• 9.370.360 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Michael Lembeck

Met onder meer: Elizabeth McLaughlin, Ellen Marlow en Samantha Boscarino

Plot The Clique

"The only thing harder than getting in, is staying in."

Wanneer Claire Lyons verhuist van Orlando naar Westchester, ontdekt ze onmiddellijk dat de aanpassing een stuk moeilijker gaat dan ze dacht. Claire is geen rijk meisje met merkkleding of dure schoenen of handtassen ... maar helaas, alle andere meisjes bij de prestegious Octavian County Day School wel. Maar wat erger is, is Massie Block. Het populairste meisje van de school, die het leven van Claire hoopt te verpesten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van wwelover

wwelover

Standaard prutfilm. Soort Meangirls met wat jongere dame's. Overigens zagen die er niet eens zo slecht uit onder die laag make-up. Maar het acteerwerk, het verhaal vrijwel alles is van een laag niveau.

Voor een glimlach en de dame's

avatar van durange

durange

leuke film, heb me wel vermaakt.

Maar dat komt misschien omdat ik zelf ook niet veel ouder ben dan de meisjes in de film.

Het is een film voor een bepaalde doelgroep, waaronder ik behoor & de film was niet slecht,

alhoewel het acteerwerk soms wel onder de maat viel.

2,5 *

omdat ik niet in slaap ben gevallen, of het stop heb gezet

avatar van xEllen

xEllen

niet echt een geweldig goede film, maar wel leuk om te kijken

avatar van Aapje81

Aapje81

Afschuwelijke prul van een film heel vervelend en onsympathiek het einde heb ik dan ook niet gehaald maar ik denk niet dat het iets uit had gemaakt voor mijn beoordeling.

avatar van david bohm

david bohm

Heb me lekker kunnen verbazen over het niveau van deze film. Wie vindt zoiets grappig, herkent zich in de personages of vind het gewoon leuk om hier naar te kijken? Ik voel me niet zo lekker vandaag en het kwam voorbij op film1.

Het zegt wel iets over deze tijd dat kinderen dit blijkbaar leuk vinden.

Toch een sterretje voor de jongedames. Die rooie en het wat getinte meisje van de kliek vond ik wel aardig spelen plus omdat de film best leuk vormgegeven is krijgt ie een sterretje.

avatar van SimtekF1

SimtekF1

Ik snap ook niet helemaal wat er nou komisch moet zijn aan deze film.

Vanaf het eerste moment dat die 4 arrogante wijven in beeld komen heb ik me er aan lopen storen.

Zonde van m'n tijd om deze film te kijken.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Goede achtergrond muziek,en het verhaal vond ik ook goed maar dat komt waarschijnlijk omdat ik net zoals durange de leeftijd van de meisjes heb

avatar van snoes92

snoes92

Ik vond dit een van de slechtste meidenfilms die ik ooit heb gezien. Zo overdreven en cliché. Normaal hou ik wel van dit soort films maar dit is bij lange na niet te vergelijken met o.a. Wild child. Slap aftreksel van Mean Girls. Toch nog 1 ster voor de moeite.

avatar van Pr190308

Pr190308

Het is misschien een slap aftreksel van Mean Girls, maar ik ben gek op zulke films.

Mean Girls 1 & 2, The Clique.

Weet iemand misschien nog zo'n film ongeveer?

avatar van Pantoffel

Pantoffel

Slechte film.

De meisjes waren in alle opzichten rottig en je kon met niemand van hen ook maar enige vorm van sympathie voelen.

Hoe oud moesten die trouwens zijn? 12?

avatar van pollyke

pollyke

is idd geen superfilm, maar gewoon omdat er misschien ergens in de verste verte wel een

moraal kan achter zitten,

en soms toch een aantal bitchy-streken die me lieten lachen

daarvoor toch wel een paar sterretjes

avatar van yeyo

yeyo

Clueless voor 12-jarigen met een aanvankelijk hoopgevende premisse van een buitenstaander afkomstig uit één of ander troosteloos gat die terechtkomt in een enge bimbo-microcosmos. Het arme kind krijgt zwaar te verduren, op een moment lijkt het haast of we op een tweede Carrie afstevenen. Maar dan wordt het plots allemaal heel moraliserend. Dat is zowat de doodsteek in dit soort films. De krengen moeten toch krengen blijven? Niet ineens een 'menselijk' kantje krijgen of zo. Wanneer je dan plots dat über-Amerikaans emomens Tyra Banks als excecutive producer ziet verschijnen tijdens de credits, weet je eigenlijk wel genoeg. Mijn eeuwige zoektocht naar échte 'queen bee cinema' blijft voortduren..