• 9.384.378 stemmen

Releasedatum: 4 maart 2010

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Book of Eli

"Some will kill to have it. He will kill to protect it."

In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Goodwillhunting schreef:

BTw kent iemand een aanrader die past in deze genre??

Six-String Samurai.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Ik vond het een beetje vaag dat die bende die voor carnegie opzoek was naar de bijbel geen flauw idee hadden wat ze zochten. Oké je kan niet lezen, maar dan kan je toch zeker wel een kruis herkennen...

avatar van Minotaures

Minotaures

Na The Road te hebben gezien werd het tijd voor de volgende nieuwe apocalypse-film. Ook tevens 't eerste post-apocalyptische film over religie die ik heb gezien.

Het is geen topper, dat vind ik het zeker niet. Toch heeft het wat. Qua verhaal was het vrij dunnetjes. In zulk geval heb ik liever Mad Max. Karakters zijn ouderwets en niet erg nieuw.

Wat als pluspunt is, is dat 't natuurlijk niet helemaal voorspelbaar is. Dat Denzel blind is en dat de Bijbel in blindentaal is geschreven, bijv.

Acteren vond ik wel goed en was voldoende overtuigd, Eli's zwaard vond ik ook een prachtwapen, goede beelden van de verwoeste Amerika en de decoren van de overlevende kampen zagen er lekker chaotisch uit. De vechtscène's tussen Eli en de rovers waren ook lekker grof op een niet te harde manier.

Denzel vond ik grappig uitzien bij 't einde; helemaal kaal en ook jammer dat je niet het lot van Oldman of Kunis (wraak nemen of anders) meemaakt. Je zal anders maar even een aantal honderden bladzijdes moeten schrijven...

avatar van benq

benq

Voor mij wint The Road het maar deze Book of Eli is een hele vermakelijke film geworden die je een paar keer weet te verrassen, vooral het einde. De film heeft een goede Mad Max achtige setting en weet die ook in sfeer redelijk te benaderen. Vaardig geregisseerd en dito geacteerd door de cast, vond aleen Oldman er een beetje uitvallen, heb veel betere schurkenrollen van hem gezien. Daaraantegen weet Washington altijd wel te overtuigen en Kunis houdt zich knap staande.
De Hughes Bros weten trouwens wel hou ze actie origineel en adembenemend in beeld kunnen brengen, hoogtepunt vond ik de shoot out bij het huis.
Maar er zit een drammerig, religieus toontje in de film, en na de plotwending op het eind gaat het zo nog even door. Jammer, maar het is een vermakelijke actiefilm geworden.

***1/2.

avatar van RipCurl

RipCurl

Mooi gefilmd, maar erg traag (en dan heb ik het niet over de vele slow-motion stukjes). Heb de film uitgekeken, maar het is gewoon niet mijn ding.

avatar van gatygun

gatygun

vondt het een zeer nette film hoor, het is alleen traag. Maar goed te doen als je er voor gaat zitten.

De film is gewoon relaxend maar met goede actie en het blijft interresant tot het einde.

4 voor mij

avatar van El ralpho

El ralpho

Een stuk minder slecht als ik verwacht had.
Er werd in mijn omgeving nogal negatief gesproken over Eli in de zin van een erg tegenvallende film. Met lage verwachtingen de film gaan kijken en toen viel hij me alleszins mee. Zowiezo zitten er goede vondsten in de film verwerkt zoals Eli die blind bleek te zijn en de bijbel die in braille geschreven was. ook is mila kunis altijd een aangenaam pluspunt om naar te kijken natuurlijk

Ook qua actie bevat de film een aantal aardige scene's; niet meer dan dat want ze zijn niet heel speciaal en duren nooit echt lang. En er zit een religieus tintje aan de film tja..ik heb geloof dat er meer is maar heb zelf niet al te veel met het christendom..gelukkig wordt al het gewauwel over de bijbel een beetje in de perken gehouden. Al is het met vlagen irritant te noemen.

Als we alle punten samen pakken is de film goed te behappen maar wel een stuk minder als de andere post apocalyptische film; The road. Deze film gaf een beter beeld van een verlaten wereld neer en greep je meer bij de strot omdat je met de personages meeleefde.
Hier kon het me geen barst schelen hoe het met iedereen zou eindigen. Desalniettemin hebben we hier te maken met een redelijke film, die waarschijnlijk niet lang zal blijven hangen maar wel leuk is om een keer te bekijken. 3,0

avatar van Comep

Comep

Fantastische film. Tempo is imo niet te traag maar precies goed. Traagheid kan ook z'n charme hebben, en dat is hier aardig gelukt.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Inderdaad een mooie film, misschien kon het tempo wat sneller maar mij maakte het niet zoveel uit dat het zo 'langzaam' was. Het verhaal was origineel en ik het was nog bijna de hele tijd spannend. Denzel Washington met wederom geweldige acteerprestaties.

avatar van The Almighty

The Almighty

Film viel tegen, ik had er meer van verwacht. Het verhaal was niet zo geweldig en voorspelbaar. De acteerprestaties waren wel uitstekend. Redelijke film.

avatar van eldorado

eldorado

En dit allemaal om een "gedateerd sprookjesboek".

Voor mij een beetje jammer.Maar op zich een verrassend onderhoudende film.

avatar van timbo_

timbo_

De tweede film met Denzel Washington in drie dagen en jammer genoeg ook meteen de minste. Want daar waar Washington in The Taking of Pelham 1 2 3 nog werd uitgedaagd door mede hoofdrolspeler John Travolta moet hij het hier helemaal alleen doen. Dat heeft een wat op de automatische piloot gespeelde rol als de in een post apocalyptische wereld ronddwalende loner genaamd Eli tot gevolg. Niet vervelend om naar te kijken maar ook nergens verrassend.

Hetzelfde geldt voor het wat dunne verhaaltje dat ook nergens boven de middelmaat uitstijgt. Het enige punt waarop The Book of Eli wel uitstijgt boven het maaiveld zijn de prachtige beelden van de bijna verlate wereld en bijbehorende desolate landschappen die bij vlagen wonderschoon zijn. Helaas is dat toch echt te weinig om meer dan een kleine voldoende te scoren.

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Dit is waarschijnlijk 1 van de slechtste films met Denzel Washington die ik heb gezien. Omdat de film zo traag is verwacht je een grootse climax. Dat die climax blijkt te zijn dat het boek een bijbel is die naar een museum moet is ronduit teleurstellend.

Er wordt zoveel tijd uitgetrokken om alles mooi in beeld te brengen, maar de laatste 5 minuten die van hoge waarde zijn voor het verhaal worden afgeraffeld. Naderhand bleef ik met een hoop vragen zitten. Hiernaast spreekt het verhaal zich enorm tegen: Eli wordt beschermd door God zo lang het boek niet op de plaats van bestemming is, menig kogel ketst af op zijn nek en ineens wordt hij wel geraakt. Heb ik iets gemist dan? Hij werd toch beschermd? En het boek was nog niet op de plaats van bestemming. Hier had ik wel wat uitleg van verwacht.
Teleurstellend is ook dat de gehele film om Eli's reis met dat boek gaat. Er wordt nauwelijks iets verteld over de 'apocalyps'. Het gat in de ozon waardoor iedereen verbrandt-verhaal vond ik nogal flauw.

En dan het einde, bah bah. Wat een slap verhaal. Mila is ineens een vrouwelijke Eli. Dat is mij toch echt te Disney.

Toch nog 1,5** omdat The Book of Eli op visueel gebied echt prachtig is. Maar helaas, niet onderhoudend genoeg.

avatar van antilasergun

antilasergun

Hij viel mij 100% mee,ik had net "the road" gezien maar deze vind ik veel leuker,wat meer aktie en een apart einde.

avatar van joeri84

joeri84

beetje matige film, wat wel leuk was om te zien is het stuk in dat huisje met die oudjes.

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is wat de sfeer betreft vergelijkbaar met 'The Road' die ik ook net heb bekeken.

Maar deze is wel boeiender en vooral door de actie spannender.

Goede rollen van Denzel Washington en Gary Oldman en een prima vertolking ook van Mila Kunis.

Leuk om zien was de kleine rol van Tom Waits, die we allemaal wel beter kennen als de eigenzinnige pianist-zanger met de rauwe stem.

De beelden van vanop de verwoeste Golden Gate Bridge en vanuit het bootje met San Francisco in de achtergrond, zijn adembenemend.

Kortom prima SF film met een niet zo'n rooskleurig toekomstbeeld.

avatar van toxauron

toxauron

Deze film doet mij zo hard denken aan Fallout 3 waarbij the brotherhood stukjes cultuur bijeenraapt uit een verloren wereld.

avatar van Lucky Jack

Lucky Jack

Vrij matige post-apocalyptische film waar de wereld rechtstreeks op Fallout 3 gebaseerd lijkt te zijn, maar dan slechter. Sowieso kan ik een hoofdrolspeler die in een post-apocalyptische wereld toch vrolijk naar zijn Ipod kan luisteren niet echt serieus nemen.

The Road is voor mij vele malen beter en serieuzer in zijn soort.

Deed me een beetje denken aan Mad Max maar dan veel langdradiger.

Denzel Washington is één van mijn favoriete acteurs en dit was voor mij dan ook een teleurstelling.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Vermakelijke film. Postapocalyptisch a la I am Legend.

Jammer dat het einde zo werd afgeraffeld, ik had graag nog

wat meer gezien. De quest in dat stadje duurde ietwat te lang.

Voor de rest uitstekende film!

avatar van Thorak

Thorak

Imperial Figure schreef:

Deed me een beetje denken aan Mad Max maar dan veel langdradiger.

Denzel Washington vind ik juist een van de slechtste en over reated acteurs ooit, maar deze film verrastte mij juist positief! Allen het eind was inderdaad een beetje afgeraffeld zoals Bibbedinges ook zegt.

avatar van Film Fan

Film Fan

Imperial Figure schreef:

Deed me een beetje denken aan Mad Max maar dan veel langdradiger.

Niet alleen MadMax maar dan ook nog wat Kung Fu in e.o.a. westernstadje, en ook zo voorspelbaar.

avatar van Diederik58

Diederik58

Ietwat trage film, maar nog net te doen. Mix van The Road en een western.

Denzel Washington en Gary Oldman zetten een goed spel neer.

De importantie van het boek is tweeledig: macht en opdracht. Mooi gekozen.

Dat de aarde 30 jaar na een atoomoorlog zo grijs er uit ziet, vind ik niet zo geloofwaardig. Als er geen planten meer zijn, waar leven de dieren dan van?

Verder mooi camerawerk.

avatar van Freeks

Freeks

Testa-Rossa schreef:

Niet echt belangrijk volgens mij. Zij wisten dat - als ze boeken meebrachten - een beloning kregen. Bovendien was het boek zeldzaam en dus gewoon moeilijk te vinden. Er viel weinig te herkennen. Als een boek zeldzaam is en je wil hem niet kwijt, kan ik me indenken dat je de cover verandert.....

Erg leuke film trouwens; goed acteerwerk van Denzel en er werd een leuke sfeer gecreëerd die mij enigszins deed denken aan het spel Fallout 3. Het eind zette me aan het denken; het boek was anders dan andere boeken. Was de hoofdrolspeler misschien ook.........?

avatar van Freeks

Freeks

Eli ging toch niet dood voordat het boek zijn bestemming bereikte? Dus hij werd wel degelijk beschermd. Die kogels ketsten trouwens niet af op zijn nek, maar op zijn uitrusting. Mila wordt niet de vrouwelijke Eli, maar gaat terug om de bad guy af te maken.

avatar van puckb96

puckb96

Je kan gewoon niet ontkennen dat de film goed is. Denzel Washington speelt goed, lijkt net op Will Smith in I am Legend. Ook trouwens het verhaal was origineel en mooi, als je het mij vraagt! Toppie! Grpuck

avatar van tieske!

tieske!

@Freeks

Je hebt het verkeerd.

Hij was een "sterveling" als hij het boek niet in bezit had.

Niet als het niet op de plaats van bestemming was.

Ik vond de film erg goed. ik vond Denzel ook weer erg goed.

Het beste vond ik het beeld, dat was prachtig,

avatar van Thorak

Thorak

Freeks schreef:
Zolang hij het boek bij zich draagt word hij beschermd. Op het moment dat hij werd geraakt had hij het boek verstopt in dat huis en dus niet bij zich.
Het einde waar dat meisje in zijn outfit op pad gaat is inderdaad wel erg slap.

avatar van THE_CROW

THE_CROW

Heerlijke film. Lekker duister sfeertje en een aantal scherpe dialogen (zonder al te veel woorden). Het religieuze tintje geeft net dat beetje diepgang die de film boven het gemiddelde niveau tilt.

avatar van macrobody

macrobody

De toekomst ziet er niet best uit als we naar de beelden in deze film kijken. Erg depressief. Een wereld a la mad max waar sommige dingen die we nu als gewoon beschouwen dan kostbaarheden worden. Ook gods wegen zijn weer ondoorgrondelijk maar komen gelukkig na 30 jaar toch tot een goed eind. Film met keihard geweld, maar in het kader van het geloof mag alles toch?