dat vond ik vroeger echt heel zielig.
Ik weet niet wat ik er nu van zou vinden.. haha misschien moet ik hem weer eens kijken
3 STERREN.
Mathijsco
Ik vond en eigenlijk vind het een goede film. Ik heb een op video en zal hem binnenkort nog wel eens een keer uit de kast halen. Goofy vond ik vroeger altijd grappig omdat hij dan zo op zo'n manier zei: "O, gompie!". haha.
Ik geef hem daarom een 4,5
tommykonijn
Ik heb deze film ooit eens op School gezien en ik vond hem Matig soms erg zwak en verliest vaak zijn kracht maar ondanks dat is het toch nog wel een film die vooral Kinderen denkelijk helemaal geweldig vinden.
neo
Was hier toen ook helemaal gek van. Had ook een stripalbum versie en luisterboek van. Het is erg jammer dat men het blijkbaar nodig vond om Goofy te gebruiken voor een moraalverhaal.
Mr.F-sensitive
Natuurlijk kan ik deze film alleen maar beoordelen als hoe ik hem als kind vond, en daardoor nog steeds vind.
en dat is erg goed! leuk om te zien hoe Goofy en max samen een avontuur beleven. en dat er ook weer een tikje drama in zit.
Dus..in mjn ogen echt 1 van mijn lievelings disney films, toen ze nog de oude magie hadden.
egelhunter
ik vond deze toendertijd echt superlache. Vooral dat stukje met big foot en zn walkman op haha 4*
film_kaza
Verwachte bij het herkijken een erg kinderachtige film. Maar dat viel reuze mee. Sterker zelfs ik genoot er erg veel van.
Lachte regelmatig in een deuk. Leuke grappen en leuke personages. Met O.A. de klunzige Goofy, de "wanna-be-a-cool-boy Max, de chagrijnige Pete en z’n zoontje, Max z'n relaxte kaasverslaafde vriend, de niet alleen mooie maar ook erg aardige Stacey, willekeurige Disney characters die je terug kunt zien (Mickey, Donald, Ariel) en de maffe Bigfoot.
Leuke vrolijke muziek (beetje pop hier en daar, maar dat maakt niet uit) en zeer aangename Disney Goofy tekenstijl.
Verhaal is niet zo heel special maar Disney weet er wel iets aangenaams van te maken. Spreekt me wel aan. Niet dat ik me voor mijn vader schaam maar meer "teenage-boy-in-love dus moet whatever ik doe niet voor schut staan".
Viel me trouwens op dat de zanger waar Max veel van houd in deze film verdraaid veel op een soort Goofy versie van Michael Jackson lijkt. De manier hoe hij zingt, danst, eruitziet deed me sterk aan Michael Denken.
Krijgt een welverdiende 4* voor de heerlijke avond.
Het kan wel 10 jaar terug zijn dat ik hem voor het laatst zag, maar onlangs kreeg ik hem in bezit en ik ben hem dus weer gaan kijken. A Goofy Movie is gebaseerd op de Disney tekenfilmserie Goof Troop. Dus met Goofy en zoon Max, die overigens in de film een puber is itt in de serie en buurman Boris met zoon Borrie.
Goofy vond ik altijd 1 van de grappigst Disney figuren. Een grote kluns die gewoon grappig is.
De film is erg vermakelijk, al vind ik het wel jammer dat ie zo kort is. Na zon 70 minuten heb je de aftiteling alweer. Maar in die 70 minuten heb je wel een grappig verhaal gezien met veel leuke momenten. Grappig was dat je veel Disney personages in een flits even zag. Mickey Mouse en Donald Duck als lifters langs de weg, een afbeelding van de kleine Zeemeermin, Knabbel en Babbel in een boom...
De humor is braaf maar wel leuk. Echte Disney sfeer.
shockdog
Heb hem pas weer op video gezien. Hij was niet meer zo leuk als in m'n herrindering, maar deze film is zeker een aanrader voor kinderen, die de vrolijke powerlineliedjes zeker mee gaan zingen
****
Achmed
Ik vondt deze film vroeger zo leuk ik had zelfs zo een soort stripboek (zonder tekst) met een cassettebandje erbij, van deze film. Luister er vroeger nonstop naar tot ik in de buurt van een videorecorder was
3* voor de jeugdsentimenten
Donkerwoud
Ik heb hier toch goede herinneringen aan. Heb mijn verjaardag ooit gefilmd met deze film, vandaar. Laatst viel hij wat tegen, maar ik kon er nog best om lachen.
Ik zoek het 2e deel, an extremely goofy movie. Kan hem nergens vinden :S
film_kaza
Is er een deel 2 :O? Niet een langere aflevering?
film_kaza
Inderdaad, valt nergens te vinden tot nu toe. Deel 2 is kennerlijk te onbekend gebleven in Nederlands, maar misschien zijn er bestel sites waar deze te vinden is.
nee, ik vond hem nou niet zo bijzonder. * 2,5
Heb je ook argumenten
?

An Extremely Goofy Movie
2000

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The More the Merrier
Komedie, 1943