• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: Hong-Seung Yoon

Met onder meer: Lee Beom-soo, Yoon Jung-hee en Nam Gyu-ri

Gesproken taal: Koreaans

Plot Gosa

"One will die for every incorrect answer."

De beste klas van de school begint aan haar examen. Wanneer tijdens de examens de televisie aanspringt is daarop één van de meisjes te zien. Ze wordt op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De rest van de klas is nu aan de beurt, één voor één zullen ze op de proef worden gesteld, de strijd om te overleven is begonnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hwang Chang-wook

Ji-won's mother

Lee Chi-yeong

Min Hye-yeong

• 1953 stemmen

Doet natuurlijk meteen denken aan Battle Royale. Hopen dat het net zo goed wordt

avatar van god1

god1

supergoeie horror

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ben wel nieuwsgierig naar deze film, helaas nog geen recensies en ook op imdb nog niets over te vinden. De 4,5* van god1 neem ik maar niet te serieus, die geeft namelijk elke film 4,5 a 5*.

avatar van vranque

vranque

Nou, A.. ik geef m echt niet meer dan 1,5*. En dan ben ik in een goeie bui.

Het is een mengelmoes van hetgeen ons al ruimschoots is voorgeschoteld maar haalt nergens ook maar enigzins een volwassen niveau. In eerste instantie dacht ik dat ik een slechte pindakaas te pakken had maar qua tijd klopte het wel. Kun je nagaan.

Rommelig, irritant en vervelend bovendien.

Nee, deze had ons bespaart moeten blijven.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Even onthouden deze titel, klinkt toch wel erg leuk...

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ik heb de film ondertussen ook gezien en ik sluit me bij je woorden aan F. Ik hou wel van Asian films maar nee, dit was niet mijn ding. 1,5*

avatar van Zinema

Deze draak van een film is niets minder dan een Koreaanse Saw-kloon. Het verhaal bevat hiaten en de logica is vaak volledig zoek. Het is echter visueel verbluffend verpakt, waardoor je je bijna gaat afvragen of het wel werkelijk allemaal zo slecht is. Maar dat is het helaas. Je kunt een drol verpakken in glas met een gouden kadopapiertje, het blijft een drol.

Spam / illegale downloadlink verwijderd.

avatar van Bacon

Bacon

Vonden jullie(de mensen die 1 en 1.5 sterren hebben gegeven) het einde dan ook niets hebben?

Het leek inderdaad veel op een slechte Saw-kloon, maar toen duidelijk werd wie en waarom achter de moorden zat kon ik het wel waarderen.

avatar van FillumGek

FillumGek

Het plot klinkt leuk en daarom had ik hem maar even binnen gehaald. Helaas - en een klein beetje verwacht - een dikke teleurstelling.

De film bewandeld paden die allang plat gelopen zijn. Een soort Battle Royale meets Saw meets The Ring of zoiets. Losstaand zijn de films goed tot geniaal, maar als combinatie is het zeker niet geslaagd. De film was totaal niet spannend als je het mij vraagt. Voor de zoveelste keer krijg je weer meisjes met lange zwarte haren voor je kiezen die zogenaamd voor angstaanjagend moeten doorgaan. Ook irritant is het geluid in de film. Er gebeurt vaak niet veel in beeld, maar ze hebben er zo'n enorm harde herrie achter geplaatst dat dat hetgene is waar je van schrikt.

Verhaaltje vond ik niet bijzonder. Het einde was onverwacht; een leuke twist, maar trekt de film niet boven het gemiddelde.

Acteerprestaties waren voldoende en de film bevat wel mooie plaatjes. Maar inderdaad, als de rest van de film een slaapverwekkende drol is krijgt het van mij gewoon een dikke onvoldoende.

PS. Als iemand het nummer weet dat wordt gedraaid in de discotheek mag ie het zeggen

• 1953 stemmen

Flauwe film met weinig originaliteit, behalve het einde wat Bacon ook al aanhaalt. Sommige momenten waren vrij lachwekkend. Inderdaad weinig echte spanning en horror, maar vraag me ook af of dat de bedoeling was. Ik heb me prima vermaakt en vondt de acteerprestaties redelijk goed.

avatar van Noodless

Noodless

Wat een slechte film ! Enkele jaren geleden was ik echt in de ban van Aziatische horrorfilms , maar nu wordt het wel een beetje teveel van die lange zwarte haren en als klap op de vuurpijl vinden de Amerikanen het nog nodig om deze films een remake te voorzien.

Nu deze film stelt niks voor op gebied van verhaal, schrikmomenten, spanning of regie. Laat deze maar liggen, zou ik zeggen.

• 1953 stemmen

Je moet deze film ook niet zien als een horrorfilm, want dan kom je zeker bedrogen uit. ik kon ervan genieten als thriller met leuke, grappige scenes.

avatar van azumi-99

azumi-99

Schitterende Horrorfilm uit Zuid-Korea die je van de eerste tot de laatste seconde bij de keel grijpt.

De film kende ook op tijd en stond zijn gore momenten zoals dat hoort bij een Horrorfilm.

Fantastische film die verplichte kost is voor de Asiafans onder ons.

Zeer fantastische maar speciale sfeer in deze film!

avatar van 606

Je moet door bepaalde dingen heen kijken en dan is de film erg vermakelijk.

Ik vond het wel degelijk wat hebben en spannend

3,5 ster

avatar van Vascago

Vascago

Ben benieuwd. Battle Royale vond ik een goede film en deze doet me er sterk aan denken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

De eerste helft was veel belovend, de sfeer zat goed en het leek een goede variant op de saw films te worden.
Natuurlijk wel met genoeg eigen ideeën, een geest kan natuurlijk ook niet ontbreken en de gore blijft beperkt wat in dit geval helemaal niet erg is.

Uiteindelijk is het meest teleurstellend toch wel het verhaal, de plottwist word té uitgebreid behandelt en is daarnaast bijzonder slap, iets wat ik niet gewend ben van aziatische films, meestal zit er wel wat meer achter maar dit is gewoon een wraak film.

Jammer, maar ondanks de gebreken heb ik me toch wel goed kunnen vermaken en de special effects konden er ook mee door, af en toe iets te flashy maar nergens storend of in overvloed.

Meevaller.

Typische Asia-horror met de alom gekende kenmerken en veel SAW ideeën.

Met een klein budget werd hier toch een mooie prent gerealiseerd op gebied van sfeer, spanning en fx.

Het verhaal zelf is soms wat wazig en hektisch met een redelijke plotwending op het eind.

avatar van maxo922

maxo922

Te Vlug...

Ze hadden deze film meer tijd moeten geven. Nu maakt geen enkel punt echt indruk en blijf de sfeer een beetje uit. Met het gegeven hadden ze sowieso een beter verhaal kunnen maken, bijvoorbeeld gewoon een gestoorde martelaar zonder rede tot moord, in plaats van dat alom bekende wraak-verhaaltje.

Er zitten natuurlijk wel de lekkere Gore-scenes in die het vermakelijk houden, maar eng wordt het helaas nergens.
Erg jammer dat het per-cee een J-horror achtig verhaal moest zijn. Hierdoor kwam het af en toe iets te gedrongen over.

Wel ben ik posietief over de beelden, die soms erg mooi geschoten waren (het meisje in het aquarium b.v.).
Zoals eerder gezegd waren sommige kills dus wel ingenieus en origineel.

50/50 deze keer.
* 2,5

avatar van gorelover

gorelover

grote teleurstelling, vooral vanwege het RIng/ grudge gebeuren.

stoorde me erg.

slechte saw kloon (die zelf ook al niet zo tof meer is)

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Qua setting doet het gelijk denken aan Battle Royale en qua opzet aan Saw. En om aan het enge-meisjes-met-lange-zwarte-haren-quotum te voldoen, krijgen we die er op de koop toe bij. De originaliteit daar gelaten, valt Gosa nog best te genieten. Het gaat er redelijk heftig aan toe en het acteerwerk is best aardig te noemen. Een vermakelijk tussendoortje aan Asia cult.

avatar van Cyberator

Cyberator

Ik vind hem niets te vergelijken met saw en battle royal. Als je er aan denkt heb je wel dat gevoel in begin. Maar uiteindelijk is het heel iets anders.

Kwa verhaal en idee zat het echt goed! Maar het had veel beter kunnen zijn.

Ik had het gevoel dat ze niet echt durfden, en geen diepgang in brachten. Er zat geen diepgang in personages, de puzzels(die een toch een belangrijke rol hadden), de ruimte ( het leek alsof de school op een onbewoond eiland was 100000km van de bewoonde wereld.)

Goede poging, maar het kon gewoon veel beter! Misschien beter aan de Japanners overgelaten

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Nog maar is een tegenvallende Aziatische horrorfilm.

"SAW meets BATTLE ROYALE"

Men was vergeten hier Ringu/The Ring bij te zetten.

Alle clichés worden uit de kast getrokken en de vergelijking met Saw is absoluut niet ver gezocht. De 'kills' zelf zijn wel leuk in beeld gebracht, het meisje in het aquarium was natuurlijk het leukste.
Het was allemaal wat voorspelbaar, en de geest/het meisje was absoluut niet eng. De schrikeffecten waren niet effectief en het was allemaal wat ver gezocht.
En dan dat einde, dat duurde wel erg lang, maar wie er uiteindelijk achter zat, dat was wel grappig.

Overigens is de leraar ook een irritant ventje, zeker wanneer blijkt dat die hartstikke agressief is.

De muziek was wel leuk, het kwam ook allemaal erg 'groots' over, dat deed de film wel ten goede.

Maar dat meisje en het motief van de moordenaar hadden toch anders gekund. Twee sterren zijn meer dan zat.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel geinig gedaan een soort van Saw meet Battle Royale, dat staat nog zelfs op de dvd hoes. Met een vleugje Ring zoals al eerder is vermeld.

De eerste helft begint op zich wel aardig, alleen jammer dat er iets te lang door wordt gegaan op de plottwist.

De gore had naar mijn mening ook beter gekund en meer in beeld gebracht kunnen worden.

2,0 Sterren.

erik1677

Na heel wat misbaksels van films te hebben aanschouwd van de week, was dit een ware verademing.

Een mooi verhaal en bij vlagen echt eng.

Alleen waarom er nu weer zwartharige geest bij getrokken moet worden is me een raadsel, want dit heeft niks met de storyline te maken.

Nou ja! oppervlakkig dan.

Op dit minpuntje na, een uitstekende horror/thriller en de vergelijking waar ik hier ergens las met battle royal zie ik niet. Twee compleet verschillende films lijkt me.

erik1677 schreef:

Alleen waarom er nu weer zwartharige geest bij getrokken moet worden is me een raadsel.

Ja, ik had ook liever een rondborstige blondine gezien

Sorry, moest gewoon

erik1677

hehehehe en dan in geestverschijning Boeikens ?

Boeikens

Ja, zoals in The Entity maar dan als man wakker worden door een blonde geest die bovenop je zit

erik1677

hahaha inderdaad niks mis mee

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Death Bell zou ik persoonlijk niet als horror/thriller beschrijven, maar juist als mysterie/thriller. Verhaal is niet bijster origineel, maar toch best spannend. En de kills in deze film worden aardig in beeld gebracht. Niet echt bijzonder, maar ook niet slecht.

Gemiddeld.