Genre: Biografie / Misdaad
Releasedatum: 30 augustus 2001
Bekijk via Prime Video
Plot Blow
"Based on a True Story."
George Jung is een zoon van een familie die maar met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen. George neemt zich voor dat hem niet hetzelfde lot zal treffen. Hij verhuist naar Californië, waar hij een handel in drugs begint. Hij heeft hiermee succes, maar hij komt wel in de bak terecht. In de gevangenis heeft hij een celgenoot die hem wegwijs maakt in de cocaïnemarkt. Als hij vrijkomt wordt hij al snel de grootste speler in de handel in cocaïne.
George Jung
Kevin Dulli
Augusto Oliveras
Tuna
Nijreesboy
dit is nou wat je noemt een topper van een film.
zeker een plaats in mijn top 10 waard
daarom een 5.0.
dat hij niet in de top 250 staat dat snap ik niet :s
Mescaline
Erg goede film! en zeker 1 van de beste in het misdaad genre(mag zich wat mij betreft gerust in het rijtje van goodfellas en scarface plaatsen!)
Goed verhaal.. en weet niet in hoeverre het verhaal veranderd is ten opzichte van het echte.. maar het kwam in iedergeval erg realistisch en indrukwekkend over!
Johnny Depp doet het zo goed.. dat je gewoon helemaal met zijn personage kan meeleven.. en zijn manier van denken ook kunt begrijpen! zeker een groot compliment waard !
Ook de rest van de cast was overtuigend! en dat alles maakt deze film net even wat beter als de meeste misdaad films..
de volle 5 sterren! zeker wel verdiend
Plaats in mijn top 10 waard
Mescaline
dat hij niet in de top 250 staat dat snap ik niet :s
Nu wel
medansavamhel
Geweldige film! Opzich wel vreemd hoe je zo'n medelijden gaat hebben met een dergelijke crimineel als je een diepere kijk krijgt op zijn persoonlijk leven. Ik had alleen niet echt het gevoel dat het verhaal helemaal klopte. Ik bedoel, eerst verdiend George zoveel dat hij zich een tempel van een huis kan aanschaffen, en vervolgens gaat hij failliet. Je zou toch zeggen dat als je zóveel verdiend, je wel op meerdere plaatsen een hoop geld hebt staan zodat je verzekerd bent van een gedijde toekomst, ongeacht arrestaties. Ach, ik weet natuurlijk niets van dergelijke zaken, en ik mag wel aannemen dat de film accuraat is tegenover het werkelijke verleden van George. Ik heb erg genoten van de film.
_Daan_
Goede Film!
In het begin dacht ik het wordt niks maare later in de film ging het toch vooruit! top film!
Mads Smikkelsen
Geweldige film, ik was al fan van Johnny Depp EN Penelope Cruz maar samen in beeld is helemaal een feest. Depp is helemaal op dreef en Cruz is op haar leukst in een afgrijselijk trainingspak, kwaad krijsend! Ik mag haar graag kwaad zien. En Depp mag ik uberhaupt graag zien.
Jeewee
ik vind dit maar een zeer matige film.
het regisseerwerk is erg afgekeken; er zit weinig inspiratie en vindingrijkheid in. er zullen nu mensen vragen; afkijken waarvan? ik kan dan geen titels noemen, maar om te kijken naar dit camera- en editwerk was het net of ik de verfilming van een 'hoe-word-ik-regisseur-boek' aan het kijken was.
het acteerwerk van Depp vond ik matig tot goed, maar niks bijzonders.
ik stoorde me toch vooral aan het editwerk dat voortkwam uit de regie; de snelle compilatieshots over hoe goed het nu wel niet gaat met mr. Jung, vond ik erg uitgekauwd en standaard (elk van die scenes waren stuk voor stuk een herhaling van de vorige). waar ik me helemaal aan stoorde, was dat veel te vaak (waarschijnlijk om de film hip te maken ofzo) het beeld een halve seconde werd stilgezet, om daarna weer gewoon verder afgespeeld te worden.
het verhaal is op zich wel goed en interessant maar slecht uitgewerkt.
en nu ik er even over nadenk, denk ik dat deze film heel erg is afgekeken van goodfellas. kijk die film en deze en je zult een heleboel overeenkomsten zien (en niet alleen Ray Liotta in het beeld;-)).
al met al maar zeer matig, zoals ik al zei in het begin.
Inzpired
De film heeft sfeer, mooie shots en redelijk acteerwerk, maar is daarentegen erg traag, kent weinig spanning en ik heb het gevoel dat het allemaal heel oppervlakkig blijft. Jammer, want het verhaal en de cast is dik in orde.
2,5
Sgerrard_8
De film mist de nodige dosis spanning. Jammer, want ik had er meer van verwacht eerlijk gezegd. Desondanks toch sterk geacteerd door Depp en heerlijk sfeertje doorheen gans de film. 3,5
Pauluschhh
De film kent inderdaad wat minder spanning dan nodig is geweest. Dat vond ik ook erg jammer.
Heb Blow nu twee keer gekeken, maar vind het, ondanks de matige dosis spanning, toch een sterke film! Puik acteerwerk en een heel pakkend verhaal (zeker door de rol van George's dochtertje) ...
Fryce
Lekkere relaxte film met erg goed acteerwerk. En dan voornamelijk van Penélope Cruz ... wat zet die wederom een wereldrol neer! Sfeertje word prima neergezet.
Arkan_Srbija
Geen slechte film. Maar ik vind sommige dingen een beetje gekopieerd van Scarface. Het gaat allemaal wat makkelijk etc. Wel is het de moeite waard om hem te kijken. Maar ik had niet echt het gevoel dat ik in de film zat.
jumperjack
Ook ik ontkwam niet aan de indruk dat er nogal wat overeenkomsten zijn met Scarface ook al is dit dan een op waarheid gebaseerd verhaal. Goede film , maar meer ook niet, misschien waren mij verwachtingen wel te hoog, dit naar aanleiding van een andere Ted Demme film, "Beautiful Girls"
Elineloves
Nummer 241 al in de top 250, gaat de goede kant op, het is en blijft een schitterende film.
Pastichio Rocker
Weer een film die de top 250 notering niet waard is. Best een aardig filmpje hoor, maar er wordt hier veel te ruim met hoge cijfers gestrooid, waardoor de grootste flutfilms op den duur in de toplijsten verschijnen.
brucecampbell
Wat voor de één een flutfilm is, is voor de andere een klassieker. Daar kan je eindeloos over discussieren.
Pastichio Rocker
Ik zeg dit dan ook vanuit mijn eigen perspectief, hoewel ik wel altijd gelijk heb.
Ralf81
2,5
Heb de film precies hetzelfde ervaren. Had meer ingezeten wat mij betreft.
timburton
Vooral Depp speelt weer erg sterk in deze film. Maar Cruz had beter gekund. Eigenlijk paste zij überhaupt niet bij haar rol. Een sterk minpunt. Het verhaal was sterk. Iets wat tamelijk onschuldig begint, eindigt in een nachtmerrie.
Sacra1990
Ik vond dit een zeer vette film Depp is gewoon een sterk karakter en speelt zich echt in de film pracht film om te zien !
Don MN
MNV2
Zeer goede, biografische film met Johnny Depp als drugdealer Geoge Jung. Het tempo van het verhaal was goed, het verhaal op zich was best spannend en Johnny Depp was gewoon weer sterk. Maar zijn top 250 positie is misschien wel een beetje overdreven, dan vond ik Lord of War een betere rise-and-fall film terwijl die dan weer niet in de toplijst staan. Maar feit blijft dat ik deze film toch ook redelijk sterk vond, ik twijfel tussen een 3 en een 3.5 maar ik zal het dan toch maar een 3.5 geven.
maxcomthrilla
Viel mij reuze mee, gedurende de rit vermakelijk alhoewel voorspelbaar. Ik kon Depp goed hebben, maar de ster is ongetwijfeld die nichterige drugsdealer, had een lekker, geinige over the top allure die veel andere gangsterfilms zonodig missen. Verder best wel aardig kleurgebruik, jeugdige onschuld in den beginnelingen die uiteraard uitmondt in een traditionele rise and fall, maar toch wat frisser aanvoelde doordat de personages meer naief dan dom leken te zijn. Fijne rol van Penelope Cruz en wat mij betreft mogen Brasco en deze film stuivertje wisselen. Dit is zoveel meer sfeer dan die schertsvertoning. 3*
maxcomthrilla
Dat gaat zeker gebeuren, maar doe liever alles in een keer.
Guines
Had deze al jaren geleden gezien, toch wel een sterke film.
Bepaalde zaken worden natuurlijk geromantiseerd, maar volgens George Jung zelf (zie youtube voor intervieuws) lijkt de rol van Depp angstaanjagend op hem zelf.
Ook een mooie rol voor Diego, wiens echte naam Carlos Rehder is.
Deze man is berucht wegens Norman's cay, had er laatst een docu van gezien, was wel interessant, hij was één van de oprichters van het Medellín Cartel.
Anyway, Blow is een film die van het begin blijft boeien, met name door een vlotte regie en heerlijke jaren zeventig sfeer.
Movielicious
Goed(e) film/verhaal met een overtuigende Johnny Depp. Op een gegeven moment heb je zowaar sympathie voor crimineel Jung...
Om een echte topper te zijn mist deze film mijns inziens een gezonde dosis spanning. Hierdoor had ik het gevoel dat de film net wat te lang duurde. Verder moet je Blow absoluut een keer gezien hebben.
Repetitieve rise & fall.
En niet zozeer enkel het rise & fall concept dat maar weer eens bovengehaald wordt, maar ook dat het ongeveer 3 keer binnen de film herhaald wordt. Je wordt er zeeziek van.
Toch beter dan de meeste misdaadfilms, al is het maar omdat het zich buiten het hele mafiagebeuren houdt. Wat kleurrijker en iets frisser allemaal. Hoewel deze film (en ook Depp) dit keer weer niet aan een vet accent ontsnappen. Vraag me af of hij eigenlijk nog normaal kan praten.
Vlotte film met een paar schaarse maar leuke visuele trucjes (de 90° kantel van de camera) en verder veel van hetzelfde. De film duurt inderdaad te lang, de falls zijn redelijk saai.
Het zijn de rise stukjes die de film weten te redden, en het vlotte verteltempo, maar verder eigenlijk weinig opzienbarend en allerminst opvallend. Leukste aan de film was Ethan Suplee. Tja ...

Waargebeurde misdaadfilm 'Blow' met Johnny Depp verdwijnt binnenkort van Netflix

De tien best beoordeelde films van de jarige Johnny Depp (60)

Vijf keiharde films op Netflix over de handel in verdovende middelen

Vijf films die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997