• 9.370.356 stemmen

Crazy/Beautiful (2001)

Drama / Romantiek | 99 minuten / 135 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 99 minuten / 135 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Kirsten Dunst, Jay Hernandez en Bruce Davison

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 6 september 2001

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Crazy/Beautiful

"When it's real. When it's right. Don't let anything stand in your way."

Nicole Oakley is een rebelse tiener die haar tijd verdoet met feesten, spijbelen en rondhangen met haar vrienden. Haar vader is een steenrijke politicus, maar ze groeit op bij haar biologische moeder. Op school valt haar oog op Carlos. Hij is een hardwerkende topatleet en briljante student, maar hij komt uit een arm gezin, wat ervoor zorgt dat hij en Nicole absolute tegenpolen zijn. Hun onschuldig geflirt leidt al snel tot een romance. Alleen zorgt het destructieve karakter van Nicole er al snel voor dat zowel hun relatie als de toekomst van Carlos op het spel komen te staan. Zal hun relatie stand houden terwijl ze onder druk gezet worden door hun ouders en vrienden?

avatar van Lavrot

Lavrot

Naast Michelle Williams vind ik Kirsten Dunst zo'n beetje de perfecte verschijningen van het middelmatige (maar waanzinnig aantrekkelijke) buurmeisje alias girl-nextdoor. Bij Dunst zit daar een licht depressie inslag bovenop die vooral heel goed geëtaleerd werd door Lars von Trier in Melancholia. In deze C/B mocht de jonge Dunst dan ook een rol spelen die buitengewoon goed bij haar past; de verloren en verwende tiener. Daar tegenover stond de knappe jongen uit de Mexicaanse armoede. Toch werd het verhaal niet een en al cliché, alhoewel dat einde dan weer wel.

Afijn, geen hoogstandje maar wel een aangename zit mede vanwege de prachtige permanente BH-loosheid ; - )

avatar van cornelis2

cornelis2

Een dergelijk verhaal kennen we natuurlijk al, maar dan is het vaak de jongen uit een hogere klasse die verliefd wordt op een meisje uit het gewone volk. Zeg maar, de Prins die verliefd wordt op Assepoester of zo. In dit geval zijn de zaken omgekeerd. Maar natuurlijk is de afloop weer voorspelbaar. Kirsten Dunst vond ik bezig met overacting en daarmee irritant worden. En ja na alle problemen komt er ineens een eind aan deze film gebreid. Met moeite dit geheel uitgekeken.

avatar van Boenga

Boenga

Een klein uur prima drama over een tiener wiens leven (deels door haar thuissituatie) ontspoort. Kirsten Dunst doet dat heel goed, ze brengt de uitspattingen heel realistisch naar buiten.

De manier waarop de film daarna richting happy end gaat, is van een lager niveau.
Te eenvoudig, te voorzichtig, te makkelijk. Niets nieuws onder de zon: te Hollywood

3,5*, maar er zat meer in.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Visueel fijn en sfeervol, als verhaal weinig boeiend en ik miste wat chemie tussen Dunst en haar lover. Daardoor best een duf ding ondanks alle ellende. Ik keek wel de normale versie van nog geen 100 minuten en die was op momenten al wat aan het slepen maar er is ook een director's cut van 135 minuten?? 2,5*.