Genre: Drama / Oorlog
Met onder meer: Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas
Gesproken taal: Duits, Italiaans, Arabisch en Engels
Releasedatum: 13 februari 1997
Plot The English Patient
"In love, there are no boundaries."
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een vliegtuig met twee personen neergeschoten boven de woestijn. Alleen de piloot, Laszlo de Almásy, overleeft maar loopt ernstige brandwonden op. Nomaden brengen hem naar een ziekenhuis, waar hij niet in staat lijkt om te zeggen wie hij is. Hij komt bekend te staan als The English Patient en verpleegster Hana ontfermt zich over hem. Tijdens hun gesprekken ontvouwt zich langzaam de ware toedracht tot het ongeluk.
- Trailer (YouTube)
- The English Patient (BoekMeter)
- The English Patient (MusicMeter)
Count László de Almásy
Mary
Major Muller
Sgt. Hardy
neo
op zich goeie film,maar erg langdradig.ik vond het ook helemaal niet goed dat deze film zoveel Oscars won.3.5 sterren
lindastuurman
Ik vond de film echt oer en oersaai.
Jordy
ik vond 'm helemaal niet saai of langdradig, de drie uur (reclameblokken inbegrepen) waren zo voorbij, wat een mooie film zeg
prachtig gefilmd, mooie muziek, super geacteerd en een zeer interessant en mooi verhaal... 4 sterren
Goodfella
Niet echt saai of langdradig nee... Maar was deze film nou zo bijzonder? Nee.
Ralfke
- 2075 stemmen
Heel mooi gefilmd inderdaad, maar ik vond het - zo vaak geroemde - verhaal niet echt boeiend. Veel te veel oeverloos gezwam. Echt niet wat ik er van verwacht had!
FisherKing
Hele mooie film; helaas te lang en het script cq roman te woordelijk gevolgd ( je voelt de bladzijden omslaan )
(checkt even iets)
nee ben ik niet met je eens
narva77 (crew films)
Hmm, jij weet wel hoe je mensen aan zichzelf kunt laten twijfelen he
lorelei
mooi. beetje langdradig, maar dat was op zich niet zo heel erg.
Armin
Absoluut overgewaardeerde film. Acteerprestaties zijn prima, maar het verhaal spreekt absoluut niet tot mijn verbeelding en is dan ook al gauw langdradig.:Z **1/2
Totti
Is alweer een tijdje terug dat ik m heb gezien, maar wat ik me kan herinneren is dat ik m helemaal niet saai of langdradig vond, maar juist heel mooi en boeiend. Dus 4 sterren, maar zal binnenkort nog een keertje kijken.
chrissie
had er hoge verwachtingen van die niet werden ingelost,3*** voor de mooie opnamen maar zeker niet meer
tenniskampioen
Ik vond deze film ook wel een behoorlijke tegenvaller. Oscars zeggen in sommige gevallen niet veel, dat heb ik na het bekijken van deze soms zelfs saaie prent wel begrepen!
mijn viendin had de dvd gekocht zonder dat één van ons beide de film had gezien, helaas werden we niet beloond.
T.O.
Boring.
Zeg dat wel, heb deze twee keer gezien en allebei de keren kon ik mn concentratie niet houden.
mister blonde
veelzeggend is het feit dat het totale budget van de film lager is dan het het bedrag dat is geinvesteerd om de film maar veel oscars te laten krijgen.
Oscars zeggen niet veel (shakespear in love, titanic) en hebben nooit echt veel gezegd (citizen kane, hoewel die fout weer is rechtgetrokken)
armitage
Uit de voorgaande teksten blijkt al dat de menigen verdeeld zijn. Ik heb de film twee keer gezien en beide keren vond ik het een goede film. Prachtige plaatjes (moet je van houden, en dat doe ik dus), goed spel. De sfeer en het soms wat langzame verloop moet je van houden, maar dat doe ik wel. 4****
Jordy
Volgens mij vinden mensen die veel klassiekers zien/gezien hebben dit wél een goede film. Klopt dat? Vond het tempo een beetje zoals de epische David Lean-films... acquired taste
neo
vind ik wel jordy. qua decors, manier van verhaal vertellen,camerawerk... allemaal in de stijl van david lean films als lawrence of arabia. (heb mijn stem ook nog ff veranderd naar de goeie waardering)
Lawrence of Arabia is misschien wat traag, maar daar houdt de vergelijking wel een beetje op. LoA heeft een majestueus verhaal, prachtig mooi opgezet, mooie personages etc. Dit is meer een opgeblazen stuiverromannetje lijkt het.
armitage
Toch is het denk ik wel zo. Ik vind dat de film wel degelijk qua opzet, qua 'gevoel' doet denken aan oude klassiekers. De film duurt wat langer, er is veel tijd voor mooie plaatjes en ik vind dat er ook tijd wordt genomen om een verhaal te maken met echte personen. En ik lust daar wel pap van, mits je ook de tijd neemt om er 's avonds eens lekker voor te gaan zitten!
montenegro
Ik vind dit een zeer mooie film;begrijp de mensen niet die zeggen langdradig,boaring,etc...
Geheel in de stijl van D.Lean,mooi camara werk,interessante personages,doordacht scenario,wordt volgens mij een klassieker.Wat vinden Jordy en Neo van "A passage to India"? 4****
narva77 (crew films)
Ik vind deze film niet slecht, maar om hem nou te vergelijken met het meesterlijke 'Lawrence of Arabia'...
neo
Wat vinden Jordy en Neo van "A passage to India"?
IK heb die film nog niet gezien.

The Pianist

Secrets & Lies
Drama, 1996

Shooting Dogs
Drama / Historisch, 2005
cairoegypteidentiteitgeheugenverliestweede wereldoorlogburn landmineexpeditiongrotsandstormcave painting krijgsgevangenemapmine clearer hearingdesert scientist intelligencetraitormural painting vliegtuigsecret lovewoestijn