• 10.716 nieuwsartikelen
  • 162.040 films
  • 10.166 series
  • 29.784 seizoenen
  • 614.344 acteurs
  • 193.158 gebruikers
  • 8.978.860 stemmen
Avatar
 
banner banner

Waltz (2006)

Drama | Miniserie
3,29 12 stemmen

Alternatieve titel: Circus Waltz

IMDb beoordeling: 7,9 (160)

Genre: Drama

Afleveringen: 7

Speelduur: 5 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Robert Alberdingk Thijm

Met: Aart Staartjes, Theo Maassen en Barry Atsma

Oorsprong: Nederland

Datum van release: vrijdag 10 november 2006

Eerst uitgezonden op: Nederland 2 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Waltz

Willy Waltz is de directeur van het zieltogende familiecircus WALTZ. Hij regeert met ijzeren vuist over zijn circus en over zijn familie. Hoewel hij al op leeftijd is, wil hij van geen ophouden weten. De voorstelling duurt zolang de voorstelling duurt. Tot de dokters bij hem een kwaadaardige hersentumor vaststellen en Waltz alles op alles moet zetten om het voortbestaan van het circus, zijn levenswerk, te verzekeren. Maar wie beschikt over de capaciteiten om hem op te volgen? Bruno, zijn oudste zoon, is homo en zal dus niet voor nakomelingen zorgen. Zijn tweede zoon, Felix heeft wel een gezin, maar is zelf te slap om het circus te leiden en de jongste, Enrico is een ongeleid projectiel. Dan is er nog Waltz' nieuwe Russische vriendin die het circus wil overnemen. Maar is er in deze tijd nog wel plaats voor het Groot Internationaal Wereldcircus WALTZ?

Externe links

Afleveringen

  1. 1. De Ark van Willy

    10 november 2006 (50 minuten)

    Willy Waltz, directeur van het zieltogende Groot Internationaal Wereld Circus WALTZ, kampt met gezondheidsproblemen. Toch wil hij van geen ophouden weten. Hij houdt de wind er stevig onder. Het circus moet door. Ook als een streng gereformeerde gemeente bezwaar maakt tegen de geplande voorstellingen op zondag. Waltz gaat de strijd aan met de lokale autoriteiten én met de dominee. Pas nadat Waltz in het ziekenhuis belandt, beseft hij dat er machten zijn waar hij niet van kan winnen.

  2. 2. Het Stamboek

    17 november 2006 (50 minuten)

    Waltz wil het nieuws van zijn nakende dood voor zijn familie verborgen houden. De voorstelling duurt zolang de voorstelling duurt. Toch lijkt hij schoon schip te willen maken. Hij onderneemt een poging om zich te verzoenen met zijn ex-vrouw Mimi en met de hulp van zijn oudste zoon Bruno begint hij zijn circusmémoires vast te leggen. Ook nodigt hij circusimpresario Vicky Borelli uit om een jubileumprogramma samen te stellen. Volgend jaar bestaat het circus 95 jaar en Waltz wil nog één keer schitteren. Of is het allemaal een afleidingsmanoeuvre?

  3. 3. Mevrouw Waltz

    24 november 2006 (50 minuten)

    Om ervoor te zorgen dat zijn Russische vriendin Olga voortaan als een Waltz door het leven kan gaan, heeft Waltz haar ten huwelijk gevraagd. De rest van de familie is erg aangeslagen door het nieuws over zijn ziekte. Middelste zoon Felix en zijn vrouw Michelle maken zich zorgen over de Olga's ambitie om het circus na Waltz' dood voort te zetten. Desondanks zet iedereen zich in om er een feestelijke dag van te maken. Dierenactivisten lijken roet in het eten te gooien. Dan steken jarenlang sluimerende familieconflicten de kop op.

  4. 4. Koning Salamo

    1 december 2006 (50 minuten)

    Het gaat flink bergaf met Waltz. Hij moet nu echt ernstig gaan nadenken over zijn opvolging. Olga maakt hem duidelijk dat oudste zoon Bruno geen optie is. Hij heeft immers geen gezin en zal dat - als homo - ook nooit krijgen. Zij wil zelf het circus gaan leiden. Waltz besluit echter zijn tweede zoon Felix een kans te geven om zich te bewijzen als spreekstalmeester. Dit draait uit op een faliekante mislukking. Voor Felix en Michelle wordt duidelijk dat ze hun toekomst - en die van hun kinderen - niet meer bij circus Waltz moeten zoeken. Maar dan neemt Waltz een onverwacht besluit.

  5. 5. Reis naar het Oosten

    8 december 2006 (50 minuten)

    Na de onverwachte beslissing van hun vader moeten de drie broers vanaf nu gezamenlijk het circus besturen. Ondanks het protest van Bruno zetten Felix en zijn jongste broer Enrico de geplande tournee naar Duitsland voort. De kinderen van Felix en Michelle worden naar een circusinternaat gebracht. Enrico neemt zijn nieuwe vriendin Eefje mee. Onderweg wordt duidelijk dat de jongens absoluut niet in staat zijn om met de hun toevertrouwde verantwoordelijkheid om te gaan.

  6. 6. Het Beloofde Land

    15 december 2006 (50 minuten)

    Voor Waltz lijkt het einde definitief aangebroken. Hij ligt op zijn sterfbed. De familie laat hem in de waan dat de voorstellingen in Duitsland een doorslaand succes zijn. In werkelijkheid is het circus getroffen door een uitbraak van mond-en-klauwzeer. Dan vertelt Waltz aan Bruno dat hij zich toch wil laten opereren. Olga wil hier niet van weten. Hoe eerder alles voorbij is, hoe beter. Bruno zit met een groot dilemma.

  7. 7. Het Laatste Applaus

    22 december 2006 (50 minuten)

    Terwijl Waltz een riskante operatie ondergaat, verkoopt Olga noodgedwongen het circus aan een Brabantse campinghouder. Het circus blijkt grote schulden te hebben. De familie kan voor de man blijven werken, al is er geen sprake meer van het circus zoals het was. Tegen de verwachtingen in slaagt de operatie van Waltz en wat niemand verwacht had... hij kan weer zien. Maar als hij erachter komt dat zijn levenswerk is verkwanseld, worden hem letterlijk de ogen geopend.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8023 berichten
  • 3574 stemmen

Norbert ter Hall zet iets neer met de cinematografie en de allure van de toen opkomende HBO-krakers (The Sopranos, The Wire, Deadwood). Vooral Aart Staartjes en Theo Maassen zetten onverwacht goede rollen neer, waarmee zij volledig afstappen van hun imago als respectievelijk knuffelvriend en nonchalante cabaretier. Het nadeel is dat hoge productiekosten ten koste gaat van het aantal afleveringen. Volgens mij waren de vele verwikkelingen en onderhuidse spanningen beter tot hun recht gekomen met meer afleveringen.


avatar van hkoster16

hkoster16

  • 347 berichten
  • 10163 stemmen

Op zich geen verkeerde serie maar er moest eens geturfd moeten worden hoe vaak er gevloekt wordt. (VPRO, VARA).


avatar van ZAP!

ZAP!

  • 5088 berichten
  • 3548 stemmen

Ja, erg he, dat vloeken. Schijnt dat dat aangeleerd is, gvd.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.