Hank and Mike (2008)
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Matthiew Klinck
Met onder meer: Thomas Michael en Paolo Mancini
Plot Hank and Mike
Hank en Mike zijn de Felix Unger en Oscar Madison van de feestdagenmascottes. Het lijkt wel alsof zij een niet bij elkaar passend koppel zijn, maar hun verschillen zijn net dat wat hen samen houdt, zelfs na al die jaren. Terwijl Hank een drinkende rokkenjager is, kan Mike zijn onzekerheden niet overwinnen en hij denkt dat hij echt ellendig is. Maar eens per jaar dragen Mike en Hank plichtsbewust mandjes met Paaseieren naar verschillende families in de streek. Alhoewel, dit jaar heeft hun werkgever, de Easter Enterprises, die ook Kerstmis en Chanoeka verzorgen, een flinke klap op de arbeidsmarkt gekregen. Daar Hank en Mike slechts één maal per jaar werken, zijn zij het die het eerste ontslagen worden. Daardoor worden zij verplicht om zich in te schrijven bij het werkloosheidskantoor en daar zij geen afscheid kunnen nemen van hun bonte leven, zijn deze twee oude vrienden nu pas aan het uitvinden hoe waardevol hun vriendschap kan zijn in tijden van nood.
Hank
Leon the Neighbor
Athena
Mr. Pan
JJ_D
Vind dit er best wel geinig uitzien, en speelt binnenkort ook op het filmfestival van Gent. Waarom zo'n lage score, stinissen, als ik vragen mag?
lagaiske
Deze film heeft enkele grappige momenten maar daar blijft het ook bij.
Beetje een tegenvaller eigenlijk.
paul83
was mij iets te depri
Maar toch 5 sterren?
De film heeft z'n grappige momenten en vooral Hank als zuipende en rokende paashaas. Voor de rest is het inderdaad een beetje een depri film.
Dat dit soort films vaker gemaakt worden is vooral te danken aan superbad edg. Zoals bij velen pakt deze niet zo goed uit.
balosa
niet een keer moeten lachen, verder gaat het allemaal nergens over, niet boeiend en al helemaal niet geloofwaardig
j0zman
Wat een vreselijke k*tfilm. Volgens mij zaten de scriptschrijvers zelf high toen ze deze film schreven. Absoluut geen verhaal, niet leuk, raar gefilmd,,verspilling van je tijd.
roy7477
Soms krijg ik het gevoel als ik kijk naar een film die zichzelf komedie noemt, dat het een zware drama film is. Ernstig slaapverwekkend.
1* voor de moeite, maar zeker niet meer dan dat. Jammer... jammer... jammer...
bulder
zeer zwakke film mijn mening,, de makers proberen de film op te beuren om de spelers de godganselijke film met de pakken aan t laten lopen ,,,
proViolence
Ik heb juist heel erg moeten lachen om deze film, je moet wel van hele erge droogkl*terige humor/sfeer houden. Als je op hapklare grappen zit te wachten dan is dit een afrader.
modinator
De poster doet vermoeden dat dit lachen gieren en brullen wordt.Helaas, geen een van deze drie ingredienten wordt nagestreefd.2.5 niet hoger
brunoxide
Wat een ongeloflijk saaie, niet grappige, flauwe, inspiratieloze BAGGERfilm. De flauwe glimlach die ik op mn mondhoeken kreeg bij het zien van 2 volwassen mannen gehuld in paashaaspakken was al snel verdwenen toen ik merkte dat de hele film zo ongeveer dit beeld inhoudt. Zoals eerder al werd gezegd hier lijkt het net alsof de hele film op dit grappige contrast (volwassen mannen die zuipend en rokend in paashaaspakken rondlopen) moet teren. En dat is toch echt veel te dunnetjes meneer de regisseur.
Mijn conclusie: ik heb feitelijk gezien geen 1 x gelachen echt tijdens deze film..
zodoende: 0,5*
Een van de slechtste comedies die ik ooit gezien heb.
The_Game
Tja, het idee is leuk. De uitwerking wat minder, hier had veel meer in kunnen zitten.
John Lee Hooker
Hm, een erg simpel filmpje, grappig is het helaas niet. Het is een vrij eenvoudig verhaal(Er zijn twee paashazen die ontslagen worden, ze zoeken naar ander werk en komen uiteindelijk weer terug) en nergens wordt het echt gecompliceert of krijgt het een vreemde wending.
Acteerwerk is oke, Joe Mantegna is hier vanzelfsprekend het meest overtuigende.
Leanback en relaxed, dan is hij goed weg te kijken. Maar verwacht er absoluut niets van.
Prima gemiddelde hier.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song