• 9.377.071 stemmen

Fireproof (2008)

Geregisseerd door: Alex Kendrick

Met onder meer: Kirk Cameron, Erin Bethea en Ken Bevel

Plot Fireproof

"Never leave your partner behind."

Brandweerman Caleb Holt (Kirk Cameron) slaagt er altijd weer in om mensen - die hij niet kent - uit brandende gebouwen te redden. Hij is een held voor veel mensen, maar niet voor zijn eigen vrouw Catherine (Erin Bethea). Hun relatie verloopt niet soepel en het komt tot een scheiding. Dan beseft Caleb dat het anders moet en probeert hij het vertrouwen van zijn vrouw terug te winnen...

Caleb Holt

Catherine Holt

Michael Simmons

Terrell Sanders

Eric Harmon

Gavin Keller

avatar van Yarosi

Yarosi

Realistisch, krachtig en ingrijpend. Ondanks dat ik niet echt van drama hou, prachtig film met een mooie boodschap, ook voor niet-christenen. 4.5 Edit; De laatste 10 minuten maakten er een 5.0 van! Amen!

avatar van Giseleke

Giseleke

Verschrikkelijk slecht acteerwerk. Net een café amateurtoneelgezelschap... Dan is het weer overacting en dan weer emotieloos. De 2 hoofdrolspelers zijn dan nog de slechtste acteurs van het hele gezelschap

avatar van jippie2010

jippie2010

Ja potverdorie... bijna de hele film zit ik me mateloos te ergeren aan het niveau van de film, waarbij alle christelijke clichés tot in den treure uitgemolken worden, en dan toch weet de film me tegen het einde me flink te raken. De boodschap is simpel en moralistisch, maar misschien moet het wel even 120 minuten 'in-your-face' zijn om de diepgang daarvan te kunnen zien en waarderen.

De film is duidelijk omhoog gestemd door een bepaalde groep mensen, daar doe ik niet aan mee. Maar de voorgenomen lage waardering moet ik toch bijstellen, omdat de film uiteindelijk toch emoties bij me heeft losgemaakt. *2.5