• 9.374.096 stemmen

Met onder meer: Ane Dahl Torp, Aksel Hennie en Pia Tjelta

Gesproken taal: Noors

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Lønsj

Er is hoop, maar niet voor velen. Lønsj is een multi-plot drama over vijf mensen die allemaal in dezelfde buurt Majorstuen wonen in Oslo. Terwijl Christer de was doet denkt hij opeens aan zijn huurgeld dat nog in zijn shirt zit en in een poging dit geld te redden trekt hij een stekker uit de wasmachine. Als deze er terug in komt sterft er daardoor een oude man en is zijn dochter, Leni, voor het eerst in haar leven alleen. Wanneer Heidi, die pas moeder is, haar was wil doen ontdekt ze dat alle machines zijn gestopt. Ze heeft haast en moet dus natte kleren meenemen. Zonder het te weten heeft Christer een onontkombaar proces in beweging gezet...

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

GEEN touw aan vast te knopen. Rommelige verhaallijnen met een hoop onzin.

*1.5

avatar van Aapje81

Aapje81

In Scandinavië is het een belangrijke waarde dat elk individu verantwoordelijk neemt over zijn eigen leven. Lønsj is een mozaïek film waarin alle personages op pijnlijke wijze tekort schieten en de consequenties moeten dragen van hun eigen stupide gedrag.

De film heeft een aantal geweldige dialogen een grote stapel pijnlijke momenten die op hun beste momenten tragikomisch werken. Ondanks de geringe lengte en dat ik de film van begin tot het einde geboeid heb zitten kijken weet hij in zijn geheel net niet te overtuigen. De zeer naargeestige sfeer laat je als kijker met een rotgevoel achter en het grootste kritiekpunt is dat het uiteindelijk allemaal wat doelloos aanvoelt maar laten we eerlijk zijn dat is dan ook weer passend als je een film maakt over mensen die op verschillende manieren het spoor volledig bijster zijn.

Aardige film maar geen werk voor de eeuwigheid.

Voor geïnteresseerde hij staat op Netflix.