• 9.370.399 stemmen

American Violet (2008)

Geregisseerd door: Tim Disney

Met onder meer: Will Patton en Alfre Woodard

Plot American Violet

Dee Roberts is een Afrikaans-Amerikaanse vrouw van in de twintig, die probeert te overleven als alleenstaande moeder in Texas. Wanneer de politie haar en haar buren arresteert vanwege drugsbezit, claimt zij onschuldig te zijn. Ze weigert schuld te bekennen, om strafvermindering te krijgen en neemt het op tegen de corrupte wetshandhavers.

Sam Conroy

Calvin Beckett

Darrell Hughes

Reverend Sanders

Alma Roberts

Mark Shelby

David Higgins

avatar van stinissen

Prima film met degelijke acteurs in een goed waar gebeurt verhaal.

avatar van BBarbie

BBarbie

Aangrijpende film over rassendiscriminatie in het juridische systeem van Texas en hoe diep dit ingrijpt in het leven mensen. Gebaseerd op de ervaringen van Regina Kelly in 2000 en haar strijd tegen de District Attorney van Hearne (Texas) in de daaropvolgende jaren. Sterke rollen van Nicole Behaire (verder onbekend voor mij) en Alfre Woodard, maar die is altijd goed.

avatar van gauke

gauke

Gebaseerd op ware gebeurtenissen, het heeft wat weg van een documentaire en de vorm van een (goed gemaakte) tv-film, deze aanklacht tegen het shockerende systematische racisme (terroriseren van de zwarte gemeenschap) en het locale rechtssysteem van de USA. Op de achtergrond speelt de strijd om het Amerikaanse presidentschap tussen Bush en Gore. Een sterk opbouwend script en vooral een uitmuntende rol van Nicole Behaire.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Goede film over een waargebeurd verhaal, Nicole Behaire speelde haar rol geweldig:4,0

avatar van missl

missl

Mooi waargebeurd verhaal over het rechtsysteem in Amerika. Goede rollen, goed script. Een film waar ik nog wel even over nadenk.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Ben zeer onder de indruk, is een prima film die blijkbaar nog niet zoveel bekeken is.

avatar van nightbreed

nightbreed

Niveau en oppervlakkigheid van een woensdagavond RTL4 film.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een moeder van vier wordt gearresteerd en beschuldigd van drugshandel. Uiteraard gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de strijd tegen het onrecht in een falend systeem. Goed geschreven en onderhoudend. En ook al komt het einde niet echt als een verrassing, het blijft wel spannend.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Prima film die feilloos het Amerikaanse rechtssysteem bekritiseerd tot op het bot. Het voelt daarom ook meer alsof deze film een documentaire is in plaats van een speelfilm.

Toch is de hoofdrolspeelster Nicole Behaire uitstekend op dreef en is het me een raadsel waarom deze film zo weinig bekendheid geniet.

Zeker de moeite waard, een film met een uitstekend verhaal met een zeer kritische noot die boeit van begin tot eind.

Jammer van het einde, dat kost punten, maar toch een zeer degelijke voldoende.

avatar van Decec

Decec

Uitstekend dramafilm...

Een waargebeurd verhaal...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Michael O'Keefe en Will Patton...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital 5.1)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...