• 9.374.764 stemmen

Geregisseerd door: Jennifer Chambers Lynch

Met onder meer: Julia Ormond, Bill Pullman en Pell James

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Surveillance

Het is een helse dag op de snelweg. Wanneer de FBI-agenten Sam Hallaway en Elizabeth Anderson aankomen bij het kantoor van hun baas, moeten ze drie verhalen uitvogelen en een aantal vreselijke moorden oplossen. Een politieman, een junkie en een achtjarig meisje zitten allemaal in hechtenis voor de gebeurtenissen op de weg, maar als de FBI alle details van alle getuigen gaat uitzoeken, komen ze erachter dat om de waarheid te achterhalen ze wel een hele hoge prijs moeten betalen.

avatar van Boogie1963

Boogie1963

moet zeggen verrassende film, begint langzaam eindigd aardig. zal niet voor een oscar in aanmerking komen, desalniettemin, ben ik positief verrast door deze film, ondanks een hoop negativiteit hier.

avatar van Yugnav

Yugnav

Beetje kansloos allemaal! Slecht geacteerd en het verhaal wordt slecht uitgewerkt... Bij een scene vrij in het begin werd de clou me al meteen duidelijk, echt jammer.

avatar van nagasy

nagasy

Het idee was niet slecht, maar ik stoorde mij aan de acteerprestaties van bijna alle acteurs. Het kon beter uitgewerkt zijn zoals enkelen aanhalen. krijgt 2.5

avatar van scorepio

scorepio

Typische "Lunch"film.

Jennifer heeft goed de films van haar vader bekeken.

Einde was verrassend maar daarom niet echt goed te noemen.

3.5 *

avatar van james_cameron

Vrij bizarre, grimmige thriller vol onderkoelde humor. Het verhaal is goed uitgewerkt, met een origineel gebruik van montage, camerawerk en geluid. Ik vond het akteerwerk juist wel de moeite waard. Vrijwel alle personages zijn aan de maffe kant, maar dat is nu net wat de film zo sterk maakt. Verrassend sterke comeback van de dochter van Lynch, na het dramatisch slechte Boxing Helena van alweer vijftien jaar geleden.

avatar van vaneijck

vaneijck

Bijzondere film met een vreemd maar interessant verhaal.

Gehele gebeurtenis was boeiend vanaf 1e tot laatste minuut.

3.5, zeker de moeite waard.

avatar van djkoelkast

djkoelkast

Vage film, op zich wel interessant om te kijken maar om nou te zeggen ohja, dat was het, nee. Niet echt een clou of ik heb hem niet begrepen.

avatar van Guines

Guines

Icer schreef:

Uitstekende "zwarte"

Voor liefhebbers van de Lynch en Coen films; een aanrader zou ik zeggen.

Praat voor jezelf, ze kan op geen enkele manier tippen aan papa Lynch.

avatar van Manoah007

Manoah007

Te makkelijk.

Mee liften op naam van David Lynch (ex prod.) is te makkelijk, wat resulteerd in een matige film waarvan je vanaf het begin weet wie wie is en hoe het afloopt.

Zonde.

avatar van derGomez

derGomez

De film lijkt de eerste 15 minuten een beetje saai. Maar als je daar eenmaal doorheen bent en het verhaal echt los komt, wordt het echt een coole film !
Ik heb hem zelfs nog een tweede keer gezien en toen vond ik hem nog beter !

Aan het begin als de twee "FBI" agenten aan komen rijden bij het politie bureau, lijkt het maar een beetje een suf stel... het gesprek dat ze samen hebben lijkt niet over veel te gaan. Ook maken ze bepaalde opmerkingen tijdens hun verblijf en de verhoren in het bureau, waar niet meteen iets achter gezocht wordt (door mij dan, in ieder geval ) MAAR, als je dan de film nog eens terug ziet, en weet wat ze komen doen...dan zijn die subtiele opmerkingen ineens zo geniaal !

Dus, heb je hem nog niet gezien: Kijken !
Heb je hem al wel gezien: Nog eens kijken

avatar van daantje81

daantje81

ben heel benieuwd staat hoog op mijn lijstje!!

avatar van bulgarian

bulgarian

Het was redelijk origineel, maar aan de andere kant was ik niet onder de indruk van deze film.

Ik vond het allemaal te vaag. (Bizzar).

Slechte film.

avatar van kentaro

kentaro

Na 30 min uitgezet. Wat slecht geacteerd. Sjeez.

avatar van Montorsi

Montorsi

Helemaal niet zo slecht.

Af en toe te veel over de top, vooral in het middenstuk, maar verder toch gewoon best een aardig hard en sadistisch filmpje. Dochterlief mag natuurlijk bij lange na niet tippen aan de kwaliteiten van pa, maar Surveillance is dan ook een heel ander type film dan de grote werken van David Lynch. Cinematografisch nog geen schim van de betere Lynch' helaas.

Kwam wat moeilijk op gang, maar tegen het einde zat de vaart er behoorlijk in. Plot kwam echter voor mij ook gewoon behoorlijk verrassend, en zo slecht vond ik het niet uitgewerkt, itt wat ik meermaals heb gelezen.

aardige 3*

avatar van Icer

Icer

Guines schreef:

Praat voor jezelf, ze kan op geen enkele manier tippen aan papa Lynch.

Je brengt het als een feit, maar het is slechts een mening.

avatar van Noodless

Noodless

james_cameron schreef:

Inderdaad. Bizarre, vreemde film waarbij het einde me wel niet wist te verrassen. 7,5/10

avatar van Guines

Guines

Icer schreef:

Je brengt het als een feit, maar het is slechts een mening.

Het is slechts een mening inderdaad.

avatar van arie-lex

arie-lex

ik verwachte niet veel meer van deze film na het commetaar op deze film maar vond het toch echt de moeite om te kijken dus voor iemand die twijfelt gewoon in de dvd speler stoppen

avatar van Synechism

Synechism

Lastig om een oordeel te vellen over deze film. Ik had in ieder geval niet zo veel moeite met hem uit te kijken. Geslaagd vind ik hem echter niet. De maakster weet bij vlagen een grimmige sfeer op te roepen waardoor je een wat vervreemdend gevoel krijgt. Maar de meeste scenes zijn eerder lachwekkend dan benauwend. Dat heeft volgens mij vooral te maken met de keuze voor de acteurs. Bill Pullman weet me als bad guy gewoon niet te overtuigen - eigenlijk weet hij mij vrijwel nooit te overtuigen. En Julia Ormond: tja, wel iets meer en je wordt op het verkeerde been gezet, maar ik kan haar toch moeilijk anders zien dan een ontzettend lekker... Maar dat zal wel te maken hebben met haar weelderige performance in Legends of the Fall en mijn relatief jonge leeftijd toen ik die fim zag. Zij was overigens ook de enige reden waarom ik LotF heb uitgekeken... Kortom: als je niet te veel verwacht, zul je niet al te bedrogen uitkomen.

avatar van Fryce

Fryce

Goeie film, vooral het eerste gedeelte. De wending in het plot vond ik persoonlijk een beetje jammer, daardoor ging die voor mij van 4 naar 3.5.

avatar van rempsycho

rempsycho

Leuk hoor, wat David Lynch truukjes (wat is dat toch met zoons en dochters van artiesten etc. meestal vervallen ze toch in kopietjes van hun ouders), maar verder vond ik het erg voorspelbaar en nutteloos, weinig verrassend. Volgende film.

avatar van flyer

flyer

Super film. Vanaf het begin heerst er een beklemmende sfeer en die is terecht. Het voor mij onverwachte plot maakte alles perfect.

avatar van The Last

The Last

Ik vond het filmisch erg slecht. Of beter gezegd, ik ergerde me mateloos aan het camerawerk. Volgens mij wist Lynch niet precies wat ze wou maken: een zwarte komedie, een nachtmerrieachtige film (net als papa vaak deed), een horrorfilm, een politiethriller.... Dus besloot ze een soort mix te maken van al die genre's en wat eruit kwam is dit.

Kon eerlijk gezegd weinig goeds ontdekken aan deze film. De invloeden van haar vader zijn er zeker, maar kwamen slecht uit de verf. Het eerder genoemde camerawerk was ronduit irritant. Van poging tot film noir tot het aanzetten van standaard flashbacks die je tegenwoordig vaak ziet in horrorfilms. Vaak erg vermoeiend.

De film moet het dan ook hebben van het verhaal, wat in feite 1 lange aanloop is naar een megatwist op het einde. Op dat vlak een beetje te vergelijken met The Usual Suspects, alleen dan grimmiger. Maar eerlijk is eerlijk, dat einde zag ik ook totaal niet aankomen. En als je even terug spoelt naar het begin, zitten er toch wel een aantal uitstekende hints tussen. Daarnaast ben ik gewoon een sucker voor mysteryfilms zoals deze. Helaas zijn er teveel minpunten voor een echt hoge score, 3,0* is wel op z'n plek.

avatar van tevelenco

tevelenco

Een beetje maffe film waarvan het verhaal me wel aansprak.

Maar eenmaal aan het kijken had ik geen idee waar de film naartoe wilde.

Hij sloot nog wel overwacht af maar om nou te zeggen boeiend.....niet echt.

avatar van Waku

Waku

Vreemde maar wel prettige thriller/misdaad om naar te kijken.

De kracht zit hem vooral in de aandacht die gestoken is in de karakters afzonderlijk.

Daardoor krijgt men een goed beeld van de personages.

En het moet gezegd worden dat de een nog krankzinniger is dan de ander. Zeker de moeite van het kijken waard deze "Surveillance"..

3*/3,5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Werkelijk geweldige film. Dochter Jennifer heeft zeer goed van papa David geleerd en brengt ons een film die narratief 'normaler' is, toegankelijker, dan de gemiddelde David Lynch. Audiovisueel zit het echter haast op één lijn. Geweldig gebruik van geluid dus en vaak erg mooie shots. Zo krijgt de fan van Lynch toch een variant op zijn stijl voorgeschoteld, wat zeer interessant is om te zien. Vertolkingen zijn perfect en vaak op het randje van vreemd, wat de film, samen met het audiovisuele, een vreemde, benauwde sfeer geeft. Net of ik een nieuwe David Lynch gezien heb . Ik ben hier lyrisch over.

avatar van daantje81

daantje81

wat een slechte film zeg zware tegenvaller!!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Waarom vond je het zo slecht?

avatar van Peppy666

Peppy666

I knew it. But I liked it.

Goeie trailer ook op apple.

avatar van rody289

rody289

toffe film heb me echt vermaak de stijl van de film en de sfeer

heeft ze goed te paken van david lynch de dader had ik niet verwacht Jennifer lynch hoop dat ze nog meer van haar zullen

verwachten

4.0