Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Hayden Panettiere, Justin Long en Christina Ricci
Releasedatum: 2 februari 2011
Bekijk via Videoland
Plot Alpha and Omega
"A Pawsome 3D Adventure."
Kate en Humphrey zijn twee jonge wolven die een fijn leventje hebben bij hun ouders en roedel in het bos. Kate is een erg aanwezige wolvin die alles tot in de puntjes geregeld wil hebben. Niets ontgaat haar nauwkeurige visie. Humphrey leeft meer van moment tot moment en doet het vooral rustig aan. Dan worden de twee jonge wolven gevangen genomen door parkwachters en ver van hun vertrouwde omgeving vandaan gehaald. Kate en Humphrey ontsnappen, maar staan er plots helemaal alleen voor.
Kate (stemrol)
Sweets (stemrol)
Paddy / Mooch (stemrol)
Shakey (stemrol)
tal1b
als animatie fan, vind ik het nét geen voldoende waard. Wel prima vermaak voor de kids!
TheLionKingFan
Heb deze net ook gedownload.
Na het zien van de trailer denk ik dat ik hem 2,5 ga geven.
We zullen zien wat het uiteindelijke resultaat is.
TheLionKingFan
Animatie over een groep wolven, echter met weinig humor en een matig verhaal. De animatie is wel keurig verzorgd. Die golvende eend sloeg helemaal nergens op.
Waarom spoiler? Op de oude poster stond ook een golfende eend.
RickZ
Waarom spoiler? Op de oude poster stond ook een golfende eend.
Ik ga toch niet die ene (niet geslaagde) grap verklappen?!
SpikeR
Er zitten een paar grappige momenten tussen, maar in het algemeen een mager verhaal
_Casper_
als je van animaite films houd, is dit dan een beetje leuke film??
en is ie ook voor de wat ouderen (ben 22) onder ons??
Elineloves
Nee, ik ben zelf ook 22 maar ik vond het absoluut geen genietbare film.
Elineloves
Heb deze net ook gedownload.
Na het zien van de trailer denk ik dat ik hem 2,5 ga geven.
We zullen zien wat het uiteindelijke resultaat is.
?
Jij baseert n.a.v. een trailer al wat je stem waarschijnlijk gaat worden? Apart.
_Casper_
Nee, ik ben zelf ook 22 maar ik vond het absoluut geen genietbare film.
hoezo niet? is de film niks of is ie te kinderachtig of?
vrossi
Het verhaal is een beetje rumoerig, dan wordt het kijken al gauw vermoeiend voor de ouderen onderons. maar voor een kinderfilm is het niet slecht te noemen.
Slingerland
Alpha en Omega kent een vrij eendimensionaal verhaal. De grappen zijn vaak flauw en de wolven hebben niets wolfsachtig. Ze hebben eigenlijk vooral menselijke eigenschappen. In dit genre zijn al veel leukere films gemaakt.
Li@ke
Op zich een leuke animatiefilm die het kijken best wel waard is, verwacht geen Disney film want dat is het zeker niet...
Leuk om een keer gezien te hebben niks meer niks minder...
Muyo
Lekkere animatie film.
De animatie is mooi gemaakt, mooie beelden en een mooie omgeving.
Het verhaal is aantrekkelijk en dat kijkt simpelweg lekker weg.
Een aanrader voor de kids !
3 sterren.
Nightfalls
Het is wel een aardige film. Het verhaal is beetje simpel en erg voorspelbaar.
Animatie is wel mooi. Dus een 3,5 voor mij
whoepiie
animatie is zeker niet de beste als je dit vergelijkt met veel huidige films. Verhaal is wel leuk. Echt een film voor de wat jongere kijkers.
Jessen0wnt
Eigenlijk een bar slechte film maar wat was het een heerlijke wegkijk film. De film zit natuurlijk vol clichés en de voor de hand liggende typetjes die nergens buiten hun boekje gaan, alles maar dan ook alles wordt op safe gespeeld en uit elk shot kan je zeker zoon tien films opnoemen waaruit dat shot geïnspireerd zou door zijn. Niks niets origineel, pure mix van alle animatie die je gezien hebt. Maar toch ontwikkeld de film een sympathie. Door wat geslaagde grappen een niet al te kritische serieuze blik op deze film is de film prima te doen, mede dankzij de korte speelduur en het vlotte tempo is de film alles behalve saai. Je kan natuurlijk wel al het verhaal van achteren naar voren opnoemen na 5 minuten de film gezien te hebben, daar gaat het niet om. Het is een echte kinderfilm en daarin is het prima geslaagd. Tussen al die dure originele producties kan ik best een mainstream clichématig filmpje waarderen, ondanks de opvallend slechte animatie-skills. Het zag er niet echt uit, alleen de al eerder genoemde kleuren maakte de film enigszins aantrekkelijk maar Alpha and Omega is alles behalve een mooie film om naar te kijken. Ik vond de film prima te doen en daarom enigszins meegevallen, het is hersenloos vermaak en zeker voor (jonge) kinderen een aanrader. Verwacht geen dreamworks humor of ontroerende pixar momenten, goedkoop vermaak. 2,5 ster.
_Moonwalker
Ben het met de meesten eens. Ben een fan van animatie, en deze film haalt net een voldoende.
Zaten zeker een paar grappige momenten in en het verhaal is natuurlijk cliché, maar wel leuk voor jonge kijkers.
_Moonwalker
Je weet dat een 2,5 geen voldoende is
?
Je hebt gelijk, maar ik houd het toch op 2.5.
gizmo_o
Mwah mwah, dit was volgens mij echt een film voor de kleintjes. Op veel momenten was het zo sentimenteel, dat ik er een beetje misselijk van werd (e.g. het moment dat Kate & Humphrey in de lucht in elkaars poten rondjes draaien) De humor is schaars en die 2 golfende eenden brengen daar ook niet echt verandering in. Voor mijn gevoel hadden de regisseurs goed naar eerdere animaties zoals The Lion King & Ice Age gekeken, want die kariboe 'stampede' leek verdomd veel op de 'stampede' uit de LK en die glijscene had iets van die glijscene uit IA.
Visueel was het ok, maar van dat wolvengehuil werd ik op een gegeven moment ook een beetje moe.
Een onvoldoende dus, 2*.
FMHZ
Op de 1 of andere manier moet ik bij deze poster steeds denken aan een scene uit the fantastic mr. Fox. Als mr. Fox ergens op het einde van de film een soort saluut brengt aan een wolf op een berg. Maar terwijl ik dit typ begin ik te twijfelen of het wel uit the fantastic mr. Fox komt. Nou ja. Misschien een beetje een loze post zo. Iemand die het ook herkent?
ejtemmas
Ik schrik toch wel van de vele slechte reacties hier.
Ik ben het er wel mee eens dat het in sommige opzichten beter had gekund en dat er betere films zijn gemaakt.
Maar voor mij persoonlijk was het toch een vermakelijke en gezellige film.
Het heeft me geboeid tot het einde. Vooral de stukjes waar de wolven gaan huilen naar de maan vond ik erg mooi!
Ik ga toch boven het gemiddelde zitten en geef hier een 3,5 ster voor.
wildcatje
ik vond de film echt niks. animaties vond ik al niet echt super en het verhaal nog minder. toen er ook nog tenenkromende muziek in voor kwam werd het er ook al niet beter op. 1x gezien was voldoende. hoeft in elk geval nooit weer
Summier strooien.
Het laatste wapenfeit van Dennis Hopper is zo gek nog niet. De grapjes zijn best aardig en het avontuur, ondanks enigszins voorspelbaar verloop, onderhoudt en vermaakt tot op zekere hoogte. De animaties variëren van redelijk tot goed en weer terug. Het Pixar of Dreamworks-niveau wordt nergens behaald qua creaturen en de uitvoering daarvan.
De techniek van de derde dimensie die de bluray rijk is werkt, maar heeft bij deze film slechts summier een toegevoegde waarde. De bekende gimmicks komen voorbij en, op een of twee leuke 3D-shots na, is hier op dat gebied niets nieuws onder de horizon te vinden. Nu hoeft dat ook allemaal niet want de allerkleinsten zijn hier klaarblijkelijk de doelgroep. Toch is juist de kracht van menig goede kinderfilm dat er elementen aanwezig zijn die ook de ouders kunnen bekoren. Die zijn hier helaas te dun gestrooid.
Redelijk.
Met dank aan A-Film voor het recensie-exemplaar van de 3D-Bluray.
guuspuus
grappig verhaaltje, maar voorspelbaarder dan dit kan het niet worden:P 2,5 sterretje
Malarkey12
Magere film, je weet vanaf de eerste scene al wat er in de film gaat gebeuren en een aantal scenes kwamen me bekend voor uit disneyfilms...
david bohm
Animatiefilm die er redelijk uitziet, maar scherpte mist, om niet te zeggen dat het een flauwe hap is. De grappen zijn duidelijk niet aan mij besteedt, ook het sentimentele gedeelte slaat dood. Ook de muziek is clichématig en vervelend. Kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat dit voor kinderen wel een leuke film is.
Decec
Een leuke animatie film...
Leuk verhaal, maar niet zo echt spannend...
Mooi HD kwaliteit...
Echt leuk voor kinderen...
Prima achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Alpha and Omega: Dino Digs

Alpha and Omega 4: The Legend of the Saw Toothed Cave
2014

Alpha and Omega 2: A Howl-iday Adventure
2013

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Curious George
Animatie / Komedie, 2006

The House of Magic
Familie / Animatie, 2013
wolfgearrangeerd huwelijkverboden liefderondritparkpark rangerhowlingsocial status 3d