The Boys Are Back (2009)
Australië / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Scott Hicks
Met onder meer: Clive Owen, Laura Fraser en Emma Booth
Plot The Boys Are Back
"Inspired by a true story."
Als Joe (Clive Owen) zijn vrouw verliest, blijft hij alleen met zijn zesjarige zoontje Artie achter. Hij besluit alle regels aan de kant te schuiven en laat naar bed gaan, rommelige kamers en junk food behoren tot de orde van de dag. Maar als Harry, Joe's tienerzoon uit zijn eerste huwelijk, arriveert, loopt de situatie uit de hand.
Joe Warr
Artie
Tom
Tim Walker
ziggedyzigzag
erg mooie film. kijkt lekker weg en best leerzaam voor sommige mensen.
RickZ
Australisch drama over vader met zijn 2 zoon in verwaarloosd huishouden. Waardeloos verhaal, redelijk goed acteerwerk.
RooieBloemkool
The Boys are Back
Een doorsnee dramaverhaal over een man, Joe, die zijn vrouw verliest en achter blijft met zijn zoontje Artie. Joe is een verslaggever van tenniswedstrijden en is hierdoor veel van huis. Om de band met zijn zoontje Artie te verbeteren, verblijft hij een paar maanden thuis en besluit de opvoedmethodes aan de kant te zetten en een stuk losbandigere methode te gaan gebruiken. Als zijn andere zoon uit een ander huwelijk komt loopt dit aardig uit de hand.
De regisseur heeft mooi in beeld gebracht hoe anders een kind een verlies verwerkt dan een volwassene. Clive Owen (Joe) speelt hier, net zoals 'Artie', een zeer goede rol. Ook zijn tweede zoon Harry, die mij soms een beetje aan Ron uit Harry Potter deed denken, acteert in deze film erg goed.
Een puntje van kritiek is dat ik, bij het kijken van een dramafilm, het leuk vind als kijker mee te worden gesleept in de drama. Dit is hier niet echt het geval. Het eerste deel van de film is redelijk dramatisch maar verderop in de film is het allemaal al een stuk vrolijker. Ik kreeg af en toe zelfs een glimlach op mijn gezicht,, zoals bij de scene in het klaslokaal wanneer Artie zegt: "Kattenvoer ziet er beter uit dan het smaakt".
Desondanks wel een zeer goede wegkijker met goede acteerprestaties en een standaard verhaallijn met af en toe leuke verassingen.
Norma
Grootste pluspunt is het jongste zoontje, dat joch is zo heerlijk speels en relativerend dat het gewoon leuk is om te zien hoe hij zich rennend en springend en mopperend en glunderend staande houdt na het overlijden van zijn moeder.
Owen is ook prima als alleenstaande vader die er maar het beste van moet zien te maken, de oudste zoon is echter teveel Ron-Harry Potter- Weasley lookalike wat nogal afleidt en de geloofwaardigheid van zijn introverte personage in de weg zit.
Het verhaal volgt wel een beetje de bekende weg en kent geen heftige emotionele uitschieters, maar is door de voornamelijk gemoedelijke sfeer best aardig om eens te zien.
johnhendrikos
jongens jongens wat een dramatisch gezeik allemaal. clive owen hoort gewoon in actie films. hoewel hij dat met i sleep when i am death en die film over de laatste baby ook erg verpest heeft.
waardeloze film met een waardeloze clive owen . en dat is jammer omdat die man best wel wat zou kunnen in potentie, maar hij laat het zelden of nooit zien, door altijd in van die baggerfilms te gaan spelen. jammer , heel jammer.
mvdb1982
Erg goede film. Acteerwerk is prima in orde. Van het begin tot het einde hebben we genoten van Clive Owen.
Een dik verdiende 4*!
Waku
mooi drama.
De kracht van "The Boys are Back" zit hem in het feit dat de film geen valse sentimenten opwekt en overdreven tranen wil uitpersen.
De film komt komt puur en vooral echt over.
Clive Owen komt zeer geloofwaardig over in zijn rol als plots alleenstaande vader en zet een puike rol neer.
3,5*/4*
TheRisingSun
Is deze qua verhaal wat te vergelijken met "Grace is Gone" met John Cusack in de hoofdrol als alleenstaande vader?!
totkijkdanmaar
Weinig mis met deze film hoor. Plot is niet super-origineel maar wel onderhoudend en realistisch. Clive Owen is geknipt voor dit soort rollen en dat bewijst hij hier weer, hoewel ook de jongens prima acteren. Camerawerk en regie is ook niet wereldschokkend, maar wel degelijk. Kortom, hou je van films met dramatische inslag, dan val je je hier zeker geen buil aan.
Norma
Een beetje, al vond ik persoonlijk Grace is Gone (veel) sterker.
Jessel
Deze film kon mij totaal niet boeien.
De acteerprestaties waren redelijk maar het verhaal en de uitvoer ervan...
TheRisingSun
Een beetje, al vond ik persoonlijk Grace is Gone (veel) sterker.
Oké, dank je!
Diemert
Slappe film. Opzich verhaal leuk maar er gebeurt gewoon veel te weinig.
En: Hij besluit alle regels aan de kant te schuiven en laat naar bed gaan, rommelige kamers en junk food behoren tot de orde van de dag
Dat valt ook nog wel mee.
DisPater
Een ontzettende saaie film, die vooral leunt op de acteerprestaties van Owen.
Hobie16young
Erg plezierige familie film met een eenvoudig, maar goed verhaal. Wat de film voor mij bijzonder goed maakte is het fantastische camerawerk.
De film kijk lekker weg en moet het echt hebben van het acteerwerk.
Sutherland
Mooie, ingetogen drama film die met name rust op de acteerprestaties van de acteurs. Het verhaal is niet nieuw en voorspelbaar maar wordt op een manier verteld/gebracht waardoor de film blijft boeien.
f2sputnik
mooi drama.
De film komt komt puur en vooral echt over.
3,5*/4*
Helemaal mee eens, heb in ieder geval met plezier naar deze film gekeken.
The Goss
Prima ingetogen drama. Heerlijk om af en toe een dergelijke film te kijken zonder een rare plottwist of wat dan ook. Ik heb me lekker laten meeslepen in deze film.
Qua verhaal geen bijzondere film, meer zo'n 'based on a true story'-tranentrekker die je woensdagavond op RTL-4 ziet langstrekken, maar toch heeft het wel wat. Clive Owen is fantastisch in de hoofdrol en de twee kinderen zijn ook uitstekend. Daarnaast zit de film visueel fraai in elkaar en is de soundtrack van Sigur Ros heerlijk dromerig. Op emotioneel niveau heeft de film ook wel enige impact. Geen zoetsappig vals sentiment, in ieder geval, ondanks het 'based on a true story'-predikaat.
helleke
Redelijk filmke om eens te bekijken, maar lang zal hij me niet bijblijven.
Daarvoor was het verhaal te slapjes.
Maar vervelen deed hij evenmin dus toch een 3 sterren.
orbit
- 12092 berichten
Aangrijpend drama'tje, niet veel bijzonders, maar toch boeiend genoeg om uit te kijken en met mooie rollen voor alle betrokkenen.
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal is natuurlijk aangrijpend met een dergelijk onderwerp. Toch vond ik het nergens overmatig dramatisch worden. Maar soms vond ik dat ik niet ècht bij de echte emotie van de vader kon komen. Clive Owen zette wel een sterke rol neer als charismatische man maar op de momenten dat hij echte emotie moest tonen vond ik dat een beetje achterblijven.
Het kleine jongetje vond ik wel heel sterk neergezet. Heel indrukwekkend om te zien hoe hij in zijn kleine kinderwereldje dit grote verdriet verwerkt. Mooi om te zien hoe hij in het begin zijn "hogheaven" wilt neerzetten waar geen regels gelden maar dat hij uiteindelijk er toch achterkomt dat kinderen vooral de veiligheid van regelmaat nodig hebben. De verhaallijn met zijn oudste zoon vond ik ook heel mooi.
b00ts
Mooi drama. Qua niveau in ieder geval bovengemiddeld. Waarom sommige mensen het een waardeloos verhaal vinden is mij een raadsel.
Aardig drama met een goede rol van Clive Owen. De rest van de cast deed het ook best aardig.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Snabba Cash

Along Came a Spider
Thriller / Misdaad, 2001

Creation
Drama / Biografie, 2009
single parentgebaseerd op een waargebeurd verhaalkankertrueparenthoodsolo parenthood