• 9.372.714 stemmen

Geregisseerd door: Adrián García Bogliano

Met onder meer: Andrés Aramburu, Gimena Blesa en Leonardo Canga

Gesproken taal: Spaans

Plot No Moriré Sola

"Stand on your feet, or die on your knees"

Vier jonge vrouwen rijden samen op het afgelegen platteland van La Plata. Onderweg zijn ze getuige van een misdaad. Een plaatselijke bende uitschot heeft een meisje neergeschoten en voor dood achtergelaten. De vriendinnen slepen het slachtoffer in hun auto en spoeden zich naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Als ze een dorpje bereiken, is het meisje doodgebloed en ze willen een verklaring afleggen. Wanneer de leider van de bende doodgemoedereerd binnenwandelt, ontdekken ze tot hun ontzetting dat hij de baas is van de plaatselijke politie. Met de voet op het gaspedaal rijden de meisjes zo snel mogelijk weg. De bende weet hen echter in te halen en klem te rijden. Wat volgt is een verschrikkelijke beproeving en een genadeloze, gewelddadige cirkel van bloederige wraak en weerwraak.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik ben best wel jaloers op jouw instelling, zo van, och ik ken die mensen toch niet dus wat kan mij het schelen. Het zou mij een hoop verdriet en woede besparen bij bv het lezen van de krant.

avatar van Spetie

Dat is geen instelling, dat is gewoon mijn filmervaring. Nieuwsberichten uit kranten vind ik soms ook heel ellendig. Net zoals ik ook weleens heb moeten huilen bij een film, waarin de ellende mij wel raakte.

Er is natuurlijk wel een verschil tussen fictie en realiteit.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Spetie schreef:

Er is natuurlijk wel een verschil tussen fictie en realiteit.

Oke, sorry dat ik je van deze instelling beticht, daarvoor nogmaals mijn excuses.

Bij mij werkt het zo dat ik weet dat dit soort dingen gebeuren en als ik het dan zie word ik er mee geconfronteerd en dan kan ik me erg boos maken en ook word ik er heel erg verdrietig van.

Ik hoop dat je m´n excuses aanvaard.

Mvg Hassum

avatar van Spetie

Jahoor die zijn aanvaard.

Je kunt alleen niet automatisch zo'n link leggen. Ik snap trouwens ook best goed dat die scene er bij sommige mensen zoals jij flink kan inhakken.

Goed om te constateren dat we elkaar uiteindelijk wel begrijpen.

avatar van jippie2010

jippie2010

ontopic:

Erg langzaam en traag, sommige momenten waren boeiend.

De regisseur experimenteerd voorzichtig, maar zonder succes: *2.0

avatar van Phantasm

Phantasm

Deze is inderdaad wat traagjes, maar de wraakmomenten waren op zich wel aardig gedaan.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg indrukwekkende rape & revenge film uit Argentinië. Garcia Boglanio had ik al een tijdje in het oog en was al vrij benieuwd naar zijn werk. Alleen weer behoorlijk vervelend dat er bijna niks van hem op dvd is uitgekomen hier in de omstreken, dus moeten we het voorlopig even met I'll Never Die Alone doen.

Rape & Revengefilms vervelen zelden, wie vind het onterecht dat slachtoffers van verkrachting al hun krachten bijeen rapen om de dader er even flink van langs te geven? Hier zijn vier vriendinnen op een roadtrip door La Plata in Argentinië. Onderweg vinden ze een toegetakelde vrouw en zien ze in de verte een paar jagers rondlopen, waarmee ze haar meteen meenemen en naar het politiebureau rijden, waarbij ze echter zelf doelwit worden. Hadden ze nou maar gewoon een omweg genomen ipv om te keren en alsnog de jagers passeren, dan vraag je toch om problemen?

Verder weet je hoe het gaat: de vier meiden worden uiteindelijk opgejaagd, gevangengenomen, en verkracht. De verkrachtingscene is hier wel heel anders neergezet vergeleken wat ik eerder heb gezien. De gruwelijke gebeurtenis word hier wel op een hele subtiele intieme wijze neergezet, en de daders lijken wel bijna geen kik of emotie te geven bij hun daad, alsof het hun gewoonte is. Wat ook heel mooi is om te zien is hoe de meiden niet meteen na de gebeurtenis wraak nemen. In plaats daarvan belanden ze in een situatie waarbij ze gewoonweg noodgedwongen zijn om terug te slaan, en vanaf dat punt veranderen de eerst zo brave studentes (althans, de twee die over zijn) zelf in meedogenloze killers met een paar overheerlijke kills van dien.

Helaas zit er nog wel vaak wat onlogica in verstopt: Zoals gezegt die scene waarbij die dames niet gewoon een andere route nemen, maar ook het feit dat, op het moment dat een van de meiden ontsnappen uit dat huis, de bewaker niet eens op zoek gaat of alarm slaat, hoe wil je iemand 200 meter verderop nog raken met een shotgun?, waarom had die agent zijn pistool nooit bij zich terwijl hij hem nog vaak wel nodig zou hebben, zeker als hij het blokhut van die jagers binnenloopt, die 2 dames die als katten een hele kuil dichtgooien om een van de verkrachters levend te begraven, maar er is toch een schep?? Die scene duurt ook veelste lang en word op den duur vervelend. Maargoed, hop maar!

Die rol van die politieagent was ook erg leuk.

Want voor de rest is deze film prachtig opgebouwd, en ook dit is weer zo'n typische film met een laag budget die niet B aanvoeld dankzij de filtering en de montage. Ook de soundtracks geven hier een erg aangename bijdrage en het indie-roadmovie gevoel is ook hier en daar aanwezig dankzij de vele mooie plaatjes. Ook opmerkelijk dat er bijna geen woord in word gezegt wat de sfeer ook wat beklemmender maakt. Acteerwerk valt ook mee. De cultstatus is hier ook lekker dik, die laatste shot waarbij de twee dames even in een actie-film pose gaan staan zegt daarbij genoeg. Ook een kleine maatschappelijke onderlaag om het feit dat een van de jagers baas is bij de politie en daarom lekker ongestoord zijn gang kan gaan (bijv. vrouwen misbruiken)

Voor mij een erg geslaagde film, helaas niet al te verzorgd op sommige momenten (alsof Bogliano haast had), maar daar moet je omheen kijken. Maar eens kijken wat Here Comes the Devil teweeg brengt. Voor de rest is er niks te krijgen van deze man.

avatar van Rickyman

Rickyman

Nee, vond 'm toch zwaar tegenvallen.

Het zal de bedoeling zijn geweest, maar vond de film erg amateuristisch overkomen. Slecht beeld en geluid en tè kort bij gefilmt, weinig shots van de omgeving bijv. In de jaren '70 zou het een geweldige film kunnen zijn, maar dit kan toch echt niet meer.

De verkrachting-scene is gruwelijk, maar voor de rest is het een saai en tijdrekkend gebeuren. Heb soms een beetje vooruitgespoelt...

Had ervoor de recenties van deze film hier gelezen en het leek me wel wat, maar de eerder genoemde rape-films vond ik toch beter iig.

avatar van niethie

niethie

Weet niet wat het is maar op de een of andere manier jagen films waarin vrouwen heel apatisch reageren op al het gruwelijks wat ze aangedaan word/er met ze kan gebeuren (Axe, Ms.45, They Call Her One Eye) me altijd de stuipen op het lijf. Natuurlijk kun je je als man met geen mogelijkheid voorstellen wat er als vrouw wel niet door je heen moet gaan als een man je zo vernederd. Hoe vies, gebruikt en alleen je je wel niet moet voelen op zo'n moment en getraumatiseed het je kan achterlaten. Maar als zo'n vrouw niet reageert zoals je verwacht dat iemand in zo'n situatie zou reageren (ik zal mijn woorden zorgvuldig kiezen want het zal vast gevoelig liggen maar ik baseer dit op reacties die ik al zovaak en eerder in films zag: schreeuwen, krabbelen, trappelen) en in de plaats daarvan met een ijzige blik voor zich uitstaart en geen kik geeft terwijl ze door het agressieve gestoot half door elkaar geschud word dan doet dit me over het algemeen veel meer als een al even gruwelijke scene waarin wel alle spreekwoordelijke trossen losgaan (Irreversible etc) Een mooi voorbeeld is een stukje uit de originele Last House on the Left (waar dit overduidelijk een ode aan is, tot aan de suffige agent met autopech toe...) waar de later bitterzoet gewroken dochter van de twee ouders na eerst minuten lang gemarteld te zijn er uit een soort van combinatie van schaamtegevoel en ontering er voor kiest zich niet langer te verzetten en zich te laten doden, de beulen zelfs wat verontwaardigd achterlatend. Een zelfde soort gevoel als ik bij die scene had bekroop me hier. Enorm amateuristisch (die overbelichting steeds!!!) en verre van hoe het moet zijn verder, maar wel een mooi ode aan een tal van bekende en onbekende exploitation films en ergens wel vakkundig gemaakt. Was voornamelijk onder de indruk van de geluidseffecten die steeds weer op de juiste momenten werden ingezet. (3*)

Ghe. Wel enorm vette muziek in dit smerige werkje.

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatig rape and revenge filmpje...de acteerprestaties vind ik nog wel oke van de dames,mede omdat er niet zoveel gesproken word in deze film.Sommige scenes waren mij wat de langdradig en vond ik zeker een minpunt.

Het beeld van de film vond ik ouderwets en goedkoop uitzien...ik weet niet of het zo bedoelt is want het is niet gelukt...tis een film uit 2008 en ik heb het idee dat ik naar een film uit begin jaren 90 heb gekeken,ze hadden van mij best een paar honderd euro meer mogen uitgeven aan een camera die wat mooier en scherper beeld gaf.

Verder wel een leuke wegkijker...maar teveel minpunten voor een voldoende.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, vrij matige horrorfilm, was allemaal wel erg traag in beeld gebracht.

Ook niet de schokkendste die ik gezien heb, verder wel redelijk mee vermaakt deze rape & revenge film.

Die scene toen ze die kuil dicht gooiden bijvoorbeeld duurde wel 5 minuten, ook hadden de meiden andere keuzes kunnen maken.

Het was het allemaal net niet, ook word er maar weinig gepraat.

Daarom 2.5 sterren

avatar van joolstein

joolstein

Goede en harde toevoeging (zover als je van goed mag spreken) in het Rape Revenge-genre! Vier Argentijnse meiden gaan op een roadtrip door de La Plata regio van Argentinië, maar dat verloopt wat minder vrolijk dan verwacht. Een meisje dodelijk gewond langs de kant van de weg en stel lokale zwijgzame stropers zorgen dat dit een zeer onprettige film werd! Deze nemen de meisjes mee naar de bossen waar ze herhaaldelijk brutaal verkracht gemarteld en geslagen worden! Die scenes duren even en zijn geen prettige plek! Uiteindelijk moet in films als deze de wraak zoet zijn, en in dit geval is deze zoet. De speciale effecten van die wraak waren goed gedaan, wonden, het bloed en de bloederige moorden zijn volledig in beeld! Wel opvallend is dat in de film veel spraak ontbreekt en dat er bevreemde soundscapes zijn te horen. Wat de film een soort serene rust gaf. De film is verder opgenomen met een jaren '70 Grindhouse-filter wat de film vooral veel goed doet! De film is netjes gemaakt, de beelden, hoe bruut ook, zijn door vaardige handen in elkaar gezet en dat zie je er toch aan af. Een geslaagde film, gemaakt op een klein budget en in een subgenre wat niet iedereen ding is!