menu

Slumdog Millionaire (2008)

mijn stem
3,95 (6180)
6180 stemmen

Verenigd Koninkrijk / India
Drama / Misdaad
120 minuten

geregisseerd door Danny Boyle en Loveleen Tandan
met Dev Patel, Freida Pinto en Anil Kapoor

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AIzbwV7on6Q

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
5,0
sterke film !

avatar van Fast Eddy
4,5
'k heb er lang overgedaan om uiteindelijk naar deze film te kijken.
Wist eigenlijk niks over de inhoud. Het enige wat ik wist dat deze film verschillende prijzen had gewonnen en dat het ging over een jongen uit de sloppenwijk die deelneemt aan het programma 'Who Wants to be a Millionaire' en hierbij de hoofdprijs wint.
Prima verfilmt en prima acteerprestaties.
Origineel verhaal met wat drama en hier en daar ook wat humor te bespeuren.
Het einde is misschien inderdaad nogal commercieel maar dit doet niks af aan het totaal.

4,0
leuke film, die me wist te boeien, van voor tot achter gekeken, sterk verhaal en hoort ook zeker thuis in de top lijsten!

avatar van thejazzscene
3,0
Bijzonder fake verhaallijn. Verder wel oké.

avatar van martijn011
4,5
Erg sterke film, zo niet de sterkste, van geweldenaar Boyle. Ik was zeer benieuwd hoe deze film een herziening zou overleven, maar na afloop van deze herziening kan niet anders gesteld worden dan dat het echt een prachtfilm is die weet te ontroeren en bovenal verschrikkelijk goed te vermaken.

Een zeer sterk punt van de film is de muziek. Elke scene wordt ondersteunt door goede, bijzonder bijpassende muziek waardoor elke scene nog beter in de smaak valt.
Ook visueel is de film een pareltje. Prachtige beelden van het leven in India en uitstekend camerawerk vormen enorme hoogtepunten in een film die bol staat van opwinding en spanning.

Ook het acteerwerk is uitstekend. Dev Patel laat zien een grote toekomst voor zich te hebben en de kans is zeer groot dat hij een grote wordt in Hollywood-land.
Ook de rollen van de kleine jongetjes zijn zeer overtuigend en degene die Jamal Malik speelt in z'n jongere versie verdiend helemaal een compliment.

De film blijft na herziening rotsvast staan op de vierenhalve ster die de film absoluut verdiend!
Een absolute topper!

avatar van Gruffalo
3,0
Wat een flut einde! Dankzij dat 2,5* in plaats van 3,5*.

avatar van TragieStar.*
3,5
De film stond al heel lang op mijn lijstje, en na de velen goede kritieken wilde ik hem natuurlijk nog liever zien. De film was toch iets minder dan ik had gehoopt, maar zeker niet slecht.

Het verhaal is origineel genoeg om te boeien en toont toch realistische beelden wat er gaande is in India. Al vond ik het allemaal wel een beetje aangedikt allemaal en sentimenteler worden dat ik er ook aan begon te irriteren. Er gebeurd gewoon vrij veel van de ontwikkelen die bekend zijn bij ons, arme kinderen in sloppenwijken, moeder gaat dood (standaard), kinderen groeien op, op de straat, 1 van de broers komt op het slechte pad, kinderen komen bij een wrede bende terecht, Jamal beland bij de politie tot verdenking van valsspelen, een presentator die slecht blijkt te zijn en noem het maar op. Allemaal dingen die natuurlijk erg jammerlijk zijn en vrij frustrerend, maar allemaal een beetje teveel om het extra zielig te maken. Had dan ook verwacht dat de film slecht zou eindigen, gelukkig niet ! Al offerde zijn broer zich wel op, maar dat was niet nodig geweest.


Was blij dat hij toch het geld had gewonnen, vooral omdat hij niet geloofd word en omdat
er een aantal mensen waren die dachten dat hij zou verliezen. Al wilde ik toch graag weten wat hij met het geld ging doen. Dat hij dan eindelijk een beter leven zou krijgen met zijn geliefde. Al snapte ik niet waarom zijn broer en Latika hem in de steek lieten toen zijn broer in criminele kringen verkeerde. Waarom koos ze zijn kant, terwijl Jamal het juist voor haar op nam en zijn broer haar helemaal niet mocht en niet aardig tegen haar deed? Vond het wel grappig dat ze op het einde allemaal gingen dansen.


Het is toch allemaal vrij mooi weergeven, je blijft totaal in de film en verveeld niet. Je wilt immers weten hoe het eindigt. Jamal is echt een schatje als kind, maar ook als volwassen man. Ik heb me vermaakt, en is zeker een aanrader.

3,5*

avatar van RuudC
3,5
Een verhaal over mazzel en niet over een talent of een genie. Dat is de belangrijkste reden waarom ik Slumdog Millionaire niet meer dan een aardige film vind. Dat hele stuk ‘who wants to be a millionaire’ deed me helemaal niks en was nog erg voorspelbaar ook. En dat is jammer, want het verhaal van Jamal sprak wel erg aan. Zeker de kinderjaren waren aangrijpend, met als hoogtepunt de scenes waarin ze in handen zijn van dat weinig koosjere gezelschap. Die kinderen die blind zijn gemaakt om meer op te brengen als bedelaar, dat was ronduit schokkend. Er zijn gelukkig ook leuke momenten, zoals de geïmproviseerde tour bij de Taj Mahal. Punt is wel dat het een heel tragisch verhaal is. Zowel dat van Jamal als zijn broer en Latika.

Nee, de quiz deed me helemaal niks. Op het moment dat je weet hoe de eerste vraag beantwoord wordt, weet je hoe dat met de rest zal gaan. Die vraag over de Drie Musketiers was poepsimpel trouwens. Als hij zijn meisje{/spoiler] niet aan de lijn zou krijgen, had hij mij maar moeten bellen. Danny Boyle kan beter en dat heeft hij al meerdere keren bewezen.

avatar van Kakihara
5,0
Prachtige film,een aanrader !

5,0
Zeer goede film. Een van de beste. Echt een episch verhaal.

5,0
trouwens waarom staat er bij plaats: Verenigd koningkrijk het speelde toch echt af in india

congo
Mr.Miyagi schreef:
trouwens waarom staat er bij plaats: Verenigd koningkrijk het speelde toch echt af in india


Slumdog Millionaire speelt zich wel af in India, maar is een Britse productie. Vandaar.

avatar van Toontje G
3,5
Ik had deze film nog niet gezien en kreeg een tip. Nou dat is niets voor mij dacht ik nog want aan die Robbert ten Brink en die andere koekebakker die die spelshow bij ons presenteren heb ik nog nooit niets aangevonden. Maar afgezien het feit dat ik niet van tv spelletjes hou heeft deze film mij aangenaam verrast. Een ijzersterk verhaal met goede acteurs. Kijken maar, dat gaat goed komen!

avatar van T-man
3,5
Goed verhaal, wel tragisch, sterk geacteerd. Zeker een aanrader.

avatar van scorsese
4,0
Uitstekende film waarin een jongen uit de sloppenwijken van Mumbai een groot geldbedrag wint bij een spelshow op tv. Een goed en meeslepend verhaal waarbij de locatie van groot belang is. En dit is allemaal authentiek gebracht. Een vlotte montage en een goeie, bijpassende soundtrack. Een Bollywood film gemaakt door het Westen.

avatar van ZenZin
3,5
Sympathie opwekkende romantische actie thriller met originele invalshoek.
Jammer dat de muziek te vaak overdreven hectiek suggereert..
In Mumbai is het ook zonder muziek al hectisch genoeg !

avatar van j0enne
4,0
Blijft een geweldige film!

avatar van meneeroldhand
4,0
Nooit gedacht dat ie zo tof zou zijn! Echt genoten van deze film.

3,5
Goede film, maar het had wel vrij eenvoudig nog iets beter kunnen zijn. Ik vond het namelijk erg ongeloofwaardig dat Jamal alle vragen kon beantwoorden uit zijn eerdere ervaringen. Ook keek ik wel even vreemd op toen er een opera te zien was. Dat klonk toch wel erg westers. Desondanks een indrukwekkend verhaal. Het heeft in ieder geval veel aandacht voor dergelijke (valse) beschuldigingen gegenereerd en het leert niet te bevooroordeeld te zijn over mensen.

De representatie van India is misschien niet helemaal accuraat of volledig, maar ik denk niet dat er sprake is van kwade opzet.

4,0
Prima film, jammer van, idd, een 'flut'-eind: daar had wel wat meer aandacht aan gegevn mogen worden (wel erg 'Boolywood'-achtig eind zeg maar..).

avatar van Illum Sphere
4,0
Danny Boyle heeft het weer gefikst. Regisseur van een aantal enorm realistische film en een regisseur die zichzelf altijd wel opnieuw probeert uit te vinden. Ook hier poogde Boyle zich opnieuw uit te vinden en resulteerde dit in een Oscar. Welverdiend uiteraard, want met deze 'Bollywood remake' van Forrest Gump toont hij dat iedere keer origineel te willen zijn ook zo zijn voordelen kent. Maar het is niet enkel voor Boyle dat ik de loftrompet afsteek, maar ook voor de geweldige cast die zich perfect staande weten te houden in deze film. En wat het nog bijzonderder maakt, veel ervaring hebben de drie hoofdrolspelers (zowel de jonge versies als de oudere versies) niet. We kunnen dus zeggen dat Slumdog Millionaire het 'echte' startschot voor hun carrière was. Ik weet nog enkele jaren geleden dat ik me er niet aan verstond dat deze film de Oscar gewonnen had, maar ik weet nu heel zeker dat het wel verdiend was!

4,5
Ik heb zojuist de film gezien. En eerlijk gezegd weet ik niet meer of dit nou de eerste keer was of dat ik de film al eerder had gezien. Dat laatste zou me gek lijken aangezien ik erg onder de indruk ben van de film. (Dus als ik hem al gezien had, had ik dat toch moeten weten...)

Ik vond het heden en verleden erg mooi in elkaar verwikkeld en het zet een (volgens mij) juist beeld neer over India en het leven in de sloppenwijken. En ondanks dat het vooral drama is, vond ik hier en daar wel een vleugje humor. Het einde vond ik wel erg plots en had ook gehoopt dat we nog even een blik in de toekomst zouden krijgen, maar helaas.

Deze film is zeer de moeite waard om te bekijken. De hoofdrolspelers zijn goed en ik heb me vooral positief verbaasd over het acteerwerk van de kleine kinderen. Terecht dat deze film zoveel prijzen heeft gewonnen!

avatar van LostCauze
4,0
Voor de tweede keer gekeken, de eerste keer met tegenzin toen ie uitkwam en ik herinnerde me vaag dat ie me toen erg meeviel. Dus maar een tweede keer nu en ik moet zeggen dat ie me meer dan meevalt, het is gewoon en erg mooie en orginele film. Ik had gehoopt op een iets minder happy end, was allemaal een beetje veel van het goeie. Kost een half puntje, maar ik heb me prima vermaakt met deze film. Blijkbaar was m'n oude score 3.5, die gaat met een half puntje omhoog.


avatar van AGE-411
1,5


Net zoals deze comment

avatar van Filmfan_1997
4,5
Een échte aanrader.
Spannend, romantisch en interresant.
Deze film moet je echt gezien hebben.

2,0
Vind het maar niks. Qua acteerwerk best sterk, maar het verhaal is te langdradig. Wel origineel overigens, toch vind ik hem erg overgewaardeerd.

avatar van %%%%%%
3,0
Tegenvaller van Boyle.

Vooral op narratief vlak had er meer uitgehaald kunnen worden en een stuk vloeiender gekund.

De film heeft een lekkere flow en weet mede daardoor redelijk boeiend te blijven. Voor de rest blijft het allemaal te braaf en wordt er nergens de ''Hollywood regels'' (ziel van de film ligt dichter bij Hollywood dan Bollywood) overschrijden.

Regie valt wat tegen met name van Boyle, maar er wordt wel een leuk filmpje afgeleverd.

avatar van oemoemenoe
5,0
Voor 2e keer gezien , nog steeds een meesterwerk imo.
Het verhaal heeft alles en de locatie,s door alle mensenmassa,s van Bombay zijn schitterend.
advies; kijken en na verloop van tijd weer es uit de kast pakken .

avatar van davidz352
3,5
Voor de tweede keer gezien, van 4 sterren verlaagd naar 3.5. Het is absoluut geen slechte film, maar bij een tweede kijkbeurt was de film langdradig en verliep het verhaal niet zo lekker.

Maar voor mensen die hem nog niet gezien hebben toch wel een aanrader, al heeft Boyle betere films gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:18 uur

geplaatst: vandaag om 00:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.