• 9.372.683 stemmen

Oorsprong: Italië / Verenigde Staten / West-Duitsland

Geregisseerd door: Alberto De Martino

Met onder meer: Michael Moriarty, Penelope Milford en Geraldine Fitzgerald

Plot Blood Link

"Bound by Blood, Severed by Murder!"

Moriarty wordt gekweld door nachtmerries waarin zijn evenbeeld de ene moord na de andere begaat. Hij is ervan overtuigd dat het te maken heeft met zijn tweelingbroer, met wie hij een telepathische relatie heeft.

Keith Mannings / Craig Mannings

Christine Waldo

Woman in Ballroom

Inspector Hessinger

avatar van Diekmans

Diekmans

Matige film, vlakke personages en een verhaal wat niet echt goed uitgewerkt is. Maar vooral de montage lijkt mij een knoeiboel.

avatar van ecnaegnev

ecnaegnev

Poster lijkt enorm op die van 'New York Ripper'

Squartatore di New York, Lo (1982)

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

ecnaegnev schreef:

Poster lijkt enorm op die van 'New York Ripper'

Squartatore di New York, Lo (1982)

Inderdaad, dit is wel heel erg opvallend. De man met het mes is zelfs zo'n beetje identiek aan die man op de poster van The New York Ripper.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Michael Moriarty, vooral bekend van wat rollen in televisiseries, speelt hier een dubbelrol als Craig en Keith Mannings. Craig Mannings is een dokter in de V.S. en doordat hij een nieuwe behandelmethode op zichzelf uitprobeert krijgt hij visioenen van hemzelf die vrouwen vermoord. Al snel komt hij erachter dat zijn tweelingbroer Keith nog steeds in leven moet zijn. Hij vertrekt dan naar Hamburg in de overtuiging dat hij zijn broer moet helpen tegen zijn gekte.

Moriarty weet op een leuke manier de twee broers neer te zetten en Penelope Milford weet hem wel aardig te ondersteunen. Her verhaal is echter niet verschrikkelijk origineel en heeft om de moorden of confrontaties tussen de broers of Keith en anderen na best weinig om het lijf. Zo komt er een hele sequentie voorbij met een ex-bokser die eigenlijk best slecht en saai is.

De orchestrale soundtrack is haast beter dan de film zelf en het verbaasde me dan ook niets toen ik zag dat niemand minder dan Ennio Morricone achter de muziek zat.

Al met al is de film dankzij de twists tussen de twee broers nog best aardig.

avatar van perceived

perceived

Aardig filmpje inderdaad. Net aan een voldoende.