• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Noa Kooler en Oded Leopold

Gesproken taal: Hebreeuws

Releasedatum: 17 augustus 2017

Plot Laavor et Hakir

"30 days. 1 wedding. No Groom."

Michal is 32 jaar. Ze werd 12 jaar geleden religieus en gaat nu trouwen. Een maand voor het trouwen, terwijl ze hapjes maakt voor de bruiloft, haakt de bruidegom af en gaat de trouwerij niet door. Michal voelt dat ze niet kan terugkeren naar het normale leven en de gebruikelijke manier om een partner te vinden. Ze meent dat dit het moment is om iets elementairs in haar persoonlijkheid te wijzigen. Het eenvoudige geloof in de goedheid en de liefde van God, dat hij wil geven en alleen op haar wacht om hem te verzoeken. Michal gaat een maand lang op zoek naar geplande trouwdag: "Ik heb de locatie, de trouwjurk, het appartement; God kan me nu makkelijk mijn bruidegom brengen".

Yos, rock star

Sosh, Michal's Mother

Noam, Michal's sister

Ronen, 'Blind' date

Alon, 'Blind date' deaf

Vanaf 6 juli in de bioscoop onder de titel 'Through the Wall' (Cinemien)

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Met een plot als dit (vrouw regelt haar bruiloft, de datum staat vast, alleen de bruidegom ontbreekt) ligt schijtlolligheid op de loer. Af en toe bekroop mij een Bridget Jones-gevoel, maar over het algemeen bleef de film integer en de humor gedoseerd. Het geeft een aardig beeld van het leven van bekeerde jonge joden in Israël, zonder de boel expliciet uit te leggen en zonder dat dat echt een onderwerp is. Het is vooral een film over vriendschap en liefde, vrij rechtlijnig, met hier en daar wat geinige, absurde uitweidingen. Echt memorabel vond ik het niet - ik heb hem minder dan 72 uur geleden gezien en ben hem alweer bijna vergeten - maar voor een avondje vermaak voldoet hij uitstekend.

avatar van BBarbie

BBarbie

Evenals bij Burshtein’s Lemale et ha'Halal (2012) ben ik niet erg gecharmeerd van deze film. Weliswaar doet de regisseur een poging om het op zich best trieste verhaal over een orthodoxe jonge vrouw luchtig te houden, maar zij slaagt daar naar mijn gevoel maar half in. Mede door een overdaad aan close-ups vind ik de uitvoering al met al matig.