• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Hong-Seung Yoon

Met onder meer: Lee Beom-soo, Yoon Jung-hee en Nam Gyu-ri

Gesproken taal: Koreaans

Plot Gosa

"One will die for every incorrect answer."

De beste klas van de school begint aan haar examen. Wanneer tijdens de examens de televisie aanspringt is daarop één van de meisjes te zien. Ze wordt op een gruwelijke manier om het leven gebracht. De rest van de klas is nu aan de beurt, één voor één zullen ze op de proef worden gesteld, de strijd om te overleven is begonnen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hwang Chang-wook

Min Hye-yeong

avatar van bart007bond

bart007bond

Zeer vage film.

Warrige beelden en werd gek van het strobe light.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Shadowed

Shadowed

Vreemd.

Gosa is een film die nogal wat hooi op z'n vork neemt, en dat lijkt ook een beetje in dit soort cinema de gewoonte te zijn. Ik ben er niet de grootste fan van, maar met wat flexibiliteit valt er nog wel omheen te kijken. Films kunnen er namelijk geweldig mee zijn, maar dat is met Gosa helaas niet het geval. Het pakt nadelig uit.

De eerste helft van de film is waarschijnlijk de betere helft. Het acteerwerk is in ieder geval weer lekker vervelend, maar in deze film ook serieus slecht. Men denkt dat als je over de grond rolt en een hard stemgeluid hebt al meteen goed acteert, maar dat is dus niet het geval. Ik denk dat ik ieder personage met uitzondering van de leraar alweer vergeten was na afloop van de film.

Visueel kent de film wat aardige beelden. Het voornaamste voordeel van deze Gosa is dat het allemaal wel modern aanvoelt, als een film die ook zijn best doet om op hedendaagse trends in te spelen. Snelle montage, veel variatie in de horror, maar uiteindelijk eist dit allemaal zijn ultieme tol als de tweede helft is aangebroken. Het wordt namelijk een rommeltje.

Ik wist mijn god niet wat er eigenlijk nog gebeurde in de tweede helft van deze film. Alles vliegt een beetje door elkaar heen, maar de film rent er maar wat doelloos tussen rond, totdat het uiteindelijk met zijn hoofd plat tegen een muur aan botst. Ik vond het prima om naar te kijken, maar het punt is dat ik geen idee meer had waarnaar ik eigenlijk aan het kijken was.

Zo is Gosa nog wel een aardige film op visueel vlak, maar inhoudelijk een grote chaos. De film weigert het logische pad te bewandelen en neemt nogal vreemde keuzes die naar een wending toe leiden die al die gekkigheid niet perse nodig had. Ik heb er geen spijt van deze film gezien te hebben, maar daar houdt het ook weer op. Ik ben er namelijk ook niet bepaald blij mee.

avatar van Fisico

Fisico

Mja, een Zuid-Koreaanse kruising tussen Saw en Escape room wat mij betreft. Wat raadseltjes oplossen terwijl het leven van een gekwelde gevangene er vanaf hangt. In zijn heel vrij flauw uitgewerkt waarbij de finesse en daadkracht van een Saw achterwege blijft. Het blijft bij een verdienstelijke poging, meer niet.

Logica en dergelijke films kunnen meestal niet in één zin gebruikt worden. Dat is hier niet anders.verder ook vrij rommelig, maar flitsend, maar dat laatste zou de oorzaak kunnen zijn van het eerste. Veel geschreeuw en gekerm om nog maar te zwijgen van het gejammer van de studentes.

De spanning blijft achterwege en in een horror is het meestal ook niet goed als het je totaal niet kan schelen wie als volgende het loodje zal leggen.