• 9.370.356 stemmen

Khwaam Jam Sun... Tae Rak Chan Yao (2009)

Romantiek | 117 minuten

Genre: Romantiek

Alternatieve titels: Best of Times / ความจำสั้น แต่รักฉันยาว

Oorsprong: Thailand

Geregisseerd door: Yongyoot Thongkongtoon

Met onder meer: Arak Amornsupasiri, Yarinda Bunnag en Sansanee Wattananukul

Plot Khwaam Jam Sun... Tae Rak Chan Yao

"Things we want to remember, we forget. Things we want to forget, we remember."

Mensen vergeten niet snel, zeker niet als het gaat om iemand waar we van houden. Na een school-reünie komt dierenarts Keng zijn eerste liefde Fai weer tegen. Keng was echter na de reünie dronken achter het stuur gekropen en is nu veroordeeld tot een taakstraf waarbij hij oudere mensen een computercursus moet geven. Op de computerclub ontmoet hij het oudere koppel Jamrat en Sompit. Jamrat woont ver weg van Bangkok, waar de computercursus is, maar reist iedere week uren om maar bij Sompit te kunnen zijn. Als Sompit dan dreigt te emigreren proberen Keng en Fai hun dichter bij elkaar te brengen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Bacon

Bacon

Vorige week gezien in een Thaise bioscoop voor 100 baht... dat is nog geen 2,20 euro en daar heb je dan een heerlijke VIP stoel met perfect beeld en geluid voor. Dat zijn nog eens leuke bioscoop prijzen kan ik je vertellen.

Kwam Jum San was ook wel een aangename verassing. De Thaise films die ik voorheen had gezien waren bijna allemaal actie, maar deze mix van romantiek, drama en komedie was best goed. De film draait om twee koppels; een jong en een oud koppel die allebei tesamen komen door de liefde. De mooie soundtrack, het goede verhaal én Saphanloi, een blonde labrador met onuitwasbare wenkbrauwen, maken dit een hele aardige film.

avatar van gauke

gauke

Deze Thaise inzending voor de Oscar 2010 is uiterst uitgekiend, gevoelig, beschaafd, ontroerend, charmant, pijnlijk, 'n vleugje humor en ook langdurig en 'n beetje saai.