• 9.370.271 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: David A. Prior

Met onder meer: Jim Hazelton en Kristi Pearce

Plot Zombie Wars

Na jaren oorlog tegen zombies zijn er alleen nog kleine groepjes rebellen over. Als Brian, de leider van een groep militairen, gevangen wordt genomen, neemt de vijand hem mee naar een boerderij. Hier komt Brian achter een vreselijk geheim: de zombies gebruiken mensen als eten. Het is nu aan Brian de zombies aan te pakken en de vrijheid van zijn medemensen op te eisen. Als het gevecht eindelijk voorbij is, wacht Brian helaas nog een verraderlijker geheim in het volgende dorpje...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Pijnlijk slecht.

Niet eens op een leuke manier, verre van zelfs! Abnormale verkrachting van het zombie subgenre, waarin zombies een gemeenschap kunnen vormen, mensen eerst gevangen nemen alvorens te doden, liever hun tegenstanders toe grommen en neer knuffelen dan hun tanden in het vlees te zetten, wachtend op een kogel in het hoofd en last but not least; ze hebben seks!

Niet alleen deze 'baanbrekende' adaptatie van het zombie gegeven doet klompen breken, ook het plot an sich is beroerd. Men neemt een plot dat doet vermoeden dat het gaat om een apocalyptische wereld waarin jaren gestreden is, man vs zombie, echter is er niets van te zien omdat het zich allemaal in een vrolijk bos afspeelt. Een bos waarin de overlevende zich schuilhouden in frigide tentjes, met de mogelijkheid om van alle hoeken aangevallen te kunnen worden, hoe hun hebben overleefd is mij een raadsel..

Mocht ik zin hebben om alle foute qua logica neer te pennen zou ik er dagen over doen, zouden mijn vingers verkrampen en mijn toetsenbord uiteen springen. Om even een kleine indicatie te geven, enkele quotes die ik wel geslaagd vond:

- Cages that have bars wide enough that even a fat person could slip between the bars.

- "Zombies" in scissor shredded clothes, stage blood and clown makeup... who care about hygiene...and seem to have sex drives.

- Male actors trying to look macho/pull a Bruce Campbell...but coming off more like gay porn actors fumbling through their dialog before the "action".

The slave humans are raised in conditions where they never learn to even speak, yet the zombies were thoughtful enough to provide them with bra and pantie sets from Vicky Secrets.

Ach, zo'n no-budget titel moet je niet hard aanpakken op logica, dat doe ik nooit en daar komt mijn score dan ook niet direct vandaan. Echter zorgt het gebrek aan leuke actie of enige vorm van vermakelijke gore dat je erop gaat letten en dat het je irriteert. 50keer dezelfde headshot (effect van de wond verandert niet en constant op dezelfde wijze in beeld gebracht). Aantal keer een oerlelijke (maar wel super rechtlijnige) onthoofding en misschien wat ingewanden, moet je het daar mee doen? Helaas wel.

Vooral vermijden, een zombie liefhebber kan hier niets mee. Romero doet het met wat charme, een nieuwe draai geven, echter is meneer A. Prior een identiteitsloze prutser, die het beste vakantiefilms voor z'n familie op kan gaan nemen.

avatar van Boeikens

Boeikens

Barslecht.

Tenenkrommend slecht geacteerd, totaal sfeerloos en al zeker geen spanning.

Het camerawerk is oersaai en het verhaal, intelligente zombies met sexlust, o zo vervelend.

Gore is zeer pover voor een zombiefilm en vooral de toegepaste fx zijn niet om naar te zien.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

de cover ziet er dan wel weer goed uit