• 9.371.113 stemmen

Geregisseerd door: Padraig Reynolds

Met onder meer: Christopher Wiehl, Kym Jackson en Kennedy Brice

Plot Worry Dolls

"Worry to death"

In de nasleep van de jacht op een seriemoordenaar, wordt een oude vloek nieuw leven ingeblazen. De rampspoed is niet te overzien wanneer een complete stad wordt geconsumeerd door moord en doodslag. Alles naar aanleiding van deze verschrikkelijke verwensing. Een agent begint aan een race tegen de klok om zijn dochter te redden van de dood.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Het hele brok familiedrama dat we voor onze kiezen krijgen was niet nodig geweest. Verder is met name in de special fx terug te zien dat het budget niet heel hoog was.

Tina Lifford slaagt er nog wel aardig in om een macaber personage neer te zetten. De overige casting was niet bijzonder.

Men had naar mijn mening wel wat meer kunnen doen met de voodoo toevoeging, maar helaas komt dat er niet helemaal lekker uit.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een seriemoordenaar die op het punt staat een meisje dat hij gevangen had genomen te bewerken met een drilboor wordt op het nippertje door een agent doodgeschoten. Zijn bezittingen, waaronder een kistje met voodoo-poppen, wordt in beslag genomen. Ondanks het feit dat een oude vrouw nog waarschuwt dat op die griezelige dingen een gevaarlijke vloek rust, neemt de nietsvermoedende agent ze mee naar huis. Wanneer zijn dochter er eentje bij zich draagt en de rest verkoopt aan mensen uit het dorp zijn de gevolgen niet te overzien. De poppen zetten degenen die ze rond hun hals dragen aan tot gruwelijke moorden.

Mijn verwachtingen waren laag gespannen toen ik naar de rating keek. Velen boren de prent de grond in. Nochtans viel de film best mee. Ik heb veel slechtere recente vehikels gezien. Er is voldoende spanning en gore aanwezig om de kijker rillingen te bezorgen. De vertolkingen zijn zeker aanvaardbaar. Niemand valt uit de toon. Geen meesterwerk maar ik heb me zeker niet verveeld. Het tempo ligt hoog en de schrikeffecten zijn effectief.

avatar van joolstein

joolstein

De film heeft een interessant uitgangspunt maar faalt omdat ze dit voor het grootste gedeelte niet tonen. Daardoor is het allemaal te clichématig geworden om ook echt een goede film te zijn. Cinematografisch was het nog best redelijk en ook het acteerwerk was verder prima om te zien. Er zijn een paar leuke kills, waarbij het bloed lekker in het rond spat. Maar dat is niet genoeg om de film zelfs maar boven doorsnee uit te laten komen. Dit komt dan vooral door de uitwerking van het verhaal. Dat verhaal richt zich teveel op familiedrama en clichés. Ik kon zelfs niet het gevoel onderdrukken dat ik naar serie zat te kijken. Hoofdrolspeler Christopher Wiehl en Danny Kolker, die de rol van Dr. Schiff op zich nam, waren verantwoordelijk voor dit vervelende verhaal. Verder had ik zelf nogal last van het uit elkaar houden van de drie verschillende blondines, die leken best veel op elkaar?

avatar van EVIL '84

EVIL '84

De film begint lekker met de achtervolging van een ontvoerd meisje door de seriemoordenaar met een grote boor. Goed moordwapen voor een seriemoordenaar, maar helaas is het na deze scene afgelopen voor hem en zien we hem niet meer terug. Vanaf daar vond ik de film saai en voorspelbaar worden. Hij was gelukkig enigszins vol te houden door de korte speelduur.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Bijlange zo slecht niet, oké moet toegeven, het begin vond ik ook 't beste vd film, maar had zeker geen moeite met het verder verloop. Goed als tussendoortje of aperitief 6/10

avatar van Daan258

Daan258

Je bericht heeft me toch overgehaald umbra, ga hem toch een kans geven.

avatar van Noodless

Noodless

Opent goed met een moordenaar die met een grote boor de kijker dadelijk weet te verrassen. Die scène is heerlijk bloederig. De toon is dan gezet, maar zo goed als die scène wordt het helaas niet meer.

Het blijft nog redelijk onderhoudend, maar gaandeweg wordt het geheel toch slapper om uiteindelijk een film te verkrijgen die je morgen al vergeten bent. 4/10

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Tja,beneden middelmaat dit.

Zoals als meer hier opmerken, ijzersterk beginnetje .

Daarna een leuk horror idee, dat soms wat goede scene's opleverde .

Maar eigenlijk gewoon wat saai en middelmatig filmpje dus .

2 *

avatar van Daan258

Daan258

Een heerlijk brute intro maar de rest viel wat tegen.

Het is allemaal vrij standaard en ook niks vernieuwends. Daarnaast mist de film wat spanning, sfeer en had het zoveel bruter gemogen. Het acteerwerk is ook matig te noemen maar toch redelijk vermaakt.

Een heel klein 2,5*

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Kleine horrorfilm, maar geen hele bijzondere. Toch moet iedere horrorfan wel smullen na het zien van de eerste kill. Toch wel een expliciet momentje, niet iets wat je snel zou verwachten van een film zoals deze. Maar goed, de rest van de film weet er helaas niet naartoe op te leven.

Sterke opening in ieder geval dus, lekker grauw en vooral bloederig. Daarna wordt het even rustig en neemt de toon een iets goedkopere vorm aan. De opening is daarnaast mysterieus, maar daarna wordt het snel duidelijk dat de aandacht niet al te lang aan het schrijfproces heeft gezeten. Deze horrorfilm bewandelt uiteindelijk een bekend pad.

Toch is dat pad nog wel leuk, aangezien we tegen een vloek aankijken die mensen in moordenaars verandert. Een concept waar je veel mee kan doen, maar hier het slachtoffer is geworden van een erg beperkt budget. Hiermee werd de film hoogstwaarschijnlijk gedwongen om meer verhaal erbij te schrijven en minder kills.

Die kills zijn vaak wel bloederig, maar te schaars. Het acteerwerk is verder ook matig en het verhaal buiten het concept om saai. Het maakte me niets uit wat er nou precies tussen moeder en dochter gebeurde en de ontwikkeling van de overige personages kon me ook werkelijk gestolen worden.

Verder ziet het er visueel buiten de kills ook iets te normaal uit. Soms wat leuke decoraties, maar in het algemeen ziet het er net te matig uit. De meeste kracht komt vanuit het concept en de soms plotse bruutheid van de film. De eerste helft van de film is daarom ook goed te doen, maar naarmate de finale vordert wordt het wat saaier.

Uiteindelijk is het een vermakelijke, maar soms vermoeiende film. Visueel grauw, maar niet opvallend. Dit soort films kijk je vooral voor wat bloederige moordpartijen, maar verder kan je dit gerust overslaan. Misschien ben je beter af als je gewoon een kill count opzoekt en die kijkt.