• 9.369.475 stemmen

Geregisseerd door: Raj Kumar Gupta

Met onder meer: Rajeev Khandelwal en Gajraj Rao

Gesproken taal: Hindi

Plot Aamir

"Who Says That Man Scripts His Own Destiny By Himself?"

Dokter Aamir Ali komt vanuit Londen terug in India. Bij zijn aankomst op het vliegveld van Bombay mist hij zijn familie en komt hij in de problemen. In de volgende vijf uur komt hij niet alleen in delen van Bombay die hij nog nooit gezien heeft, maar wordt hij ook geconfronteerd met zijn leven, keuzes, dromen, liefdes en zijn angsten.

Stud in the bus

Messenger at Airport

Man on cellphone

Custum officer at airport

avatar van Social-Mask

Social-Mask

Kijk dit is nou wat ik wil zien: orginaliteit!

Film is erg goed geacteerd en je vraagt je steeds af 'waarom hij?'. Het jammere is dat je daar niet echt duidelijk antwoord op krijgt. Als motief wordt iets vaags gezegd dat hij als moslim niks voor zijn "mensen" heeft gedaan... Dat vind ik niet overtuigend genoeg, je kon het jezelf veel makkelijker maken. Dus dat is best raar. Het grootste minpunt. Maar er wordt wel uitstekend geacteerd door Rajeev Khandelwal. De film zou beter zijn met wat meer spanning, wat ik niet voelde. Het einde is .. tja ik weet niet wat ik ervan moet vinden eerlijk gezegd. Maar wat mij het meest dwars zit is dat ik geen antwoord krijg op de vraag 'waarom hij?'.

3,5*, Gupta houd ik in de gaten.

avatar van Zobor

Zobor

Een knappe film die raakvlakken heeft met Paradise Now (2005)

@social-mask
Hij is moslim, komt na een tijd in een ander land geweest te zijn weer terug (en is daarom misschien wat verder van de ontwikkeling in Inda af komen staan), men heeft goed vat op zijn familie kunnen krijgen en heeft bovendien een mooie carriëre voor de boeg die hij vast niet wil verliezen. Dat is één mogelijke verklaring. De andere verklaring kan zijn dat het een volstrekte willekeur is wie men kiest. En zo'n flutargument die Social-Mask citeerde kweekt misschien wat schuldgevoel.

En het einde.... gewoon geweldig, dat kan gejat zijn van Arlington Road alleen deze was beter.

avatar van BBarbie

BBarbie

Film is probeert te geforceerd spannend te zijn. Bovendien zitten er een aantal zwakke plekken in het verhaal. Ten eerste: waarom wordt Aamir ingeschakeld terwijl de leider van de groep over een fors aantal handlangers beschikt, die Aamir nagenoeg continu schaduwen? Ten tweede: waarom het ingewikkelde gedoe om hem van hot naar her te sturen en is er zelfs een telefoontje vanuit Pakistan nodig om een volgende aanwijzing te geven? Ik ben niet zo thuis in het wereldje van terroristen, maar het verhaal komt bij mij nogal ongeloofwaardig over.
Regisseur Gupta heeft een paar jaar later de politieke thriller No One Killed Jessica gemaakt. Die is een stuk spannender en beter. Ik ben van deze film niet echt onder de indruk.