• 9.373.864 stemmen

Crazy/Beautiful (2001)

Drama / Romantiek | 99 minuten / 135 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 99 minuten / 135 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Kirsten Dunst, Jay Hernandez en Bruce Davison

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 6 september 2001

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Crazy/Beautiful

"When it's real. When it's right. Don't let anything stand in your way."

Nicole Oakley is een rebelse tiener die haar tijd verdoet met feesten, spijbelen en rondhangen met haar vrienden. Haar vader is een steenrijke politicus, maar ze groeit op bij haar biologische moeder. Op school valt haar oog op Carlos. Hij is een hardwerkende topatleet en briljante student, maar hij komt uit een arm gezin, wat ervoor zorgt dat hij en Nicole absolute tegenpolen zijn. Hun onschuldig geflirt leidt al snel tot een romance. Alleen zorgt het destructieve karakter van Nicole er al snel voor dat zowel hun relatie als de toekomst van Carlos op het spel komen te staan. Zal hun relatie stand houden terwijl ze onder druk gezet worden door hun ouders en vrienden?

avatar van Jordy

Jordy

Echt bijzonder is het verhaaltje niet, maar er wordt er goed geacteerd (vooral door Dunst), en de gebeurtenissen zijn allemaal erg geloofwaardig. Er zitten een paar zeer mooie momenten in, andere delen zijn weer wat voorspelbaarder, ik hou het op 3 sterren.

avatar van smoochie

smoochie

Ik vond dit wel een leuke film.Kwam vooral door de mannelijke hoofdrolspeler denk ik want opzich stelt de film zelf niet zo veel voor.Het uitgangspunt van de film is errug onorigineel.Vond het wel jammer dat Kirsten Dunst er zo verwaarloosd uitzag.

avatar van vic

vic

wat is die kirsten dunst toch een mooie meid. Ik kan me nog herinneren dat ze een kind was in "interview with a vampire" ze is erg gegroeid. net zoiets al natalie portman

avatar van NERD

NERD

.........maar wat vind je van de film?

avatar van vic

vic

De film was erg standaard. Niet echt een film die ik nog een keer wil zien

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Ik vond Kirsten Dunst vrij irritant trouwens, net als dat vriendinnetje van d´r in de film. Maar goed, dat was nu eenmaal de rol en ze voerde hem erg goed uit.

Maar dan jay Hernandes, OEI. Lekker mannetje en zeer goed geacteerd.

Mooi filmpje dus, alleen jammer dat het verhaal zo standaard is en weinig verrassingen kent.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Kirsten Dunnst is idd extreem irritant in deze film. Het verhaal begint wel leuk, maar komt nergens boven het niveau van een gemiddeld highschooldrama film uit. Hernandez weet je de boel nog aardig te redden, maar waarom moet die film nou weer eindigen in zo'n typisch amerikaans vader/dochter hereniging? jammer van het eindje, 2.5 sterren

avatar van alexis

alexis

pas na de helft van de film wordt het pas een "drama". het is wel een beetje standaardverhaal wat overigens niet betekend dat het geen goede film is. alleen niet echt verassend

avatar van BobdH

BobdH

Crazy/Beautiful probeert met zijn blauwe filters een koude sfeer te creeren om te benadrukken dat het een realistische kijk wil geven op het tienerleven in Amerika. Helaas zijn de beelden te strak, te netjes om dit ook echt te benaderen. Hierdoor lijkt het meer op een tiener-dramaserie voor tv dan een kwaliteitsfilm, wat het zo duidelijk pretendeert te zijn. Een rauwere, handheld-achtig beeld had hier veel aan bijgedragen.

Dit weerspiegelt overigens ook het probleem van de rest van de film; in scenes als die waarin het klasgenootje praat over haar verhouding met een getrouwde man, of het vrijen in de buurt van de vader wil de regisseur zo graag shockeren. Uiteindelijk is de film echter te netjes en te ingehouden om dit ook echt te doen. Ondanks de koude vormgeving wordt de film door alle cliches dan ook al snel voorspelbaar en dus niet realistisch of aangrijpend meer. En dat terwijl hij volgens mij zo graag de voorloper van Thirteen had willen zijn. Kirsten Dunst speelt leuk, maar dat kan de film ook niet redden.

Conclusie: een ruwere, gedurfdere aanpak had de film beter kunnen maken. Helaas steekt hij nu niet eens uit boven alle andere Amerikaanse high-school drama's. Als je hier van houdt kun je de film gerust kijken, zo niet? Doe geen moeite.

avatar van neo

neo

Een middelmatige film, die alleen in wat dramatische stukken nog redelijk boeit. Dunst acteert aardig, maar is tevens zo ont-zet-tend irritant Davison vond ik wel erg goed in zijn vader-rol. 2 sterren

avatar van 93.9

93.9

Wat een dramatisch slechte film, zeg dit!

Sorry, maar het stereotype van een Hollywood-film is hier toch overduidelijk neergezet.

F#A#K#E!!!

Over een tijdje gegarandeerd 2 x per jaar woensdag op rtl4 als er voetbal is op het andere net!

avatar van 11501150

Persoonlijk vond ik hem zo slecht nog niet (als enige zo te horen). Goed geacteerd, inderdaad niet rauw genoeg, maar daardoor wel erg toegankelijk. Gemiddelde film. 3,5*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Die vriendin van Dunst in deze film heet Taryn Manning en zit in de band Boomkat. Ze kwam me al zo bekend voor.

De film zelf heeft me positief verrast. Ik had een heel erg standaard film verwacht maar dat viel me nog wel mee. Het acteerwerk viel me ook al mee, het was zelfs erg goed te noemen. Nu heb ik ook nog een zwak voor Kirsten Dunst dus dan kom ik uit op een 3,5*.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Het verhaal is totaal niet orgineel, de film bied ook weinig vernieuwends, uitwerking is bagger, maar het acteren is verdomd goed gedaan.

(ik kon de film ook alleen afkijken i.v.m. het feit dat ik me verveelde en niet kon slapen)

meer dan 2,5 sterren kan ik er helaas niet van maken.

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Ik heb de film niet helemaal af gezien vannacht, maar wat me vooral opviel was dat ik een stukje Nederlandse muziek hoorde. Urban Dance Squad met Demagogue als ik me niet vergis. Toch leuk.

avatar van scorsese

(matthijs) schreef:

Haha....ik hoorde het ook. Aan het begin van de film, als die twee meiden uit de auto stappen.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

mwha, wel leuk om te kijken maar idd niet echt super!

avatar van jasmyn

jasmyn

Leuke film, prettig om naar te kijken,en dat kwam ook grotendeels door de mannelijke hoofdrolspeler 3,5 *

avatar van E V

E V

Goed geacteerd door Kirsten Dunst en ook door Jay Hernandez.

Mooie film, maar niet echt gedurft.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Goede film die realistisch overkomt,mede door de situaties waar de twee in komen en het goede acteren van Dunst en Hernandez. Er gebeuren niet echt bijster interessante dingen,maar het blijft wel boeien doordat het verhaal lekker vlot verloopt en de film niet te lang duurt.

3,5 ster

avatar van soom

soom

Fantastische rollen van Kirsten en Jay, maar wel een beetje standaard. zij is een rijkeluisdochter, hij een armere jongen. allemaal al eens gezien. In a walk to remember bijvoorbeeld.

avatar van soom

soom

soom schreef:

Hetzelfde soort gegeven bedoel ik...

avatar van StuF

StuF

just another one of those movies was mijn eerste indruk toen ik langs net 5 zapte, maar nieuwsgierig als ik ben bleef ik toch even plakken. iets meer dan een uur later besef ik nog steeds vastgeplakt te zitten. de herkenbaarheid van de gebeurtenissen maakt het voorspelbare verloop vergevenswaardig. de zoetsappigste scenes zijn het mooist vanwege de verpletterend realistische wijze waarop het in beeld wordt gebracht. iets waar ik altijd al een zwak voor heb gehad. en daarbij ook voor kirsten dunst. wiens schoonheid dwars door de uiterlijke verwaarlozing van haar karakter schijnt. knap stukje werk maar niet erg orgineel. 3,5*

avatar van wiekske

wiekske

Wist dat k het vroeger een mooie film vond. maar na gisteren vind ik hem prachtig! Lang geleden dat ik bij een film heb moeten huilen...

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Best aardige film.

Allemaal zo standaard inderdaad. Dat wil bij deze film overigens niet zeggen dat het voorspelbaar was.

Hou het op een standaard 3,0***

avatar van karlen

karlen

ik vind het echt een top film,

heel goed geacteerd

en de mannelijke hoofdrol

is natuurlijk ook nie verkeerd (a)

het verhaal vond ik ook heel mooi,

dat hij niet naar die vader luisterde,

echt, heel mooi!

avatar van xenne

xenne

het verhaaltje stelt niet veel voor - erg standaard en niet origineel, maar toch kon de film me om één of andere manier toch nog redelijk boeien, wellicht omdat Dunst, Hernandez en Davison goed in hun rol zaten, het zag er ook redelijk realistisch uit, maar dat einde gaf me echt geen voldoening : zo ongeloofwaardig happy als het was .... 2¾

avatar van brielen

brielen

Boeiend drama dat hier en daar wat taai en langdradig is, maar toch vooral erg mooi is en geloofwaardig overkomt.

3,5

avatar van otherfool

otherfool

Een onding van een film dat allang kapot gekauwde en uitgespuugde thema's vrolijk nog eens oppakt. Ongeloofwaardige karakters, irritant acteerwerk, een zootje. Minder dan dit kan het voor mij haast niet. 0,5*.

Mooie film.

Uitgekauwd thema inderdaad, maar dat is verder weinig boeiende kritiek kijkende naar de top 10s hier. De uitwerking van de film vond ik uiterst geslaagd.

Dunst die een keertje in een betere film meedraait. Komt eindelijk haar acteertalent ook eens uit de verf. Ook Jay Hernandez doet het best goed, waardoor de film al aardig om volgen wordt. Maar vooral visueel weet de film zich wat boven de rest uit te hijsen. Af en toe erg mooie filters en leuke locaties (zoals het rood van de ontwikkelkamer). Ik ben het dan ook absoluut niet eens met een rauwere/handheld aanpak. Ook de soundtrack was best fijn. Niet mijn soort muziek, maar aangenaam en passend poppy.

Crazy/Beautiful is een feel-good filmpje. Eentje waar je dient mee te leven met de hoofdpersonages, en blij dient te zijn als het op het einde goed afloopt. Dat was ik dan ook, waar voor mij uit blijkt dat de film gewoon werkt. Wie verder even rustig nadenkt zal ook merken dat een 'slecht' einde ondertussen al even cliché is geworden. Dus ach.

Soort van realistisch feel-good filmpje dat uiterst voorspelbaar is, maar werkt. Zweeft tussen de 3.5-4* maar aangezien ik de film eindigde met een mooie glimlach geef ik graag een kleine 4*. Erg lief.