• 9.372.301 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Duane Hopkins

Met onder meer: Tara Ballard, Betty Bench en Michael Socha

Plot Better Things

Drie relaties in crisis in een Brits plattelandsdorp. Een meisje wordt nog steeds lastig gevallen door haar jaloerse ex-vriendje. Een ouder koppel heeft moeite met het verwerken van een traumatische gebeurtenis; ze lijken volkomen uit elkaar gegroeid. En twee jonge geliefden zijn allebei verslaafd aan heroine.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van starbright boy

De meisjes achter me vonden het maar niks. Woorden als "marteling" en "draak" vielen tijdens de aftiteling. Ik vond dit een van de revelaties van dit jaar.

Afgaande op het plot lijkt dit gewoon een Brits sociaal drama zoals er wel meer zijn, maar dat is het dus niet.

Ik heb op de site al een paar keer gemopperd op de puzzelstructuur in scripts van Arriaga. Daar helpt het menig spanningsboog om zeep en doet het geforceerd aan. Deze film heeft ook een puzzelachtige structuur, maar hier werkt het juist wel heel goed. Er zijn drie verhaallijnen die worden verteld in scenes die soms lang zijn maar vaak ook heel kort. Niet alles is chronologisch (het grootste deel overigens wel). Het duurde daardoor iets langer voor de film me te pakken had, maar toen vond ik het ook erg goed.

Kleine scenes die uit verschillende lijnen komen wiorden naast elkaar geplaatst en versterken elkaar daardoor. Prachtig en origineel sound-design waarbij bijvoorbeeld ineens in een scene in de auto elk achtergrondgeluid wegvalt en alleen hetgeen gezegd wordt overblijft. Hevig gestileerd allemaal, maar ook een ontroerende droevige film die nergens compleet verstikkend wordt. Er gloort ergens hoop.

Hopkins is een groot talent.

Dikke 4.0*

avatar van Mycos

Mycos

Goed gezegd Starbright boy. Heb deze film net gezien op IFFR en vond het een mooie, droevige en toch ook hoopvolle film. Prachtige plaatjes van het engelse landschap en mooie close ups van personages. Duurde m.i. wel ietsje te lang, maar dat was verder niet storend.

Wat me wel opviel is dat toch veel mensen de zaal voortijdig verlieten. Jammer.

avatar van Kibabu

Kibabu

Prachtig zwaar drama maar uiteindelijk ga je niet bezwaad de zaal uit. Knap werk visueel knap gebracht. Schitterende stiltes etc.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

starbright boy schreef:

De mensen die ik na afloop sprak (allemaal veelkijkers) vonden het over het algemeen ook helemaal niks. Ik ben het wel met hen eens dat het qua verhaal te mager en te clichematig is. Maar camera en geluid maakten dat ik dit wel een interessante film vind. Zeker een regisseur om te blijven volgen.

avatar van timbo_

timbo_

Sterker nog heb het hele filmfestival niet zoveel mensen tijdens een film de zaal zien verlaten. Denk minimaal 40. Belangrijkste reden hiervoor tenminste degene die ik het vaakst opving was er één waar ik zelf ook last van had. Er werd best wel met accent gesproken en zonder ondertiteling was het bij sommige personages bijna een onbegonnen zaak een dia of monoloog te volgen.

avatar van voskat78

voskat78

Wat een goeie film was dit zeg!!

Niet bepaald iets om vrolijk va te worden, maar zo goed neergezet dat je er bijna niet om heen kunt.

Dat verdient wat mij betreft 4.0

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Vond er geen ---- aan... Er is niet echt iets gebeurd in deze film. Onzinnig om deze te kijken.

Ook erg sloom, maar dat vond ik nog niet zo erg, gewoon het punt dat ik 90 minuten lang zit te wachten op iets dat dus eigenlijk niet komen gaat..

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Meestal vind ik films over verslaving dodelijk saai – het is nogal gemakkelijk dramatiseren als er elk kwartier een spuit in een arm glijdt – maar dit had wel wat doordat regisseur Hopkins de verslaafden in een uitzichtsloos Britse dorpje steeds meer gaat vergelijken met bejaarde mensen. Het is die vondst waar je als kijker wel iets bijzonders in kunt zien.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Komt morgen (woensdag) op ARTE, om 21:45 uur tot 23:15 uur!

avatar van b00ts

b00ts

Vond er niet veel aan. Met uitzondering van het verhaal van het bejaarde echtpaar kon de film mij niet boeien.