• 9.370.166 stemmen

Alternatieve titel: Gunmen on the Loose

Geregisseerd door: Lewis R. Foster

Met onder meer: William Bendix, Arthur Kennedy en Luther Adler

Plot Crashout

"The desperate cry of caged men who go over the wall!"

Van Morgan Duff is een sluwe gevangene die een groots opgezette gevangenisuitbraak regisseert. De zes ontsnapten die overleven verschuilen zich in een mijn, vlakbij de gevangenis en vervolgen daarna hun weg, op zoek naar Duffs overval-buit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Van Morgan Duff

Fred Summerfield

Louis Barnes

avatar van bunkerboy

bunkerboy

William Bendix als taaie en bad guy nr 1 draagt tesamen met Arthur Kennedy deze film

een minpunt is het snelle verliefd zijn van vreemde vrouw op A Kennedy

verder is deze film zeer goed en verdient het om terug in de schijnwerpers te komen

Dit is een onbekende parel

in die tijd was men niet zachtzinnig met gevangenen en de scene waarop de politie gewoon op de gevangenen schiet kan shockerend overkomen nu maar toen .....

avatar van gauke

gauke

Strikt genomen geen film noir en toch had deze productie er wel wat van. Het taaie, onderhoudende en realistische ontsnappingsverhaal werd helder verteld, maar was voorspelbaar en zelfs af en toe wat lachwekkend. De personages waren interessant en kregen diepgang, er waren genoeg actiescènes te bewonderen en zeker voor die tijd was de film aan de gewelddadige kant. William Bendix was huiveringwekkend in de rol van de meedogenloze bendeleider.

avatar van Biosguru

Biosguru

Aardige noir. Niet uitzonderlijk, er zitten wel een aantal erg mooie scenes in die hem boven de middelmaat uittillen. Zoals die radio die gaat spelen nadat 1 van de gangsters net omgekomen is op het station, das toch wel erg mooi gedaan.

avatar van clubsport

clubsport

goede thriller over een groepje ontsnapte gevangenen die uit handen van de politie proberen te blijven , ondertussen gaan ze ook op weg om een buit van een bankoverval van jaren terug op te halen .

Onderhoudend verhaal waarin we het perspectief van de gevangenen te zien krijgen .