• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.276 gebruikers
  • 8.985.832 stemmen
Avatar
 
banner banner

Tess of the D'Urbervilles (2008)

Drama | Miniserie
3,12 4 stemmen

Show titel: Tess of the D'Urbervilles

IMDb beoordeling: 7,6 (6.613)

Genre: Drama

Afleveringen: 4

Speelduur: 3 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: David Snodin

Met: Gemma Arterton, Eddie Redmayne en Hans Matheson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 14 september 2008

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tess of the D'Urbervilles

Tess is het oudste kind in het eenvoudige boerenarbeidersgezin van John en Joan Durbeyfield. Zij is de hoop op een betere toekomst voor haar arme familie. Als haar vader tijdens een toevallige ontmoeting met de dominee te horen krijgt dat hij vermoedelijk afstamt van het oeroude (maar uitgestorven) geslacht van de familie d'Urberville krijgt hij hoop op verbetering van zijn lot. Tess wordt eropuit gestuurd om de familierelatie te bevestigen. Dit blijkt echter een veel zwaardere opgave te zijn dan verwacht en dit resulteert in zwaar persoonlijk drama voor Tess en daarmee alle betrokkenen.

Externe links

Afleveringen

  1. 1. Part One

    14 september 2008 (55 minuten)

    Tess Durbeyfield is een zeventienjarig meisje uit de lagere klasse dat opgroeit als dochter van een aan alcohol verslaafde man. Zijn publieke dronkenschap zorgt regelmatig voor gênante momenten bij Tess. Desondanks neemt ze het altijd voor hem en zichzelf op als iemand iets slechts over de familie zegt. Toch neemt ze het haar moeder kwalijk dat ze nooit iets zegt van het gedrag van haar man, die de familienaam te schande maakt. Op een dag komt vader John erachter dat ze verwant zijn aan de rijke familie D'Urberville. Haar ouders vragen Tess om haar charmes aan te wenden om zo geld van deze familie los te krijgen. Ze ontmoet Alec, maar die verkracht haar waardoor Tess zwanger raakt.

  2. 2. Part Two

    21 september 2008 (55 minuten)

    Tess wil haar kindje een christelijke begrafenis geven, maar wordt dit geweigerd omdat het een buitenechtelijke baby is. Ze verlaat het huis waar haar familie woont en vindt werk op een boerderij waar ooit haar voorouders hebben gewoond. Daar ontmoet ze Angel Clare, een jongeman uit een hogere stand die wordt aanbeden door haar collega's Izzy, Marion en Retty. Ze brengt veel tijd met hem door en vertrouwt hem zelfs de informatie toe dat ze stiekem hoopt ooit lerares te worden. Angel en Tess trouwen maar hij weet op dat moment nog niets van wat er gebeurd is tussen Alec en Tess.

  3. 3. Part Three

    28 september 2008 (55 minuten)

    Vlak nadat Tess en Angel met elkaar zijn getrouwd, komt het nieuws dat Retty een zelfmoordpoging heeft gedaan door zichzelf te verdrinken. Ze leeft nog, maar verkeert in kritieke toestand. Tijdens hun huwelijksnacht biecht Angel op dat hij tijdens zijn verblijf in Londen als jongen een 48 uur durende affaire had met een veel oudere vrouw. Tess ziet dit als de ideale gelegenheid om de waarheid te vertellen. Hij verstoot haar echter als hij krijgt te horen dat ze geen maagd meer was. Als Tess probeert uit te leggen dat het niet haar schuld was, vertelt hij dat het wel degelijk aan haar te wijten is omdat ze zich volgens hem liet verleiden. Ondertussen keert Alec terug en die wil koste wat kost een relatie met Tess.

  4. 4. Part Four

    5 oktober 2008 (55 minuten)

    Moeder Joan zet Tess onder druk om het aanbod van Alec te accepteren om bij hem te wonen. De dag nadat ze haar eigen geluk heeft opgeofferd voor het welzijn van haar familie, komt Angel terug van zijn reis naar Brazilië. Hij is radicaal veranderd in een man die zijn zin in het leven heeft verloren. De dokter constateert de gele koorts bij hem. Zijn lichaam is verzwakt door een zware zeereis. Hij ontvangt pas bij zijn terugkeer al de brieven die Tess naar hem heeft gestuurd en is vastberaden haar te vinden. Via een brief van haar collega's van de boerderij weet hij dat ze onder dwang is getrouwd met Alec. Een confrontatie kan niet uitblijven.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Tess Durbeyfield

Alec D'Urberville

Joan Durbeyfield

Parson Tringham

John Durbeyfield

Mrs. D'Urberville

Liza-Lu Durbeyfield

Felix Clare

Cuthbert Clare

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.