Genre: Actie / Avontuur
Alternatieve titels: Red Cliff: Part II / John Woo's Red Cliff: Part II / Red Cliff II
China / Hongkong / Japan / Taiwan / Zuid-Korea
Geregisseerd door: John Woo
Met onder meer: Tony Leung Chiu-wai, Takeshi Kaneshiro en Fengyi Zhang
Gesproken taal: Mandarijn
Plot Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
"Destiny Lies In The Wind"
Eerste minister Cao Cao overtuigde keizer Han een veldtocht te beginnen tegen de koninkrijken van Xu en Wu die tegen de verwachtingen in een verbond sloten. De twee machten zullen elkaar treffen in een gigantische veldslag bij Red Cliff.
Zhou Yu
General Gan Xing
Xiao Qiao
Private Sun Shucai
Goodfella1812
Net als deel 1, geweldig!!!
Als compleet epos is dit samen met Musa the Warrior de beste Asian actie avonturen film ooit!
Een dikke 9 uit 10.
swollenaer68
Geweldige film,
gekunsteld, maar prachtig gekunsteld. Groots, maar ook in detail.
Inderdaad een van de beste asian movies aller tijden. Je moet wel van grootschalige gevechten houden uiteraard....
Bélon
Langdradig en grotendeels saai Pas na anderhalf uur barst de actie goed los (tip: doorspoelen!) Er zitten een paar belachelijke scenes in : als je een groep boten met 100000 pijlen bestookt lijkt het me dat toch wel iemand op het lumineuze idee kan komen om de pijlen te voorzien van vuur zodat de bootjes in brand vliegen, maar nee. Als de vrouw van je vijand eerst een zwaard trekt even later thee zet kan je toch wel bedenken dat ze iets in de thee kan stoppen.
Woo had beter van Red Cliff 1 en 2 één film kunnen maken
2,0 voor de actie scenes die wel goed waren
J.T.O
Woo had beter van Red Cliff 1 en 2 één film kunnen maken
2,0 voor de actie scenes die wel goed waren
Nee, want mist is een weersverschijnsel dat bestaat uit een dichte muur van kleine waterdruppels. Het vuur van de vuurpijlen zullen in hun vlucht doven of de boten die geraakt worden zullen niet in vlam schieten. Of ze hadden de juiste pijlen niet en/of materiaal om vuurpijlen te releasen.
De vrouw trok een zwaard om zichzelf te doden in hoop dat Cao Cao wellicht terugtrekt. Cao hield haar gewoon tegen, maar ging wel door met zijn oorlogsvoering. Ze wist dat Cao Cao tevens van thee hield (zie voorafgaande scènes) en ze weet ook dat ze tijd moest rekken en dat hij kennelijk een zwakte heeft voor vrouwen (of in ieder geval voor haar).
Raffael77
Dit deel vind ik toch een stuk minder diepgang hebben dan deel 1.
Idd had ie beter 1&2 samen kunnen voegen tot 1 film.
Dan was het gemiddelde hoger geweest voor beide films maar dan in 1 versie.
Toch een dikke pluspunt voor de finale klap met wel een half uur lang actie.
Nomak
Kun je de 2 films eigenlijk als 1 grote film zien?
J.T.O
Kun je de 2 films eigenlijk als 1 grote film zien?
Dat kan, eigenlijk is het ook 1 lange film. Net als lotr.
validius
Vandaag deel 2 besteld. nu 2 weekjes wachten...dat worden lange weken. haha ben heel benieuwd naar deel 2. Deel 1 vond ik erg goed!
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Blijkbaar heb ik deel II gezien, ik wist niet dat er een deel I was, jammer dat ik die film niet gezien heb, eens huren dat maar.
Deze film vond ik wel fantastisch op zich, een mooie epische strijd met veel helden. Het camerawerk mocht wel wat beter en de special effects zagen er ook soms een beetje nep uit(vooral de grote van de legers). Verder was het mooi gedaan, leuke tactieken en valstrikken waardoor de goeien toch wel iets te makkelijk winnen. De acteur en actrisses zitten goed in hun rol en de Chinese cultuur en taal maken de film echt wel goed. Alles samen kom ik uit op een 4. Misschien iets te veel maar een 3.5 vind ik te weinig.
Iets minder dan het eerste deel, voornamelijk omdat vrijwel de hele film opbouw is en qua verhaal weinig meer om het lijf heeft. Het duurt anderhalf uur voordat de laatste veldslag zich aandient, maar dan krijg je ook wel een flink spektakel voorgeschoteld. Wederom wordt visueel alles uit de kast getrokken. Misschien werkt de film beter in de hermontage van 2 1/2 uur die in de europese bioscopen draait, maar die heb ik dus nog niet gezien. Bijna twee uur wegknippen lijkt me ook een beetje veel van het goede.
DiStefanO
Inderdaad zoals de meeste beamen. Een tikkeltje minder, maar een geweldige epos.
mihan
Mooie battles, leuke strategieën maar helaas iets te langdradig. Ik vond het eerst belachelijk dat men in Azie wel een tweedelige film van in totaal 5 uur krijgt maar de rest vd wereld het meot doen van 1 film in 3 uur. Na beide delen gezien te hebben denk ik eigenlijk dat de film misschien op die manier wel beter wordt.
RickZ
Prachtig vervolg op het eerste deel (deze film is gewoon in tweeen gehakt, totale duur samen 4.5 uur). Vooral de veldslag op het einde is verbluffend goed.
RapTile
heerlijk genoten van beide delen.
mooie opnames, omgevingen, tactieken, gevechten en ga zo maar door.
Ze hebben mij van begin tot het eind kunnen boeien!
wolverine77
Zo nu eindelijk beide delen bekeken. Fantastische film. Mooie opnames, mooi verhaal en zeker niet langdradig. Verhaal blijft mij boeien.
Duidelijk beter dan deel 1.
De aanloop naar de veldslag is ook hier weer het interessantste deel, dat wel. Kabbelt leuk voort, leuke taktische zetjes en aardig wat gekeuvel ondertussen.
De uiteindelijk veldslag die volgt duurt te lang, maar bevat wel nog een paar interessante stukken. Vind die schildbastions altijd leuk om te zien, en ook de show-off (gelukkig weer meer one-on-one) op het eind mocht er zijn.
Wel teveel mensen die sterven aan pijltjes, zwaardslashes en brandbommen. Na 45 minuten veldslag is dat niet al te boeiend meer, en als de volgende linie schutters zich aandient is het soms even doorbijten. CG is trouwens soms ook echt slecht, zeker de wijdse zichten en het vuur is niet altijd even mooi om aanzien.
Acteurs zitten wel weer goed in hun vul, ook iets beter in hun rol had ik het idee. In ieder geval kwamen ze wat beter uit de verf dan in deel 1.
Kleine verbetering op elk vlak dus, maar geweldig vind ik beide films nog steeds niet. Daarvoor missen ze toch wat pit en schort het te vaak in de afwerking.
Legan
Ook hier geldt grotendeels hetzelfde als het eerste deel, dus dat wordt een gemakkelijke review.
Een drama van het eerste uur!
Met de beide Red Cliff films wordt nog maar eens bevestigd dat je met geld alleen, geen goede films kan maken. Inhoudelijk is het een sof met slappe ééndimensionale personages en scènes die veeeeeeels te lang uitgesponnen worden (eindbattle bijvoorbeeld). Binnen een paar minuten heb je al door wat voor soort film het is en hoe het zal verlopen, waardoor het nergens meer interessant is. Maar naast dat langdradige, saaie en extreme voorspelbaarheid, is het ook nog eens supercliché. Inspiratie heeft men niet, kijkend naar alle clichés die erin zijn verwerkt. En ze zitten er ook echt allemaal in! Ook de pogingen om, zoals in vele mainstream bigbudget films, de standaard humor, drama en actie in te voegen, werkt voor geen meter. Verschil met het eerste deel is dat het hier allemaal wat kinderachtiger is; iets wat voor een groot gedeelte te danken is aal de slappe humor (op een aardige voetbalscène na).
Kijkend naar het audiovisuele, valt de film nog meer door de mand. De muziek was nog te pruimen, maar ook dat valt in de categorie niemendalletjes. Alles (audio + visueel) wordt superbombastisch uitgevoerd, op een wijze waar Jackson's The Lord of The Rings-trilogie in het niet valt. De vele computereffecten zijn van een dramatisch laag niveau, net als al dat nepbloed wat hier en daar opspat. Ook cinematografisch gezien is Woo erg slecht bezig. Van iemand met zo'n staat van dienst en enkele pareltjes van scènes, mag je toch wel wat meer verwachten. Laat ik het maar op zijn leeftijd houden.
Als Red Cliff (1 & 2) zijn terugkeer naar aziatische cinema moet voorstellen, hou ik mijn hart vast voor wat er nog te komen staat.
De korte versie:
LinkVink
Om deze film draait het eigenlijk!
Hier wordt het gevecht om de rode ravijnen nagespeeld en in de stijl van toendertijd!
Ik vind het geweldig hoe de connectie is tussen Zhou Yu en Zhuge Liang!
Raffael77
Een drama van het eerste uur!
De korte versie:
Niet met je eens. Maar ik heb meer een idee dat je niet zo fan bent van Aziatische films. Tuurlijk zitten daar hele matige films bij maar dit is wel erg ver gezocht. Bovendien zijn je argumenten waarom de film niets is onzinnig en ongeplaatst. Ik kraak jou films ook niet af omdat ze uit het jaar 0 komen. Daarnaast is het zo dat Aziaten nou eenmaal van dit soort langdradige drama's houden maar dit is wel een versie die inhoud heeft. Je zegt dat computer effecten matig zijn. Hoe ging dat dan vroeger in begin 20e eeuw.
Ik mag niemand aanvallen maar zijn stem slaat nergens op en al zeker niet als je films bekijkt die het alleen van acteren moet hebben in plaats van effecten, verhaal, diepgang en cultuur.
Legan
Een beetje laat, maar beter laat dan nooit zou ik zeggen
.Maar verder kostelijk geamuseerd. Ik hoop alleen dat je meer hebt gezien dan waarop je hebt gestemd, want naast een hoop recente films, zie ik maar bar weinig van voor het jaar 0. Vijf films uit 2003, twee uit 2002, één uit 00 en een laatste uit 1999. Verder teruggaande in de prehistorie, blijft het angstvallig stil. En voor iemand die praat over acteren, effecten, verhaal, diepgang en cultuur is dat toch wel een beetje zielig.
Woltertjes
Deel 2 is de betere van de twee vind ik.
Hier gebeurt meer in en is leuker om naar te kijken. De oorlog breekt hier echt uit en dat is mooi om te zien.
skipy05
Heel goed vervolg. Zoals bij de andere film. Heel mooie gevechten goed actie en spanning. Af en toe zitten er grappige stukken in dat vond ik wel goed zoals Dat de vijand die pijlen op hun booten schieten zodat zij de pijlen hadden wel wel heel grappig wat er in de boot afspeelde Bij film zijn zeer mooi met een heel goed verhaal.
baldiron
een heel mooi vervolg op het open einde van het eerste deel. Stukje magistrale stratego en oorlogsinzicht van beide partijen. Spionage, eer en strijd.
Mooie film.
mnrk
Gaat deze film nog uitkomen in de videotheek ??
Lijkt me absoluut de moeite waard.
Apster
Waarschijnlijk de samengesmolten versie. Ik denk dat je die beter kan vermijden.
Ik had na deel 1 niet direct heel veel zin in het vervolg, maar gelukkig is dit deel me een stuk beter bevallen. Wat Onderhond ook aangeeft, de aanloop naar de veldslag toe is vermakelijk. De veldslag zelf imponeert, maar slaat op den duur een beetje dood. Ik hoop overigens dat Woo nu een tijdje in Hong Kong blijft rondhangen om weer eens een klassieke actieknaller te gaan maken.
PGJ
Goeie film met veel grote bombastische actiescenes met veel oog voor details. Vooral het vercshil tussen chinese en amerikaanse prdoucties wordt in deze film heel duidelijk, niet het melodramatische gedoe van die amerikanen maar bloed, wraak en vooral eer en moed komen naar voren. Erg mooi en een absolute aanrader!
tonycabanna
Ja idd haha houd ook niet van hollywood style gebler.
Slechts voor de special effects, maar de verhaallijnen zuigen in veel amerikaanse films.
Red Cliff echter was een topper, heb beide delen aan 1 stuk door gekeken gewoon WAUW.
eddyeddy
Na deel 1 snel deze bekeken en wederom subliem.
Chinese films waren niet mijn favoriete genre, maar sinds enige tijd wel en terecht.
Net als deel 1 is ook deel 2 een topper!
Red Cliff 1 had een grote plus en een grote min. Er werd behoorlijk veel in gevochten, wat er erg gaaf uitzag. Dikke plus! Helaas was het verhaal in deel 1 redelijk saai. Dikke min.
Red Cliff 2 draait beide aspecten een beetje om. Het verhaal in dit 2e deel vond ik een stuk interessanter, maar helaas werd er wel minder in gevochten. Men bouwt de film op naar de grote, beslissende confrontatie die je in het laatste uur krijgt te zien.
En wat voor confrontatie! Wauw, alle registers zijn door Woo weer opengetrokken! Zeker die hele aanval met de brandende schepen ziet er weergaloos uit! Maar de rest van de veldslag idem. Zoveel detail, zoveel kwaliteit! Een genot om dat uur te bekijken! Je komt ogen te kort. Zon slag had niet misstaan in topfilms als Lord of the Rings.
Maar ook de aanloop naar de beslissende slag is boeiend. Ik vind dat gepraat over tactieken, strategie, eer en passie wel tof. Keek lekker weg en verveelde me niet. Al had ik wel iets meer actie verwacht in die kleine 1e anderhalf uur. Maargoed, dat laatste uur maakte dus alles meer dan waar.
Ik zou iedereen dan ook aanraden om gewoon deel 1 en 2 los te kijken. Ik vrees dat de samengeperste versie in de winkel een hoop moois weglaat.
Ook 4* voor Red Cliff 2.

Chi Bi