• 9.377.553 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb deze film nog nooit gezien *schaam*

Maar als fan van het genre ga ik hem binnekort wel een keer kijken. Nu lees ik dat hij zo ontzettend smerig is en veel gore bevat. Nu mijn vraag: Is deze smeriger/ranziger/bloederiger dan Ichi the Killer of is deze film daar niet meer te vergelijken?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Deze film heeft wat meer bloed (in een bepaalde scene alleen al) en gore maar is niet zo sadistisch als Ichi.

Deze film kreeg het ook voor elkaar om me te doen walgen, en dat is verder nog geen een film gelukt.

Inderdaad meer gore, bloed en afgeleide humor in deze film, maar walgen BoordAppel ? Braindead schreeuwt toch komedie, en ik lag meer in een deuk dan ik zat te walgen.

Ichi is inderdaad vooral een pak sadistischer, en in Miike style komt alles daar wat onverwachter. Braindead is een culminatie van ingewanden, die steeds harder climaxt naar het einde toe

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Deze film is inderdaad een komedie en een erg goede ook nog maar bij die scene met dat oor moet ik altijd walgen. Enorm effectief in beeld gebracht en bij mij werkt het elke keer weer. Neemt trouwens niet weg dat ook dat een erg grappige scene blijft.

Die was ik even uit het oog verloren inderdaad, ranzige scene. Zelfde effect had ik bij Bad Taste dat uhm, "groene drankje", zelfs nog iets effectiever .

Maar FillumGek, zeker kijken deze, als fan van het genre kan het bijna niet mislopen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

El Duderino schreef:

Nog steeds moeilijk te geloven dat Jackson deze film heeft geregisseerd,

Waarom is dat moeilijk te begrijpen? Een regiseur hoeft nietb altijd hetzelfde genre te regiesseren. Kijk maar naar Joel Schumacher. Batman & Robin, One Hour Photo, Phantom of the Opera. Allemaal verschillende genres. Veel mensen vergeten volgens mij dat PJ ook de regieseur was van Bad Taste en Meet the Feebles. Met een laag budget zijn dat ook goede keuzes. Toen die een groter budget kreeg zie je ook dat hij dan The Frightners maakt.

El Duderino schreef:

het past meer bij iemand als Hans Teeuwen of zo.

****1/2

??? Totaal niet

avatar van gotti

One Hour Photo van Schumacher?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

gotti schreef:

One Hour Photo van Schumacher?

BRUAHAHAHAHA! Sorry...

avatar van HiLL

HiLL

De meest bizarre en gore film die dit persoontje in zijn leventje heeft gezien. Wat vies en goor, wel gaaf! En mooi gemaakt allemaal! Die moeder echt een bitch! Pff de tandjes wat een film..:D

3.5

avatar van frosty

frosty

superfilm!!...niet eng ofzo maar gewoon lekker smerig en een flinke dosis humor!!

avatar van erwku

erwku

Zonder overdrijving de bloedigste film ooit gemaakt!

Als dit een serieuze horror was, had iedereen van deze film gewalgd! Maar de humor maakt de film dragelijk.

Ik heb hem 10 jaar geleden voor het eerst gezien en wist niet wat ik zag! Hij is toch wel erg grappig moet ik zeggen, voor het laatse half uur is ongelovelijk goor& vreselijk grappig,...

(welke zieke geest verzint een zombie met een half af gehakt hoofd met een tuinkabouter erop.!! geweldig)

Ik moest ook ff in m'n ogen vrijven toen ik las dat Peter Jackson LOTR had gemaakt!

Braindead. wel een dikke aanrader voor mensen met een sterke maag een een gevoel voor sadistisch maar vooral absurdistische humor.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Heerlijke film!

Ik ben een grote fan van Horror en vooral Zombie films. Deze film is als een soort parodie op dat soort films. En hij is echt geweldig. Toen ik hem lang geleden voor het eerst zag, wist ik niet wat ik allemaal zag. Je kan het zo gek niet bedenken en het komt tot leven. En de hoeveelheid bloed die in deze film is verwerkt heb ik ook verder nog nergens anders gezien.

Het is onzing, maar wel hele leuke onzin.

4,0

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vindt deze film helemaal geweldig, zoals ik (tot nu toe) al het werk van Peter Jackson geweldig vindt. Deze man kan films maken, ongelooflijk! "Braindead" is 1 van zijn toppers, omdat de film een leuk, maar vooral op een vlotte manier een verhaal vertelt. De effecten zijn top (vooral de vuist door de mond van de gillende vrouw) en de humor is zeeeeeer absurd! Heerlijk onzinfilm, maar als je goed kijkt, zie je het vakmanschap ervan af.

avatar van maurice74

maurice74

Parodie? Volgens mij is dit gewoon een hele echte zombiefilm. Zulke films hebben gewoon het voordeel dat ze zelden serieus zijn.

avatar van Olliec

Olliec

Hello,

Kan iemand mij zeggen waar ik kan deze film nog bestellen?

Hier in Belgie, niet te vonden.

Thx

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Mijne dvd is verloren gegaan en ben sindsdien ook aan het zoeken voor een nieuw exemplaar. Er zijn er wel te vinden zonder ondertitles maar nergens nog één met nederlandse.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De eerste 3 kwartier zijn krankzinnig maar geniaal. Daarna wordt het meer van hetzelfde en de spanning en humor verdwijnen dan al snel. 3*

avatar van Zw!tsjE

Zw!tsjE

Mijn God, ik heb deze film laatst gezien (Op Beamerformaat), en hij was zóo Godsgruwelijk slecht... Ik kon werkelijk mijn ogen niet geloven, dat zulk filmmateriaal te huren in bij een videotheek.

Werkelijk, de special effect zijn uit het jaar 100 vChr, het acteerwerk is te vergelijken met de acteerkwaliteiten van een uitgedroogde banaan. Daarbij komt ook nog eens et feit dat er absoluut géen verhaal is...

Meestal heb ik nog een royaal aantal sterren over voor zinloze films, die je gewoon laten lachen om de knulligheid.. Maar hier, nee.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Juist de top in knullige films

avatar van Hellraiser666

Hellraiser666

Slecht, een goed voorbeeld voor slechte horror 0,0 sterren

avatar van -Jennifer-

-Jennifer-

Echt een goede film! Zo bloederig en smerig, ik had erna echt geen trek meer. Ik vond het ook leuk dat er humor in zat. Dat die moeder haar eigen oor op at, gatver!

avatar van aerogp1

aerogp1

Dit is echt de goorste film die ik ooit gezien heb. vond er ook maar weinig aan. 2.5 *

avatar van exfrozen

exfrozen

zo'n super lelijke en domme 0,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Erg domme stem inderdaad 0.5*

avatar van Rancid

Rancid

Tja, je vind m vet of je vind hem enorm kut geloof ik he? Ik vind hem vet, heb m al vaak gezien en lach me elke keer weer rot, geweldig grappig. Lekker ranzig, maar geen moment shockerend, dat lukt niet bij mij met zo'n grappige ondertoon. 1 van mn favo komedie's, die ik van de filmfreak heb gehuurd op video en over getaped heb, omdat ik hem nergens meer op dvd kan vinden. 4*, omdat het voor mij de ultra vieze film is en ook nog grappig. Een must see.

avatar van Jopa

Jopa

eindelijk klopt er iets wat op een filmhoes staat:

Gruwelijk, goor en grappig!

hate it or love it!

avatar van AHWA

AHWA

Wat het verhaal en het scenario etc. betreft, stelt het natuurlijk niet veel voor, maar dat is de bedoeling ook niet. Dit is splatterhorror en toch wel van de bovenste plank. Hilarische special effects, vooral de scene met de grasmaaier

Lekker zitten genieten van deze komedie. 4*

avatar van IcU

IcU

Een grote klere zooi. Ik heb nog nooit zoveel ribbekasten, endeldarmen, botweefsels en ander ongein gezien in een film. De muziek was belabberd en de acteer prestaties waren slechter dan slecht. Who cares? Ik niet! 4* voor dit meesterwerk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zw!tsjE schreef:

Had jij een Godfather verwacht ofzo toen je het hoesje bekeek?

avatar van kristiaan35

kristiaan35

Wie dit scenario gechreven heeft moet wel degelijk houden van gore, bloed en wansmaak