• 9.377.366 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

avatar van markiemark73

markiemark73

Ik ging bijna over me nek toen die moeder die puist uit drukte en die smurie in die vla terecht kwam.

en die man maar smikkelen. GATVER.

niet meer dan 2 srerren.

mikey

Toen werd me al duidelijk dat die king kong van een jackson geen maat kan houden! Ik hield mijn hart vast en hij brak door in hollywood. 2

avatar van bisse

bisse

De MOEDER van alle komische gore films. De humor is geweldig en zeker ook de acteerprestaties. Dan te bedenken dat ik het nog niet eens heb gehad over de brutoomende vette actie en de uitstekende effecten. Buiten het feit dat het een film is in dit genre bewijst Jackson dat het ook een uitdaging kan zijn om ook hier een geweldige film af te leveren terwijl die zich ook nog eens compleet kan uitleven. Het zou echt te gek zijn als wat meer gerenomeerde regisseurs zich aan dit genre waagde. zeker 5 sterren waard

bisse schreef:

De MOEDER van alle komische gore films.

Die eer lijkt me weggelegd voor The Evil Dead. Of zijn er nog oudere films in het genre?

BoordAppel schreef:

dawn of the dead

mister blonde

mwah, is niet echt komisch.

mikey schreef:

Wat probeer je te zeggen? Dat je toetsenbord stuk is..? Je haalt om te beginnen 4 films door elkaar, daarna raak ik de draad echt kwijt. Ik mag aannemen dat je met de 2 het aantal sterren wilt aangeven die de film volgens jou verdient. 2 maar? Beter kijken (wat je tikt) volgende keer!

mister blonde schreef:

mwah, is niet echt komisch.

een ironische kijk op de consumptiemaatschappij.

Ik kon trouwens niet lachen om de evil dead

martijn77

Ik kon trouwens niet lachen om de evil dead[/quote]

Welke planeet kom jij vandaan?

BoordAppel

Even voor de duidelijkheid: ik heb het over Evil Dead II. Daar ligt de nadruk duidelijk op komedie en horror. Dawn of the Dead noem ik ook niet echt komisch.

mister blonde

evil dead I vind ik minstens net zo komisch als deel II. Dawn of the dead heeft idd. een wat sceptische toon. toch is dat niet genoeg om door te gaan voor komedie. bij braindead en evil dead is het heel duidelijk horror/ komedie.

mister blonde schreef:

evil dead I vind ik minstens net zo komisch als deel II.

ja lachen, gieren en brullen!

martijn77

Ik heb me bij alledrie de bovengenoemde films EN de film in kwestie een ouderwetse kriek gelachen. Ik denk dat splatter-horror en zwarte humor wel vaker in elkaars verlengde liggen.

mikey schreef:

ja lachen, gieren en brullen!

idd, alleen die kop van Ash al.

BoordAppel

evil dead I vind ik minstens net zo komisch als deel II.

Ik niet . In deel II is de humor veel duidelijker aanwezig en deel III is zelfs meer komedie dan horror. In de eerste film zaten ook wel grappen maar die waren toch veel minder sterk aanwezig dan in deel II.

Braindead vind ik overigens wel de beste horror/komedie: meeste (en smerigste) gore en de beste grappen. Het is elke keer weer een feest als ik deze film bekijk vandaar mijn 5 sterren.

martijn77

Volledig mee eens, daarom ben ik ook zo benieuwd naar ARGUMENTEN van Mikey..

avatar van as

as

Waarom? Wil je hem dan zo graag serieus nemen? Tarzan the apeman op 1 zetten in je top tien, terwijl hij hem op 0,5 sterren heeft staan. Wat een bullshit, man!! Die kun je niet serieus nemen.

mikey

Ik vind jackson een vervelende regisseur. Ik vind dat hij een kitcherige smaak heeft, zijn humor is de mijne niet en zijn films zijn te 'over the top'. nu kan je denken (ik niet trouwens) dat deze film een grap was. maar LOTR is net zoals dit, een overdaad aan alles. Too much!!!

the Evil dead een komedie. tsk.

avatar van as

as

Ik vind dat jij een te kitcherige smaak hebt,. Ook jouw humor is niet de mijne( of het gebrek daaraan) Je bent te over the top. Nu kun je denken dat het een grap is (god knows) Maar je bent gewoon too much!! -Zucht-

as schreef:

Wees blij man, nu heb je een discussie over je favoriete film. dat wil je toch? ik blijf trouwens achter mijn argumenten staan!!!

avatar van moviemike

moviemike

mikey schreef:

ik blijf trouwens achter mijn argumenten staan!!!

Je hebt gewoon geen verstand van dit genre!!!

mikey

Je hebt gewoon geen verstand van dit genre!!!

Prima joh.

avatar van moviemike

moviemike

avatar van tha_viruxxx

tha_viruxxx

is die dvd nog ergens te verkijgen of bij iemand

avatar van djelle

djelle

Wat een gore-fest! Te bedenken dat deze film gemaakt is door dezelfde regisseur van "the lord of the rings"... Een must-have voor goreliefhebbers.

avatar van Sjaako

Sjaako

tha_viruxxx schreef:

is die dvd nog ergens te verkijgen of bij iemand

In de aanbiedingsbakken van FRC.....

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Net als dacht ik bad taste(heb ik inmiddels) en meet the feebles.

avatar van Leno

Leno

Erg leuke film die op het einde compleet ontspoort en grossiert in over de top scenes. Tussen al het bloed is er nauwelijks een verhaal te bekennen, wel enkele erg grappige scenes.

avatar van WiLL

WiLL

Heel wat jaartjes terug eens gehuurd. Er werd mij verteld dat dit toch wel een hele smerige horror film was en de vrouw achter de balie van de videotheek had haar eten met moeite binnen gehouden.

Nou met dat idee natuurlijk gehuurd en gekeken.

niet eng, niet goor (beetje nep), vreemd verhaal, niet echt grappig.

Allemaal net niet en ik zou ook niet weten in wat voor categorie deze film thuis hoort. Een echte horror is het niet, komedie is het niet, thriller zeker niet.

Films deed me niet veel en gelukkig waren er nog wel een aantal leuke scenes die het nog een beetje kijkbaar maakten voor me. 2*

avatar van Flipman

Flipman

Ontzettend grappig en totaal niet eng, maar ik weet niet of dat ook wel de bedoeling is. Heeft er iemand wel eens een film gezien die goorder was dan deze?