Genre: Drama / Romantiek
Speelduur: 99 minuten / 135 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: John Stockwell
Met onder meer: Kirsten Dunst, Jay Hernandez en Bruce Davison
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 6 september 2001
Bekijk via Netflix
Plot Crazy/Beautiful
"When it's real. When it's right. Don't let anything stand in your way."
Nicole Oakley is een rebelse tiener die haar tijd verdoet met feesten, spijbelen en rondhangen met haar vrienden. Haar vader is een steenrijke politicus, maar ze groeit op bij haar biologische moeder. Op school valt haar oog op Carlos. Hij is een hardwerkende topatleet en briljante student, maar hij komt uit een arm gezin, wat ervoor zorgt dat hij en Nicole absolute tegenpolen zijn. Hun onschuldig geflirt leidt al snel tot een romance. Alleen zorgt het destructieve karakter van Nicole er al snel voor dat zowel hun relatie als de toekomst van Carlos op het spel komen te staan. Zal hun relatie stand houden terwijl ze onder druk gezet worden door hun ouders en vrienden?
Nicole Oakley
Mrs. Nuñez
Courtney Oakley
Maddy
brechtje
Best een mooie film, je moet er alleen niet te veel van verwachten.. Ik had er wel van genoten!
3.0
Sifra
Net weer gekeken en toch een stuk beter dan dat ik me van de vorige keer kan herrinneren! Ik wilde 4 sterren geven maar toch maar 3.5*, omdat kirsten dunsts lelijkheid het verpest -_-
mister blonde
Uitgekauwd thema inderdaad, maar dat is verder weinig boeiende kritiek kijkende naar de top 10s hier. De uitwerking van de film vond ik uiterst geslaagd.
En nog maar weer eens een sneer naar heel MM en zijn gebruikers. Een opmerking als 'look at me, I'm so special'. Bah.
Maar goed de film zelf. Inderdaad een standaard verhaaltje, maar wel goed uitgewerkt. Weet niet hoe of waardoor, maar het raakte me op de e.o.a. meer dan de gemiddelde film met een zelfde thematiek. 3 sterren verdient ie wel.
Weer zo'n simplistische, eenzijdige interpretatie. Bah.
Ga de thematiek van de meeste topfilms maar eens af. Origineel materiaal zit er niet bepaald bij.
mister blonde
Weer zo'n simplistische, eenzijdige interpretatie. Bah.
Wat dat heeft te maken met "mezelf speciaal vinden" zie ik niet. Het is gewoon een redelijk simpele constatering mbt te films die hoog genoteerd staan op MM.
Maar het ergens inhoudelijk over hebben blijkt zo'n groot struikelblok voor vele mensen
AHWA
Ik was het met OH's review volmondig eens. Vond Dunst erg sterk in deze film. 4*
mister blonde
Hebben we die irritante smiley weer. Het straalt bij bijna elke review die je schrijft ervan af, dat je dat vindt en dat wij dat eigenlijk ook moeten vinden.
En die simpele constatering is gewoon weer een kut opmerking naar het infantiele en schaapachtige massapubliek hier op MM.
Bij irritante opmerkingen horen irritante smileys ... "het straalt er vanaf".
Die simpele constatering heeft niks te maken met infantiel gedrag of schaapachtig massapubliek. Ik geef zelf al aan dat ik het thema hier inderdaad uitgekauwd is en geef alsnog 4*. Dat zou mij dan gewoon in dezelfde groep plaatsen.
Ik geef enkel kritiek op de veelvoorkomende kritiek hier. Kritiek die ook toepasbaar is op veel van de hooggenoteerde films hier (of gaan we de rise & fall thematiek van The Godfather verpletterend origineel noemen ?). Volgens mij is er dus wat anders aan de hand dan enkel dat.
Echt niet moeilijk om er uit te halen, maar enkel als je een beetje onbevooroordeeld wil lezen natuurlijk. Volgens mij straalt mij bericht meer dan genoeg de essentie uit. En dat heeft helemaal niks met mijn persoon te maken.
HATExINSIDE
Ik vind deze film echt super. Ik kende hem al maar hij blijft goed. Zeker weten.
Gewoon het hele verhaal enzo, echt super!
Lientjuh
Een leuke film
niet zo heel bijzonder maar wel eens voor een doordeweekse avond
Hilarious
Juist herzien. Hij blijft leuk. Heel goed geacteerd door Kirsten Dunst. Maar nu vond ik hem naar het einde toegaan ietsje minder. Maar hij is nog steeds heel goed.
KristofBeckers
Het probleem hier was denk ik dat het verhaal niet meer origineel is en dat het niet zo lang moest duren, ik vond het een perfect einde toen ze van huis wegvluchten, maar nee alles moet natuurlijk weer goed komen op het einde, jammer.
En ofwel zag ik echt scheel of er kwam uit het niets een splitscreen tevoorschijn die helemaal nutteloos leek.
Al bij al, dit is een 2.5-3 twijfelgeval maar we zullen het maar het voordeel geven, een 3 dus
x_ShamieeJ
Ik heb me geërgerd aan Dunst
.. man wat deed ze irritant..maar ja beetje voorspelbaar ;
Leuke jongen, slim, alles wat je wil ontmoet meisje; deugt niet en blabla
als ze samen zijn; veel problemen.
Maar ja best wel leuk als je je verveelt.. 3*
Brechje
Goed filmpje, kijkt lekker weg.
Op zich niet bijzonder, maar wel goed geacteerd en het verhaal valt nogal mee. 3 sterren
matthijs_013
Kirsten Dunst is in bijna elke film goed en speelde dan ook zéér goed de rol van een rebelse tiener in deze film. Haar harde scènes met haar vader op het einde waren dan ook erg mooi. Jammer van het zoetsappige einde...
Regendrup
Gisteren de film half en half gevolgd op BBC1,
want boeiend vond ik het zeker niet. De enige reden waarom ik ben blijven kijken is Kirsten Dunst die een goede prestatie levert.
Het is een typische-drama-drama-rebelse-jeugd-wordt-verliefd-film, waar men een boodschap in probeerde te steken.
Dit hoeft niet voor mij, de film krijgt dan ook 1* sterretje van mij, voor de goede casting.
Verder vond ik het in beeld brengen slecht (camerawerk trok op niks), het verhaal is ook niet denderend.
Regendrup_x
psychonaatje
Ondanks dat deze thematiek en het verhaalverloop niet helemaal onbekend waren in films, raakte me het allemaal wel. De film moest wat op gang komen (het begin, de 'ontmoeting', vond ik zwak), maar was daarna, met name dankzij het spel van de hoofdrolspelers, interessant genoeg om te blijven volgen. Dat de thema's niet nieuw zijn, maakt me niet zo heel veel uit, maar dat film bij (kleine) vlagen wat te voorspelbaar is, vond ik wel ergerlijk. Desondanks overheerst toch het positieve. Zoals Onderhond al zei:
Crazy/Beautiful is een feel-good filmpje. Eentje waar je dient mee te leven met de hoofdpersonages, en blij dient te zijn als het op het einde goed afloopt. Dat was ik dan ook, waar voor mij uit blijkt dat de film gewoon werkt.
Daar ben ik het roerend mee eens. Tel daarbij op dat ik van Kirsten Dunst heb genoten (zowel qua acteerprestaties als qua Kirsten Dunst zelf, wat een schatje
) en ik kom op 3,5 sterren uit.
Chrisjuh
Ik vind dit wel een aardige film. Vooral door het goede acteerwerk is hij mij steeds blijven boeien. 3,5*
Rianneke_Dan
Ik vond het een hele mooie en lekkere feel-good movie waar niks mis mee is.
Verhaal is misschien eerder gebruikt en niet geheel origineel, maar ik kon me daar niet aan ergeren mede denk ik door Jay Hernandez.
Wat een ongelooflijk charmante jongen is dat, zijn mooie ogen spraken echt boekdelen in de film, en dat kon ik zeker wel waarderen.
Kirsten Dunst deed het ook goed, en vond het tot nog toe de sterkste rol die ik gezien heb van haar.
Er zaten een paar mooie en ontroerende scene's in de film, en de film was in mijn ogen best realistisch neergezet en dat is een pluspunt.
Ja ik vond het een toppertje, mede door Jay Hernandez komt deze hoog boven het gemiddelde bij mij.
Sugakiss
Idd, ik vind Kirsten Dunst ook niet bepaald mooi ofzo...
nightbreed
Alweer zo'n politiek correcte film met Kirsten Dunst.
Dit is zo'n feelgood movie van 13 in een dozijn.
Zo klef als een te lang gebakken bitterbal, ik krijg al de kriebels als ik eraan denk.
Deze film lijkt als 2 druppels water op die dansfilm met Kirsten Dunst met als enige verschil en voordeel dat er in deze film geen dansen en hippe muziek voorkomt.
Boring...
Cijfer: 2
BlueSword
gewoon zo een leuke film, zoals ik dacht, niet speciaal ofzo maar wel erg leuk uitgewerkt, kirsten en jay doen het ook erg goed.
Thomas83
Kirsten Dunst speelt erin, en voor haar heb ik wel een zwak, dus ben ik de film gaan kijken. Maar ik vond hem niet echt goed.
De acteerprestaties zijn vrij goed, vooral van Jay Hernandez en Kirsten Dunst. Dunst vind ik soms wat ongeloofwaardig overkomen, Hernandez vind ik wat constanter presteren. Maar zijn rol is ook wat makkelijker te spelen denk ik.
Wat me aan de film opvalt is dat die het ene moment geloofwaardig overkomt met de dramatische momenten, maar vaak is het ook allemaal ongeloofwaardig op een of andere manier. Vaak ook wat te oppervlakkig of te klef. Dieptepunt is wat dat betreft het verschrikkelijke einde, de oplossing komt eigenlijk ineens uit de lucht vallen, en dan is alles weer goed zo'n beetje. Veel Hollywoodser kan bijna niet in dit genre denk ik.
Verder vond ik de film ook niet echt goed opgebouwd, en wel erg lang duren. Ze zullen net wel de director's cut hebben uitgezonden. Hij duurde me echt wat te lang. Zonder Kirsten Dunst had ik de film nog een stuk minder kunnen waarderen denk ik. Het was vooral leuk hoe ze heel de film door duidelijk geen bh aan had.
Nu hou ik het maar op een 2.0*, want er zitten ook wel de nodige leuke en boeiende gedeeltes tussen. Een paar dramatische scenes die wel goed werken onder andere.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Boy A
Drama / Misdaad, 2007