• 9.374.385 stemmen

Genre: Drama / Muziek

Geregisseerd door: Darnell Martin

Met onder meer: Adrien Brody, Jeffrey Wright en Beyoncé Knowles

Plot Cadillac Records

Wanneer de joodse clubeigenaar Leonard Chess en de pas in het grote Chicago gearriveerde plantagearbeider en muzikaal talent Muddy Waters hun krachten besluiten te bundelen, is dit het begin van het legendarische blueslabel Chess Records. In het vervolg van de jaren '40 en '50 maken zij van de blues een populaire muziekstroming die met de komst van artiesten als Howlin' Wolf, Chuck Berry en Etta James zelfs rasoverschrijdend wordt. Helaas gaat het succes ook gepaard met de nodige interne strubbelingen zoals drugs, alcohol en overspel.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ook met Emmanuelle Chriqui en Jeffrey Wright.

Jammer van de regisseur, maar met de cast ben ik tevreden.

avatar van illogical

illogical

Kan hier echt niet op wachten.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Trailer

Ziet er goed uit.

Dreamboy

ben erg benieuwd.. vooral naar Beyoncé's rol.

avatar van CatCat

CatCat

Ben benieuwd of dit goed uitgewerkt gaat worden, ben zelf een bluesfan. Maar na het zien van de trailer heb ik zo mijn bedenkingen, erg sfeervol ziet het er niet uit. Daarnaast vind ik de cast niet op alle punten even sterk. Een Mos Def als Chuck Berry, ok hij heeft wel het jeugdige en speelse maar na het zien van 16blocks twijfel ik of t uit de verf gaat komen!

Desondanks zal ik toch naar de bioscoop gaan om deze film te kijken!

Ik vind dit soort filmpjes altijd wel leuk. Een muzikaal rise & fall verhaal, weer op ware gebeurtenissen gebaseerd en met heerlijke muziek natuurlijk.

Doet veel denken aan films als What's Love Got to Do with It, Ray en Dreamgirls, maar dan met bluesartiesten.

Vooral in het begin fijn, na verloop van tijd begint het verhaal wat aan te slepen en worden de relaties tussen de hoofdpersonen wat onduidelijk.

avatar van Norma

Norma

Cadillac Records is een verzorgd filmpje geworden maar blinkt helaas nergens in uit. Waar in een film als Ray de acteerprestatie van Jamie Foxx indrukwekkend was en waar de optredens in een film als Dreamgirls echt van het scherm spatten blijft het in Cadillac Recors allemaal een beetje tam. De voor dit soort films gebruikelijke strubbelingen komen voorbij, zoals overspel, drugsgebruik en ruzies om geld, we hebben het allemaal al wel vaker gezien. Ik vind het lastig om te beoordelen of het acteerwerk in orde is in Cadillac Records, omdat ik namelijk geen flauw idee heb of de acteurs met hun spel waarheidsgetrouw de muzikale grootheden neerzetten. Ik hoorde bekende tot zeer bekende nummers voorbijkomen, maar ik heb van geen van de artiesten ooit een optreden gezien. Het resultaat van hun inspanningen ziet er allemaal wel degelijk uit, maar de juiste sfeer ontbreekt om de film net even iets extra's mee te geven.

avatar van wwelover

wwelover

Toch jammer, ik had aardig wat verwacht van deze film. Mede door natuurlijk Dreamgirls, maar de film komt eigenlijk amper tot leven. Het verhaal zelf is wel boeiend, maar de gebeurtenissen zijn niet zo opvallend te noemen. En de muziek is ook niet erg speciaal, terwijl bij Dreamgirls de muziek van erg hoog niveau is. En in deze film de teksten zwak zijn en gewoon gebruik wordt gemaakt van simpele melodietjes en hoge noten van Beyonce. Verder is de cast ook niet zo speciaal. Eigenlijk vond ik alleen Brody en Wright echt goed. Mos Def was ook wel redelijk bezig. Maar de rest was niet echt speciaal. Terwijl ook op dat gebied Dreamgirls goed voorzien was. Verder heb ik ook vrij weinig met Beyonce. Als actrice niet en als zangeres niet. Tuurlijk ze kan goed zingen, maar van mij hoeft het allemaal niet zo.

wwelover schreef:

heb jij wel enig idee dat dit een waargebeurd verhaal is en de liedjes klassiekers zijn.

avatar van hugo2

hugo2

ik vond hem goed mooie muziek en goed verhaal

je moet wel van bleus houden

avatar van kelama3

kelama3

Ik vond het een goede film hoor!

Erg sterke acteerprestaties , Gabrielle Union en Adrian Brody deden het vooral ergg goed.

En eindelijk eens een film over the blues, waarmee de muziekgeschiedenis zijn start maakte!

Leuk om te zien waar bijv. the rolling stones, Dylan enzovoort hun inspiratie vandaan haalden.

Okee het is geen Dreamgirls, maar als elke film hetzelfde zou zijn was 't ook maar saai geweest he?

Een aanrader voor een lekkere luie zondagmiddag!

4 sterren.

avatar van kanjertje

kanjertje

Mooie film, goed verhaal, acteerpresatie dik ok.

Hou van dit genre films

3,5

avatar van vwtune

vwtune

Goede muziek en vooral acteerrwerk, toch kon het mijn aandacht niet de hele film trekken. Beetje saai eigenlijk.

avatar van tal1b

tal1b

okay blues film

avatar van nightwish1956

nightwish1956

Hele mooie film, een hele goede beyonce

In tegenstelling tot wat ik eerder in de reacties zag vind ik het een boeiende film

Ik ben helemaal geen fan van Beyonce , maar hier verraast ze me met haar rol als etta , echt top

Heerlijke sfeerfilm en niet vergeten gebaseerd op ware feiten

voor mij 5 sterren

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Heerlijke film, sterk acteerwerk, goed waargebeurd verhaal en geweldige muziek! Kon niet zeggen dat ik m saai of langdradig vond, heb me uitstekend vermaakt. 4***

avatar van Katharina

Katharina

Mooie film en goed geacteerd. Het verhaal werd alleen af en toe een beetje saai.

Dreamboy

Wat een goede film! Deze gaat mijn top 10 in!! Nu weet ik toch wel zeker dat music-bio pics mijn favoriete thema is!

Ondanks dat Beyoncé een pracht rol had, vond ik haar niet het sterkst. Ze speelde goed en zeer overtuigend. Ik zelf ben een giga Beyoncé fan dus het doet pijn om dit te zeggen! Degene met de meest overtuigende rol was naar mijn mening toch Colombus Short als Little Walter! Zeer goed hoe hij hem vertolkte! Ook Mos Def als Chuck Berry was erg overtuigend. Deze film kan tussen het rijte van Tina Turners & Ray Charles' biopics, want dit iseen prachtige film!

Ik heb genoten en met open mond gekeken! een 5

avatar van CatCat

CatCat

De muziek maakt deze film nog goed te doen, voor de acteerprestaties hoef je het niet te doen. Ik ben het dan ook zeker niet eens met personen die hier zeggen dat hij in het rijtje van Ray past.

Vond het allemaal net iets te gemakkelijk en voorspelbaar lopen, vooral in het begin sprong het wel heel snel. Jammer genoeg was de sfeer in de film niet zo als je van een rolprent over de 50-60 zou mogen verwachten. Desondanks super om mijn grote helden eens in het 'echt' te zien! De blues is gewoon emotie!

avatar van RubenvVelzen

RubenvVelzen

Leuke vermakelijke film! De muziek in deze film geeft het iets extra's,

film kijkt lekker weg.

avatar van RickZ

RickZ

Onderhoudende film met drama en muziek in Amerika in een tijd dat racisme tegen de ex-slaven nog gewoon was. Lekkere wegkijker maar meer ook niet.

avatar van Waku

Waku

Prima film.

De opkomst van het platenlabel "Chess" , de droom die Leonard Chess had wordt uitstekend vertolkt door Adrien Brody.

Bekende Blues sterren passeren de revue zoals Chuck Berry, Wolf en Etta James ( ijzersterk neergezet door Beyonce, acterend en zingend zeer overtuigend).

Zelfs de piepjonge Stones komen voorbij in een flits.

Vergelijking met "Dreamgirls"kan gemaakt worden al is deze "Cadillac Records"iets meer sober en ingetogen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film die mooi de geschiedenis van Chess Records en zijn artiesten toont.

Toch miste ik iets aan deze film, ik ken de muziek van de artiesten die hier aan bod komen en wanneer ik naar hun muziek luister, krijg ik dat echte bluesgevoel altijd alsof er rillingen over me komen, je leeft met die muziek mee.. en dat had ik niet bij de vertolkingen in deze film er zat niet echt de echte bluessound in..

Alleen de vertolkingen van Beyoncé Knowles als Etta James deden dat wel een beetje...

Misschien had men beter voor de originele tracks gekozen in plaats van de acteurs ze te laten zingen... al ben ik wel voorstander van het laatste, maar je merkt hier dat niet iedereen het met dezelfde bevlogenheid kan doen als 'The Real Thing'...

Maar wel goed dus deze prent als je geïnteresseert bent in een stukje muziekhistorie.

avatar van miiej

miiej

Goeie film, acteurs waren goed!

Ik had lang gewacht op wanneer beyonce kwam!, ik vond haar de beste.!

avatar van markel66

markel66

Gewoonweg meesterlijk mooie film en dan vooral door de muziek.

Zoals Beyonce de nummers van Etta doet, kippevel gewoon.

ik ben er nog niet uit wat ik mooier vind, origineel of Beyonce.

Als je een muziek liefhebber bent een must see.

Dreamboy

ben blij met de positieve reacties! Hij is nu uit op dvd! Wel 17 euro, zal wel snel 10 euro worden ofzo, dan koop ik hem wel!

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Ik heb hem bij Media Markt al gehaald voor 11 euro hoor.. vanavond maar eens even kijken. Een film met eye-candy Beyoncé doet het altijd wel goed.

avatar van Reijersen

Reijersen

Leuke film die in het begin mooi opgebouwd wordt, maar aan het eind ietwat afgeraffeld wordt.

De meeste acteurs zijn goed gecast. Alleen Beyonce is veel te zoet voor Etta James. Vooral qua stem klopt het simpelweg niet. Etta is puur, Beyonce te plastic.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Mooie Indrukwekkende film

Was even vergeten dat deze muziek zoooo mooi is.