• 9.374.496 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Jeff King

Met onder meer: Steven Seagal, Holly Dignard en Karyn Michelle Baltzer

Plot Kill Switch

Detective Jacob Stillwell (Steven Seagal) is één van de meest geprezen detectives in het land. Zijn keiharde aanpak is legendarisch onder zijn collega's. Maar op zijn laatste klus lijkt hij zijn sterkste tegenstander te hebben gevonden; een sluwe, perverse moordenaar, die de stad terroriseert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lennert

Lennert

Inderdaad niet Seagal's betere werk, hoewel de film zeker potentie had. Het script was redelijk, de look en soundtrack was ook zeker voor goed voor elkaar en ook het acteerwerk was voor het grootste gedeelte helemaal niet zo verkeerd. Dan komen we op de actie: niet alleen waren de vechtsscenes en shootouts te lang, ze waren dermate slecht geschoten dat ze niet om aan te zien waren.

En dan het veelbesproken einde... ach, het was een mogelijkheid om een fraaie boezem te zien, maar waar het in godsnaam op sloeg is me een raadsel. Daarnaast was de film op de meeste stukken helaas vrij saai.

Het feit dat je hem weinig vechtsscenes zelf zag doen zal ongetwijfeld met budget te maken te hebben, als je de ster zelf wil laten vechten moet het salaris automatisch ook hoger (daarnaast wil de verzekering nog wel eens moeilijk doen met actiehelden als ze alles zelf moeten doen).

avatar van Spetie

Of het met Steven Seagal ooit nog eens goed komt weet ik niet, maar niet met deze film in ieder geval. Het verhaal is op zich niet eens zo slecht, maar degene die de vechtscènes heeft gefilmd en gechoreografeerd, mogen ze wat mij betreft nooit meer aan het werk zetten. Enorm slecht gefilmde vechtscènes, met totaal geen oog voor het totaalplaatje en zeer irritant cameragebruik. Er wordt in de vechtscènes gebruik gemaakt van overdreven herhalingen en je ziet totaal niet wie er aan het vechten is. Dit verpest de film echt grotendeels wat mij betreft. Verder zijn de acteurs ook niet al te best en lijkt Seagal te praten alsof hij een kikker in zijn keel heeft. Een scène viel trouwens wel positief op. Het moment dat een man door Seagal met zijn tanden op de bar wordt gezet en dan op zijn hoofd gemept wordt. Dat zag er best goed uit moet ik zeggen. De film is in zijn geheel echter zeer matig en Seagal doet er goed aan om een andere cameraman te zoeken voor zijn volgende film.

avatar van 606

Helemaal niet verkeert op paar onduidelijkheden na.

gevechten mooi en verhaal ging wel

3,5 ster

avatar van huVILEub

huVILEub

Voor de liefhebbers van Seagal is dit weer een leuke film,

dus nutteloze gevechten, waarbij de actie belangrijker is dan het verhaal, zwak acteerwerk. Het verhaal blijft tot het einde onbekend.

Maar dat komt omdat Seagal iedereen in elkaar slaat die hij tegenkomt. En Seagal, die heeft een vast gezicht en kan niets anders als vechten. Houd je niet van Seagal films, is ook deze weer niks.

avatar van Theunissen

Typische 13 in een dozijn Steven Seagal film. Ook in deze film loopt hij net zoals in zijn 100 andere films rond in een lederen jas en slaat hij iedereen inelkaar die hem tegenwerkt. Ook de typische Seagal humor is weer aanwezig in deze film. Als hij iemand uit het raam gooit komt hij aan met de opmerking "ik heb iets verloren, ligt het misschien onder"

avatar van Aapje81

Aapje81

Normaal gesproken kan ik Seagal wel waarderen. Zijn films zijn allemaal zo stupide dat het weer leuk wordt. Deze film slaat ook helemaal nergens op maar is ook nog eens zo tergend slecht en vervelend.

Kort samengevat de negatieve dieptepunten.

-Actie is totaal niet de moeite waard. Seagal doet nauwelijks iets zelf en dat is ook prima te zien. Alles wordt veel te vaak herhaald en dat is gewoon vermoeiend. Waarom moet iemand 6 keer achterelkaar door hetzelfde raam vallen en jawel hoor daar gaat weer een glazen tafeltje.

-Het scenario, wat een onzin allemaal. Alleen al het idee om Segal als een slim iemand neer te zetten is te lachwekkend voor woorden. Misschien is het een vooroordeel maar Seagal wekt niet de indruk dat hij kan lezen. Verder zijn tig scénes overbodig, het verhaal niet interessant, niet boeiend en verschrikkelijk rommelig. En het einde is helemaal verschrikkelijk

-Het acteerwerk. Om te huilen zo slecht. De narcistische ijdeltuit Seagal heeft nooit kunnen acteren, maar hier is hij ook nog eens vervelend. Een soort Peter R. de Vries alleen nog vermoeiender. De bijfiguren zijn ook niet interessant met als absolute dieptepunt het blonde boefje.

-De dialogen, degene die hiervoor verantwoordelijk was moet zich diep schamen.

Ach waarom schrijf ik dit allemaal op het is gewoon de slechtste Seagal film. Het is allemaal waardeloos en eigenlijk is de laagste score nog te hoog.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Dramatisch slecht dit, bah. Wat een bagger script; wel een voorbeeld voor film studenten hoe je vooral niet moet monteren. Werkelijk de meest slechte montage die ik ooit in een film heb gezien.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Seagal vind ik nooit ECHT slecht. Dat het verhaal en plotje magertjes is, is natuurlijk niet erg en ook niet relevant bij zijn films. De actie, tja? Je zit meer te kijken naar wat geschiet, alleen schieten ze nooit eens raak en na een paar seconden ging het me zelfs vervelen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. 1,5 puur omdat ik Seagal niet echt slecht vind en dat ik hem wel iets gun.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geforceerd hip.

En dat is pijnlijk. Het begint al met die walgelijke flashback, waarin er een overdosis aan lelijke filters elkaar afwisselen en de montage vol met jumpcuts en lelijke overgangseffecten zit. Iets wat tof kan uitpakken (Man on fire..) mits het in de handen is van iemand met enig talent....hier niet het geval dus.

De filtertjes blijven verder gelukkig achterwegen, maar de irritatie blijft hoog bij het zien van de actie. Irritante herhalingen, nergens vloeiend dankzij die verspringende beelden en verder doodzonde dat Seagal er bar weinig in heeft te zoeken.

Dan geniet ik nog het meest van de scenes waarin je wél de echte Seagal ziet, blijft altijd een flauwe maar fijne bedoeling, die scenes tussen de actie door, maar wat een held; hij maakt zulke stukken het aanzien waard. Verhaal heeft weinig om het lijf maar ondersteund alles verder prima, zoals het natuurlijk hoort!

Al met al behoorlijk matig, wel vlot en Seagal blijft een held, maar dit is absoluut één van z'n mindere. De actiescenes werden overigens ontzettend lang gerekt, werkelijk belachelijk hoeveel klappen er vallen en hoeveel tafels er moeten bezwijken voordat er wat druppels bloed verschijnen.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Lord have mercy.

Het script rammelt, de acteurs lijken er geen zin in te hebben, er is geen chemie tussen de acteurs en niemand kan met een geweer overweg. De film begint met een flashback, die later nog een paar keer voorbijkomt, maar voegt niets toe aan het verhaal.

Het dieptepunt is de montage: ik vraag me af wie het een goed idee vond om 10 keer tonen hoe iemand uit een raam valt. Ook de actiescènes zijn enorm slecht weergegeven, bijna alles wordt via closeups getoond.

Slecht, als je een Steven Seagal film wil zien kies je beter Hard to Kill.

avatar van vulcan750

vulcan750

Opgenomen van tv. Slechtste film ever die ik van Seagal gezien heb. Ik onderschrijf alle kritieken hier beschreven.

Van een Seagalfilm hoef ik geen sterk verhaal te verwachten, maar dit kan ik nog niet eens een slap verhaal noemen. Onlogisch en gespeend van enige geloofwaardigheid. De slotscene kan ik ook niet rijmen. Hij heeft ineens vrouw en kinderen!? Ik heb maar één advies: niet gaan kijken, zonde van je tijd.