• 9.371.528 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Alex Proyas

Met onder meer: Kick Gurry, Maya Stange en Pia Miranda

Plot Garage Days

"What if you finally got your big break...and you just plain sucked?"

Een jonge band in Sydney probeert een voet tussen de deur te krijgen in de Australische rock-scene. Wanneer hun eerste optreden op een drama uitloopt, besluit hun zanger de meest succesvolle rock-manager van het land te benaderen.

avatar van Macmanus

Macmanus

TRAILER

Ziet er erg leuk uit.

avatar van as

as

Klein onschuldig filmpje van Proyas, die wel bewezen heeft beter te kunnen. Vermakelijk. Ik had gehoopt dat de regisseur het op een hoger plan zou tillen. Die hoop bleef een beetje uit. Net 3*en

avatar van pietje punk

pietje punk

goeie film! vooral als je zelf in een bandje speelt is dit echt leuk.

ook leuk dat er in zon film wat dus over "rockers" gaat ook bomvol zit met alto's je ziet overal punx en skaters rondlopen! vind ik tof gedaan!

mooi verhaal over hoe moeilijk het is om met liefde om te gaan als je al een liefde hebt: je band... en ik spreek uit eigen ervaring dat dat echt moeilijk is!

goed gecast. goeie rollen. lekkere soundtrack (ghosttown - specials!! en acdc nummers!)

2002 en nu pas te huur? of gewoon videoland

avatar van TLD

TLD

Toen ik deze zag liggen, dacht ik; ik ga deze nooit huren/kopen. Toch een keer gedaan, en zeer blij verrast. Ik wist niet dat het om een film van de regisseur van I Robot ging.

4 Sterren...

Flipman

Met de films The Crow en Dark City (die Godzijdank in de top 250 staat!) heb ik de ervaring 'wat Proyas maakt is goed.' Over I, Robot zijn de meningen verdeeld, maar de aatste meningen waen erg positief.

Ik heb tot nu toe maar twee films van Proyas gezien, maar ik wil beslist meer zien. Met The Crow en Dark City is hij een van mijn favoriete regisseurs geworden namelijk.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Erg leuke en verrassende film.

Dit is geen film waar je hardop de hele ruimte bij elkaar brult, maar meer een film waar je na elk gifzwart komische moment met een glimlach de volgende scene verwelkomt.

Een film vol sex, drugs, humor en clichés, maar dan niet op de flauwe manier die we allang kennen.

Vlotte en vrolijke film!

Flipman

Eindelijk weer eens een leuke komedie! Ik kan me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat deze film is gemaakt door dezelfde regisseur als van The Crow!

Maar het is een zeer verrassende film, niet van dat Hollywood ge-eikel, want daar heb ik toch wel zo'n hekel aan! Nee, Proyas is weer op dreef!

Hoewel, ik vond I, Robot toch wel weer iets te Hollywood...

Maar Garage Days RULES!!! Leuk geacteerd, gave muziek, erg lache gemonteerd, te gekke situaties, sublieme karakters, alles aan deze film is gewoon cool! Het is niet zo dat je de hele film lang krom ligt, maar dat hoeft ook niet. Het is gewoon een goeie film! Heel er ondergewaardeerd, want op IMDb scoort ie maar een 5,9! Zeer onterecht.

avatar van J.Bell

J.Bell

Deze heb ik vanmiddag gezien. En ik geef hem **.

Wat een vreselijk saaie film. Ik vond het een slap verhaaltje en irritante personages. Ook de muziek kon mij niet boeien. Gelijk in het begin had ik al zoiets van, was me dit nu weer. Een traag filmpje, die ik absoluut niet weer hoef te zien.

avatar van gotti

Erg leuk; na Dark City Proyas' beste film.

avatar van Gehenna

Gehenna

Het verhaal van een bandje dat probeert door te breken, het is een behoorlijk voorspelbaar cliché verhaal en niet echt superleuk 2.5*

gotti schreef:

Erg leuk; na Dark City Proyas' beste film.

Je vergeet "The Crow," die vind ik zelfs nog beter dan "Dark City !"

Vind dit zelfs z'n beste film.

Begint allemaal een beetje pover en ook het einde is by the book. Opzet is eigenlijk ontieglijk saai en voorspelbaar, maar Proyas weet de film, zeker in het middengedeelte, wel goed op te leuken.

Af en toe best fraai vormgegeven, zelfs op de momenten dat er minder aandacht op het visuele werd gevestigd oogt de film nog best mooi. Soms iets te poppy, maar over het algemeen erg leuk.

Muziek kon mij helemaal niet boeien, noch het hele rockwereldje erachter. Ben dan absoluut ook geen fan, verder gewoon ook slechte muziekkeuze.

Het hele verhaaltje is flauw en saai maar wordt luchtig gebracht en is soms ook gewoon leuk en grappig. Kleurrijke personages, dat gelukkig wel.

En zo is het een aardig opgefleurd niemendalletje dat zich qua tempo en ook vooral visueel weet te onderscheiden van zijn soortgenoten maar nergens echt geniaal of memorabel wordt. Een snel vergeten apart filmpje.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film

Speel zelf gitaar dus kon me helemaal in het verhaal vinden.

Acteren was verre van slecht en een simpel verhaal waar toch een mooie draai aan is gegeven

Zeker een film die ik nog wel een x ga kijken.

4. sterren.. vermakelijk filmpje wat volgends mij ook precies de bedoelling ervan is..

avatar van Mescaline

Mescaline

Ook bij de 2de kijkbeurt bleef de film leuk.. maar omdat ik de film hier en daar toch wat te zoetsappig vond half sterretje minder.. ook de 2de x erg leuk.. is vooral een film die het van zijn speciale scenens moet hebben..

avatar van The Scorcher

The Scorcher

Erg leuke maar ook wel vrij saaie film op sommige momenten.

avatar van Legan

Legan

Superonevenwichtig. Maar wel leuk!

Het begin is even wennen, want Garage Days komt dan heel erg over als een aflevering van zo'n typische australische high school-film. Een slap verhaaltje vol met compleet neppe personages die allen in een soort identiteitscrisis zitten. En dit alles overgoten met een kinderachtig sausje.

Maar na een stroef begin, slaagt Garage Days erin je te overtuigen en mee te nemen in het verhaaltje. De personages en hun verwikkelingen in combinatie met bij vlagen mooie shots zorgen voor prima vermaak.

Richting het einde kakt het weer helemaal in, om te eindigen met een slap en braaf einde, maar voor mij was de vrijpartij met zijn climax toen al grotendeels voorbij. Het middengedeelte biedt meer dan genoeg om het begin- en eindstuk te compenseren.

avatar van Aapje81

Aapje81

The Crow en Dark City vond ik beide fantastisch maar deze film was drie keer niets.

Het grootste probleem was dat alles nogal geforceerd overkwam. Elk bandlid leek wel een karikatuur en de onderlinge intriges waren nauwelijks interessant. Ook erg vervelend was de moraal op het einde. Incidenteel heb ik wel kunnen lachen maar echt sympathiek of interessant werd het nergens. Het enige echt positieve waren een paar goede songs en de mooie Holly Brisley als de roodharige stoeipoes.

Matig

avatar van steph b

steph b

Het ziet er allemaal gelikt uit in deze film, maar helaas kan het verhaal niet boeien! Leuk wordt het ook nooit echt en de soundtrack is ook niet echt geweldig. Matig.

avatar van Theunissen

Nietszeggende komedie met een flauw verhaal over een flut band met achterlijke persoonlijkheden. Te lachen valt er eigenlijk op een paar momenten (de AC/DC coverband was wel grappig) na niets. Het enige leuke aan deze film is de vele jaren 80 muziek en de AC/DC muziek (met Bon Scott) tijdens de film en de manier hoe de film is verfilmd. Verbaasde me wel dat deze film uit 2002 komt (zag hem toevallig op Film 1) want voor mijn gevoel oogde het best recent.

avatar van scorsese

Aardige film over een beginnend rockbandje dat er alles aan doet om door te breken. Een eenvoudig verhaaltje met aardig wat clichés waaronder de gebruikelijke relatieperikelen wordt enigzins gered door de kleurrijke look van de film, de vlotte montage en dito camerawerk. Een vreemd uitstapje voor regisseur Alex Proyas, die vooral bekend staat om zijn sciencefictionfilms. Een kleine 3 sterren.