Radeloos (2008)
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Plot Radeloos
In Radeloos heeft Yara al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit en als DJ plaatjes draait op feesten. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara's moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden en vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Misschien heeft hij geen oog voor Yara omdat hij zo zijn eigen problemen heeft...
De andere twee verfilmingen van Carry Slee waren uiterst vermakelijk ik heb dus hoge verwachtingen van deze film.
Quentin
Spel wordt ook slapper met de Slee-film, overigens gaan de vrouwelijke hoofdrolspelers er ook mee op achteruit. Om nog even door te zeuren, Diablo is live leuk maar het plaatje voor deze film klinkt naar niets.
Quido
Vind je? Timboektoe was toch beduidend beter gespeeld dan Afblijven.
stan
Vind je? Timboektoe was toch beduidend beter gespeeld dan Afblijven.
Ja vond ik ook..
Behalve die Justin (die liefde van dat meisje in Nederland) die was echt SLECHT!
Kippie.
Mwa.. ik ga hem wel kijken maar heb geen hoge verwachtingen ofzo. In Spangas speelde de hoofdrolspeler (Marius Gottlieb) toch ook als ik het me goed kan herinneren..?
missl
Ik ben bij deze film op de set geweest, het is wel eens leuk om te zien hoe het allemaal gemaakt word. Dat is ook de reden waarom ik deze film wil zien in de bioscoop, normaliter zou ik het niet kijken. Trailer ziet er wel oke uit, maar het lijkt nu wel of ik de hele film versneld heb gezien.
rose
Trailer ziet er oke uit? Lijkt wel een slechte soap! Die hoofdrol speler komt van Spangas en ook daar was het al huilen met de pet op...
missl
Ach ja, ik vind het wel oke, gewoon de hele film verkort erin doen en een paar citaten en men denkt dat iedereen naar de bioscoop rent. Ik vind het wel grappig.
Mezelf
Ik denk dat je sowieso niet echt teveel moet verwachten van deze films.
Ze zijn gewoon lekker om weg te kijken.. en ze kunnen, als je er niet teveel van verwacht, je behoorlijk verrassen..
In afblijven wordt ook niet al te best geacteerd maar dat stoort me niet vond het een heerlijke film.
Ik heb de trailer van deze film gezien in de bioscoop, en op groot scherm en veel geluid zag het er best goed uit..
Maar mijn tip is gewoon verwacht niks.. dan valt het reuze mee
rose
Wat een onzin, dat je van "deze films"niet veel moet verwachten..Ik verwacht van elke film dat die goed is.
Ik verwacht van elke film dat die goed is.
Dat lijkt me wat naief.
*Tjeerd*
Typisch geval van 'laten we veel geld aan kinderen verdienen door weer een verfilming van carry slee te maken en er een paar bekende spangas acteurs in te zetten zodat die kinderen er snel heen gaan'.
Niets mis mee, maar ik verwacht er niet veel van.
Aan de trailer te zien moet het acteerwerk vooral van de volwassenen komen, de hoofdrol is volgens mij vooral gekozen om zijn bekende gezicht.
*Joly*
Niets mis mee, maar ik verwacht er niet veel van.
I agree
...
menno1995
Dit lijkt me weer een Leuke film Van Carry slee's boeken, Ik heb alle films gezien van haar Afblijven en Timboektoe dat zijn ook hele leuke film.
Deze film wil ik ook weer graag zien lijkt me weer een leuke film!
Quido
Prima film. Werkelijk uitstekend gespeeld en een opvallend naturel scenario, dat bovendien voorzien is van een aantal aardige diepere lagen, die in het boek ontbreken. Vooral de toevoeging van het personage gespeeld door Aart Staartjes zorgt voor een meerwaarde. Natuurlijk stevent de film in een lekker tempo af op een goede afloop en ontbreken de genrecliché's - zoals de onvermijdelijke zoen en de ethisch verantwoorde terechtwijzingen - niet, maar Radeloos weet hier volwassen en vrijblijvend mee om te gaan, bezorgt de kijker meer dan eens het zo belangrijke en gekoesterde feel-good gevoel en rondt elke verhaallijn doeltreffend en innemend af.
Mee eens. D'r zit een stijgende lijn in de films van Peters en Schram. Vier keer recht is scheepsrecht?
darkjaap
van de zelfde regisseur als timboektoe. Die film was geen hoogvlieger maar wel vermakelijk
hopelijk wordt deze film dat ook. Ik heb er in iedergeval wel vertrouwen in
NLbart
Heb vroeger wel veel boeken van carry slee gelezen radeloos staat er ook wel bij denk ik dus ik ga hem zeker kijken een keer.
Veruca
Ik vond de film beter dan Afblijven en Timboektoe, ik zeg niet goed, maar ook niet slecht.
Afblijven vond ik slecht en Timboektoe was bagger.
Deze was oké.
Mezelf
Al die spelers komen zo'n beetje uit Spangas ja..
heb er sowieso al 3 gezien... of 4 ??
Jeauhan
Derde verfilming van een boek van Carry Slee. In tegenstelling tot 'Afblijven' en 'Timboektoe' kiest deze film voor een volwassenere benadering.
Het verhaal, waarin meerdere thema's behandeld worden, zit goed in elkaar. Deze thema's gaan echter allen wel over het onvluchten van problemen. Hierin spelen schuld en verantwoordelijkheid en belangrijke rol.
Qua acteerwerk is deze film best goed. Vooral Renee Soutendijk (Yara's moeder) en Kees Hulst (geschiedenisleraar) vond ik erg goed, als ook het bescheiden rolletje van Aart Staartjes. Dat het acteerwerk in de tienerrollen op zich niet geweldig is, kun je de film niet kwalijk nemen. Op dit gebied zijn er nu eenmaal weinig acteurs voorhanden.
Ik, als volwassen kijker, vond het soms ietwat ongeloofwaardig, maar vergeet niet dat de film nog steeds voornamelijk aan tieners gericht is. Het beeld van pubers in deze huidige tijd wordt zeer goed weergegeven en daarin schuilt dan ook de kracht van deze film.
soom
De weersomstandigheden waren er niet naar, las ik vanmorgen in de Spits (of de Metro), en ook ik en mijn mede bioscoopgangster hadden last van de regen die met bakken uit de hemel kwam. Over Waardeloos.. Ehm, Radeloos, gesproken...
Nee, Waardeloos is het niet, in elk geval. Stukje beter dan Timboektoe en Afblijven samen, qua hoofdrolspelers. Al had Marloes van der Wel zeker de allure van een Bo Maerten, en vond ik Marius Gottlieb echt zeker veel potentie hebben. Zijn Paco is een schatje, en ik heb in tijden niet meer zo'n mooie filmkus gezien, op het eind. Ja, ik ben geinteresseerd (zeg maar geobsedeerd) door kusscenes (in films), en de scene aan het eind vond ik in de bioscoop echt heel mooi rustig en tegelijkertijd zo pakkend. 4*, zeker verdiend.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Weer zo'n lekkere Nederlandse publieksfilm. In het verhaal zitten een paar rare dingen, maar dat wordt heel erg goed gemaakt door de voltallige cast. Wat een feest om al die mensen in één film te hebben! Marloes van der Wal heeft een natuurlijke charme die het wat mij betreft Sallie Harmsen ontbreekt. 3,5*

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Spijt!