Direct Contact (2009)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Danny Lerner
Met onder meer: Dolph Lundgren, Gina May en Michael Paré
Plot Direct Contact
Mike Riggins, die bij de Amerikaanse dienst zat en opereerde in Oost-Europa, zit nu in de gevangenis. Er wordt hem vrijheid en geld aangeboden maar hiervoor moet hij de ontvoerde Ana Gala, een Amerikaanse vrouw op zien te sporen. Kort nadat hij haar bevrijd heeft, komt Mike erachter dat het hele ontvoeringsverhaal alleen maar een list was. Vervolgens wordt Mike opgejaagd door de overheid en de onderwereld. Zij willen Mike omleggen en Ana in bezit krijgen. Mike moet nu zien dat hij achter de waarheid komt en Ana veilig op Amerikaanse bodem krijgt.
Mike Riggins
Gun Dealer
Lead Marine Guard
General Drago's Guard #1
Lennert
Het is knap zoals ze in 2009 een film zo kunnen verpesten.
Slechte acteer prestaties,hele slechte special effect's en een simpelere verhalen lijn valt niet te verzinnen.
Bespaar je de moeite van het kijken.
Heb je enig idee waar je het over hebt? De enige special effects die er te zien waren, zijn explosies en kogels die mensen doorboren. Dit zag er toch echt behoorlijk goed uit allemaal, dus waar doel je nu op? En waarom zou een actiefilm per se een goed verhaal nodig hebben in 2009?
b00ts
Dat er mensen zijn die deze rotzooi nog kunnen waarderen.... ongelooflijk. Dat heeft niets te maken met smaak of goed verhaal.
Lennert
Als je een diep existentieel drama verwacht kan ik me voorstellen dat je niet begrijpt dat mensen deze rotzooi kunnen waarderen. Rotzooi blijft echter een dermate subjectief begrip dat ik me niet kan voorstellen dat jij je niet kunt voorstellen dat er mensen zijn die dit kunnen waarderen. Ik zoek geen goed verhaal bij het kijken van deze film, ik wil actie en dat kreeg ik.
b00ts
Ook in dat geval Lennert, gaat actie om kwaliteit. Ik ken denk ik ook wel iedere Schwarzenegger-film (om maar eens iemand te noemen). Het verhaal of de acteer-prestaties boeien dan niet, de actie wel. Maar hoeveel sterren geef je daar dan voor als je er hier al vrolijk 4 uitdeelt?
Ik geef het op, jullie (DiDa ook) winnen, want kwaliteit is natuurlijk ook een subjectief begrip en is iedere film ook een goede film.
skipy05
Goede actie film. Goed verhaal. Je merkt toch dat het maar een b-film is. De actie is heel goed. Het acteren is soms wat minder. De effecten waren goed te doen.
Keesgommers
Jeetje...veel slechter dan dit worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt. Had alle actie in 15 minuten laten zien, dan had ik de rest van de tijd beter kunnen besteden. Ik had even de hoop twee sterren uit te kunnen delen maar wat een bagger. Het één is nog sterker (lees slechter) dan het ander.
De klimatologische omstandigheden zijn ook wel grappig.... dan sneeuwt het en dan weer zon, en dat wisselt elkaar gewoon af. Zijn tegenstanders zijn stuk voor stuk jongens met de ogen van Stevie Wonder (ook de scherpschutters). Missen moet kunnen, maar dit slaat alles. Zelf koopt (?) onze Dolf een partij oorlogstuig waar je het koud van krijgt. Helaas. Afgezien van een twee stuks explosieven en een pistool heb ik er niets van teruggezien (let vooral op de nachtkijker, waarom hij die nou nodig had?). De rechter koplamp van de taxi is direct stuk....even later niet meer....om het even daarna toch maar weer wel kapot te zijn. En het wordt als maar slechter. Als ik het goed zag, schoot hij een Russische sluipschutter zelfs twee keer dood. De scene in het voetbalstadion is bijna hilarisch, alhoewel ik me afvraag of er nu nog iemand zit te kijken. Wie wie allemaal overhoop schiet? De helikopter die opstijgt maar er even later toch weer vrolijk staat. Het kan allemaal. Dan maar weer een achtervolging. De volgende Mercedes heeft de lampen aan, en dan weer niet. Uiteraard is er dan weer wel en dan weer niet een lamp kapot. Een tweede stuntman/vrouw in de auto was blijkbaar te duur. Ondanks dat ze met zijn 2en rijden, zit er alleen een stand-in achter het stuur. Er is overigens geen moeite gedaan om hem op Dolph te laten lijken maar dat terzijde. Uiteraard ontsnapt onze held. Dan schiet een scherpschutter vanuit een helikopter op de Mercedes. Hij schiet van achteren, maar weet toch de grill aan de voorkant te raken. De Mercedes begeeft het uiteindelijk vanwege het fatale schot. De auto wordt achtergelaten, en de koffer met geld ook..... Maar goed, uiteindelijk hebben we een happy end en daar hadden we toch niet echt op gerekend......
Het is dat ik me vaag nog slechtere films kan herinneren. Vandaar dat deze 1 ster van mij krijgt.
Helemaal mee eens. Hier heb ik niks meer aan toe te voegen.
pascal69
Nou, dit was een echte B-film
Zeer slechte stunts ze waren niet om aan te zien.
Dat ze in deze tijd nog zo gemaakt worden.
Zonde want er had veel meer uitgehaald kunnen worden.
Het acteerwerk van sommige karakters was ook niet om over naar huis te schrijven
Ik heb hem wel helemaal bekeken hoewel het einde zeker voorspelbaar was.
Ik beordeel hem met 1.0 ster.
koiboy
Nou tries. Hou wel van die standaard films van Dolph, Snipes, Jean claude enz... maar deze is net als enkele andere in de zelfde stijl best slecht geacteerd en te zonde van mijn tijd om naar te kijken. Aan het einde van de film lag ik ook te over geven.... Ik zou bijna denken dat het door de film zou komen maar het bleek toch een griepje te zijn.
Om kort te zijn jammer van mn tijd en dvd ruimte.
FunkStarr
- 1922 berichten
Deze komt in de categorie slechtste film uit 2009. Dolph's vertoning is te genant voor woorden, het verhaal gaat helemaal nergens over en alles draait alleen maar om geweld. Het acteerwerk is tenenkrommend slecht van iedereen en met name Dolph zelf. Ook is er nog eens leentjebuur gespeeld bij Rambo en tal van andere actieklassiekers.
Op de hoes staat: van de director van Rambo, maar laat je niet lokken door deze onzin.
Dit is echt heel erg slecht, bespaar je de tijd en kijk hem niet, dat is het enige dat ik jullie wil meegeven. Een halve ster voor de moeite...
Jic
jeetje wel slechte film, zeker als hij begint te vechten je ziet gewoon dat hij mis slaat.
Het lijkt een beetje op een jare 70 film alleen dan beter beeld kwaliteit.
de kogels gingen ook niet door het lichaam heen er zat alleen een beetje rood geen gaten door de kogels.
Deze film is een schande als je het vergelijkt met wat we allemaal kunnen doen om het echt te laten lijken.
verspeel je tijd niet om deze film te kijken: zonde van je tijd !!
mancomann
lol als ik dit lees wil ik 'm echt zien... moet ik ook alvast punten geven?
hellboy.ray
- 2056 berichten
ik heb mij weer zeer vermaakt met deze Dolph Lundgren.
Nou moet ik zeggen dat ik, op een paar films na, zijn gehele oeuvre in bezit heb (ja ik weet het... het is fout, maar ik verveel mij nooit met zijn films).
Op naar Command Performance, Icarus & The Expendables dan maar
Avb1
Ik vond het echt een waardeloze film. Het acteerwerk was uitermate slecht: ik kreeg het gevoel dat ze het letterlijk van een auto-que lazen. Op zich was de aktie in de film wel goed te noemen, op de versnelde achtervolgingen na.
Anno 2009 ga je toch geen achtervolgingen sneller laten lijken door deze versneld af te spelen?! Op ontploffingen etc. niet bezuinigen, maar een simpele achtervolging..?
Een tank die door beeld heen vliegt, met een snelheid van een F1 bolide. Stiekem toch een beetje een humorfilm ofzo?
Voor een ex Special Force schiet meneer ook wel vaak mis! En het "schop en sla" gedeelte is dusdanig geknipt dat je nooit een rake trap of slag ziet. Erg jammer.
Ach ja, voor de aktie-liefhebbers onder ons is er genoeg te beleven, maar het "klopt" allemaal niet echt.
Geen aanrader.
Oh ja, b00ts:
Je vergeet een belangrijk onderdeel in de film:
Als meneer naar achteren schiet (gedurende de hele film) raakt hij iedere keer dezelfde grill (close-up). Hilarisch.
Pffff..... over slecht geregisseerde films gesproken... Ze deden niet eens de mooite het geloofwaardig of spannend te maken. Een robot op de automatische ploot. 1*
Wing Chun
Opzicht is de film goed. je hebt eigenlijk allerlei actie erin zitten; Hand to Hand Combat, Shootouts, achtervolgingen, explosies.
piiiti
haha deze film is echt lachwekkend en retro.
als ze hadden gezegd dat ie in 1981 was gemaakt had ik het ook geloofd
stunts waren slecht, auto achtervolgingen niet om aan te zien! enige wat er nog miste was de stem van KITT erbij want alle achtervolgingen waren gewoon opzichtig versneld afgespeeld... verschrikkelijk.
actie was overdreven ongeloofwaardig, voor een ex marinier schiet ie mooi beroerd en 2 seconden later extreem onmogelijk goed...
maarja wel geinig verhaaltje, heb hem uitgekeken want als het echt te erg is zet ik hem uit.
2 sterren voor de moeite
Wat een ongelofelijke rotzooi zeg, vanaf minuut 1 kijk je naar een waardeloos acterende Lundgren. Die beginscene vat de hele film eigenlijk wel goed samen:
Houten Klaas acteerwerk, zeer knullige uitgevoerde vechtscenes, waanzinnig slecht gefilmde actiescenes(je ziet bijna geen 1 van de klappen aankomen), onzorgvuldigheden, uberdom plot(waarom zouden ze in godsnaam Lundgren willen inhuren?) en ga zo maar door. Werkelijkwaar alles is bout aan deze film, vraag me serieus af wat iemand in godsnaam goed kan vinden aan dit stuk harde poep van een gigantische rotfilm.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik kan er weinig aan toevoegen robert. En voor een film uit 2009 mag je toch wel een keer verwachten dat ondanks Lundgren het verhaal in ieder geval lekker wegkijkt, maar dit was eigenlijk ook gewoon een belediging voor de filmliefhebber. Denk dat Veronica DC in de toekomst na het bekijken van de kijkcijfers zal inzien dat ze deze beter rond 2.30 's nachts
kunnen gaan uitzenden. In 1 woord BAGGER!
FunkStarr
- 1922 berichten
Het verbaast mij dat deze flop100 film nog een gemiddelde heeft weten te bereiken van meer dan 2 sterren. Ongelofelijk...
Gewoon een standaard actie film zoals altijd.
Acteren was vrij zwak.
Actie genoeg.
2,5 ster
Unky
het is dat deze film in de bus werd gedraaid en het de tijd wat dood.. ik kende de film niet en dacht dat dat kwam omdat hij vrij oud was.. ongelovelijk slecht geacteerd dat het soms zelfs lachwekkend werd. het verhaal is flinterdun en totaal niet origineel.
aburex
Slecht? Nou ja. Zo kan je iedere actiefilm slecht noemen. Het is toch allemaal onwaarschijnlijk.
chameau 1
Aktie film dacht eigenlijk een komedie.2009 dacht 80 jaren.Versnelde achtervolgings scenes,maar toch had alle ingredienten voor een aktie vandaar 2*
Dennissssss
Zo ongeveer de hele film gevuld met actie, maar de film is van slechte kwaliteit. Anno 2009 verwacht je toch wel wat betere acteer prestaties, special effects en verhaal. Af en toe heeft deze film iets weg van een komedie, zo ongeloofwaardig! Staan ze met tig mensen op Dolph Lundgren te schieten, wordt hij nog niet geraakt. Deze film is zelfs niet geschikt om met het verstand op nul de bekijken!
gauke
Een te simpel, flauw, "brainless" en oninteressant verhaal ontstaat als je een film probeert op te bouwen rondom enkele (van andere produkties) gestolen actie- en slechte gevechtsscènes. Dolph Lundgren krijgt in de loop der jaren meer en meer vet, dus voor hem hoef je ook niet naar de videotheek (in de bioscoop worden deze films niet meer uitgebracht).

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen