Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: François Velle
Met onder meer: Kevin Zegers, Vincent D'Onofrio en Sophia Bush
Plot The Narrows
"He's got to get out, if he's going to get ahead."
Mike doet aan fotografie en heeft zojuist een beurs aan de NYU gewonnen. Mike, die eraan gewend is in een achterbuurt vol criminaliteit te leven, moet nu zien te wennen aan de bovenklasse. Daarnaast krijgt hij geldproblemen, aangezien hij ondanks zijn beurs niet genoeg geld heeft.
Mike Manadoro
Danny
Little Joey
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ben positief bevooroordeeld...verhaal is weer eens wat anders!
Angrod_Pallanén
Inderdaad, dat is het enige wat er toe doet. Sophia Bush
kArIzMa_Movie
Wordt tot nu toe hoog beoordeeld op imdb. Met een mooie 8,2!
vigonoah
Inderdaad, dat is het enige wat er toe doet. Sophia Bush
Kevin Zegers
Kellytjah
Zou deze film graag zien! Weet iemand wanneer deze uiitkomt? Hou van Sophia Bush
movielife
leuke sfeer verveel geen moment aanrader
FullMoon
Wat een briljante film. Deze film klopt van alle kanten. Een zeer sterk verhaal, prachtige soundtracks met o.a. het nummer Woman van Neneh Cherry.
Dit is een must-see-film. Ik geef niet zo gauw een 4 maar deze heeft het absoluut verdiend.
vph1272qm
zeer goede film, mooi gemonteerd, hele mooie shots.
alleen jammer dat fotografen in films altijd zo dom foto's staan te nemen.
maar een prachtige italian mafia sfeer. spannend verhaal met wat plot wendinkjes....
mr. Prizzi
Mooie sfeervolle film, goed scenario en een realistisch stadsverhaal gesitueerd in Bay Ridge (zuid-west Brooklyn) waar de Mafia altijd nadrukkelijk aanwezig is geweest en in deze film verwerkt is als bijna het traditioneel-culturele DNA van de buurt en de moeilijke levens-keuzes die in zo'n omgeving gemaakt moeten worden.
Het deed me denken aan a Bronx tale maar de film is uniek op zich door de prachtige fotografie, goede casting en de uitstekende muziek van o.a. "the Black keys"
JDSsmetje
Ai, dit is toch wel een erg mager filmpje. Tot tegenstelling van wat ik in onderstaande berichten te lezen krijg vind ik dat deze film op gebied van sfeer niet beter scoort dan een andere soortgelijke Hollywood film. Wat zelf aanwezig is, is melodrama en een portie sentimentele muziek. Verder is het plot erg dun en het ergste van al is nog de bijkomende romance met Sophia Bush dat uiteindelijk zelf een deel van de film vormt. Deze romance is echter zeer cliché en Sophia Bush zet haar automatische piloot in. Flauw.
orbit
- 12092 berichten
Best aardige film, die na een sterk begin ietsjes afzakt.. maar blijft wel boeiend.
Fran
- 1953 berichten
Wow, schitterende film. Het verhaal word heel sterk neergezet, zonder overdreven sentiment of overgedramatiseerd gedoe. Wat ik zo goed vind aan deze film is het acteerwerk. Echt zo ontzettend goed !!! Nicky Shades, de italiaanse bookies / gangsters en Mike zelf .... echt iedereen was supersterk. Knap ook hoe die italiaanse gangsters neergezet werden want met dit soort karakters verval je heel snel in een soort karikatuur. Dat is totaal niet het geval bij deze film. Op zich had het verhaal zelf niets nieuws onder de zon maar ik ben zeker onder de indruk.
Soulistic
Vermakelijk filmpje toch wel.
De verbintenis van de personages lijkt echter wel regelrecht gekopiëerd uit "A Bronx Tale". De hardwerkende vader die zich distingeert van de maffia en zijn zoon op het goede spoor wilt behouden. De Maffiabaas die de jongen als loopjongen wilt gebruiken en als een zoon binnenhaalt.
Maar never the less toch een goed verhaal, en schetst een prima beeld over de misdaad op straat en de gevolgen van peer pressure binnen de maffia.
marcelvkan
Goede film die perfect in mijn straatje past...!
Van genoten!
4 *
david bohm
Heb me nogal verveeld bij deze film, melodramatisch en onrealistisch. Ook het acteerwerk van de hoofdpersoon vind ik niet best. Met moeite uitgekeken.
Twee sterretjes is nog aan de hoge kant.
magnifique
Een mooi dramatisch maffiaverhaal!
Geen romantisch beeld van de maffia in Amerika maar een soort rauwe werkelijkheid met veel problemen en de daarbij behorende stress voor de personages.
NotJustAnOpinion
Ik had erg veel moeite mijn aandacht bij de film te houden.
Hij is zeker niet slecht maar stijgt nergens boven een matig niveau uit.
Matig is dan ook het sleutelwoord voor deze film.
trebremmit
Leuk filmpje wel, originele opbouw en invalshoek.
Jammergenoeg komt er een vreselijke zoetsappige romance bij en een einde wat compleet uit de lucht komt vallen, sloeg nergens op.
Oja de soundtrack was niet om aan te horen.
Icer
Verrassend goede film met, in ieder geval voor mij, enkele onverwachte twists en prima muziek.
funnyhow
goed scenario en mooie shots en prachtige muziek (black keys !!) ... me like
Tarkus
Matige film die het toch vooral moet hebben van de prachtige beelden.
Het verhaal is veel minder, al zijn de vertolkingen dan wel weer goed.
Maar echt boeiend ? Neen, dat was het niet...
Tasha27
Mooi drama en misdaadthriller inéén! Krachtig verhaal over jongen uit achterbuurt die (ondanks waarschuwingen van zijn vader) via criminaliteit hogerop hoopt te komen in de maatschappij. Met het geld wat hij hiermee verdient, kan hij zijn studie betalen. Goed opgebouwd scenario met prima acteerwerk en realistische beelden. Af en toe de nodige spanning en harde confrontaties in de film zodat het verhaal boeiend blijft. Ook de soundtrack mag er zijn! Einde met een plotwending dat ik niet had verwacht. Mijn waardering: 3,5 sterren.
Brabants
Zo'n productie die vele ingrediënten heeft om er iets van te maken, maar het op sommige punten toch weer duidelijk laat afweten. Ondanks de clichématige toon is het grootste struikelblok toch wel de traagheid van het plot. Weinig actie en van alles net te weinig. Zeker niet onaardig, maar een behoorlijk lange zit, om de volle aandacht vast te kunnen houden.
gauke
Een redelijke film. Het gestileerde, maar te gedetailleerde coming-of-age misdaaddrama (gangsterverhaal) kwam traag op gang en volgde het bekende stramien (we hebben het eerder en vooral beter gezien). Ik vond de cast goed spelen met Vincent D'Onofrio, in de rol van weduwnaar en vader, als uitblinker. Maar ook Kevin Zegers als zware, maar gevoelige jongen, kwam goed voor de dag.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Veronika Decides to Die
Drama, 2009

Storm
Thriller / Fantasy, 2005
new york citygebaseerd op boekonafhankelijke filmcollege student