- Home
Geregisseerd door: Jennifer Chambers Lynch
Met onder meer: Julia Ormond, Bill Pullman en Pell James
Releasedatum: 8 januari 2009
Plot Surveillance
Het is een helse dag op de snelweg. Wanneer de FBI-agenten Sam Hallaway en Elizabeth Anderson aankomen bij het kantoor van hun baas, moeten ze drie verhalen uitvogelen en een aantal vreselijke moorden oplossen. Een politieman, een junkie en een achtjarig meisje zitten allemaal in hechtenis voor de gebeurtenissen op de weg, maar als de FBI alle details van alle getuigen gaat uitzoeken, komen ze erachter dat om de waarheid te achterhalen ze wel een hele hoge prijs moeten betalen.
Elisabeth Anderson
Degrasso
Bennett
Billings
JacoBaco
Gisteravond gezien en ik werd aangenaam verrast. De film heeft een positief grimmig sfeertje en je wordt naar mate de film vorderd steeds nieuwsgieriger hoe het nu precies zit. De opbouw is goed gedaan en de gebeurtenissen zijn best bizar.
Het begin komt wat moeizaam op gang, maar na een minuut of 20 begint het al interessant te worden.
De dochter van Lynch heeft goed gekeken waar vaderlief de mosterd vandaan haalt. Qua sfeer is dit werkje uitstekend, zo ook qua camerawerk. Er wordt uitstekend geacteerd en de spanning wordt prima opgevoert. Het grootste nadeel is echter dat een beetje cinefiel al vrij snel door kan hebben wat er aan de hand is. Ook voelt de film soms ietwat opgeblazen aan door een aantal wannabe cool-achtige dialogen/ scenes. Dat hier veel meer had ingezeten moge duidelijk zijn, evengoed biedt dit werkje duidelijk voldoende vermaak. Goed.
brucecampbell
Aardige misdaadfilm die echter ontspoort in het laatste kwartier doordat de twist niet echt geloofwaardig overkwam. Niettemin een fijn filmpje dat natuurlijk herinneringen oproept aan de films van David Lynch, maar dat kan natuurlijk moeilijk anders.
Bill Pullman vond ik vrij vreemd acteren, maar toen wist ik nog niet dat hij de moordenaar was en dat verklaart veel.
Jennifer Chambers Lynch heeft potentie om nog betere films te maken, ik kijk er in ieder geval naar uit.
Montorsi
Helemaal niet zo slecht.
Af en toe te veel over de top, vooral in het middenstuk, maar verder toch gewoon best een aardig hard en sadistisch filmpje. Dochterlief mag natuurlijk bij lange na niet tippen aan de kwaliteiten van pa, maar Surveillance is dan ook een heel ander type film dan de grote werken van David Lynch. Cinematografisch nog geen schim van de betere Lynch' helaas.
Kwam wat moeilijk op gang, maar tegen het einde zat de vaart er behoorlijk in. Plot kwam echter voor mij ook gewoon behoorlijk verrassend, en zo slecht vond ik het niet uitgewerkt, itt wat ik meermaals heb gelezen.
aardige 3*
dutchtuga
Werkelijk geweldige film. Dochter Jennifer heeft zeer goed van papa David geleerd en brengt ons een film die narratief 'normaler' is, toegankelijker, dan de gemiddelde David Lynch. Audiovisueel zit het echter haast op één lijn. Geweldig gebruik van geluid dus en vaak erg mooie shots. Zo krijgt de fan van Lynch toch een variant op zijn stijl voorgeschoteld, wat zeer interessant is om te zien. Vertolkingen zijn perfect en vaak op het randje van vreemd, wat de film, samen met het audiovisuele, een vreemde, benauwde sfeer geeft. Net of ik een nieuwe David Lynch gezien heb
. Ik ben hier lyrisch over.
Vermakelijke film en goed geacteerd.
Verhaal had ik snel door maar desalnietemin was het goed te doen.
3,5 ster
Aardige thriller waarin ook nog eens redelijk in gespeeld wordt. De film komt langzaam op gang maar weet wel te boeien tot het einde. Hij was inderdaad enigszins voorspelbaar maar ik had de clue wel pas door na ongeveer 60 minuten.
Ik vond Bill Pullman trouwens erg veel lijken op Robert De Niro in deze film.
Fran
- 1953 berichten
De film komt langzaam op gang. Het verhoren van de getuigen vond ik op een gegeven moment een beetje saai worden. Maar als de ontknoping dan opeens daar is, is het ook wel heel erg spannend. Ik had niet door dat de FB I agenten uiteindelijk de moordenaars bleken te zijn. Mijn man had het echter wel door dus dan zal het inderdaad wel voor sommigen redelijk voorspelbaar zijn.
Tsja, ik weet het niet. Ik vond het wel een spannend verhaal en een verrassend einde maar toch vond ik het een beetje oppervlakkig blijven. Waarschijnlijk ook omdat de moordenaars opeens vanuit het niet er blijken te zijn en de slachtoffers binnen een mum van tijd dood waren. Het ging me wat te snel wat dat betreft.
Verder vond ik de twee killers een beetje over the top. Als Sam nog alleen is vond ik hem heel sterk en ijzingwekkend overkomen maar zodra Elizabeth erbij komt vond ik het geheel nogal overdreven.
Aapje81
Had me hier veel van voorgesteld maar kwam van een koude kermis thuis.
Ik ben dol op de films van David Lynch en heb Lost Highway zelfs bovenaan mijn top 10 staan. Maar dochterlief doet het onder de productionele leiding van haar vader toch een stuk minder.
Haast alles vond ik storend aan deze film. Het scenario was voorspelbaar en nietszeggend. De personages waren oervervelend en het acteerwerk was ontzettend slecht. Ormond en vooral Pullman moeten zich doodschamen.
Enig pluspuntje vond ik dat er af en toe wel een shot in zat die me een beetje aan pappa Lynch deed denken maar alles bijelkaar is dit gewoon een ontzettende prul van een film en het is me werkelijk een raadsel waarom mevrouw Lynch hiervoor de prijs van beste regie heeft gekregen.
s0062423
Bovengemiddeld thrillertje, dat bij momenten een beetje 'lynchiaans' aanvoelde. Dochterlief houdt het toch eerder simpel, maar levert zodoende puik werk af. Surveillance kent een paar heel knappe lange scènes, met een onheilspellende geluidsband er onder, waardoor je nooit tot op het puntje van uw stoel komt te zitten, maar het geheel u zeker ook niet koud zal laten. Lekker beklemmend.
Vraag me wel af of deze vergelijking met Lynch, nu niet enkel te danken is aan het gegeven dat ze zijn dochter is. Stel dat de regisseur (-sse) een onbekende zou zijn geweest, zouden de vergelijkingen dan ook gemaakt worden?
Wat me verder vooral opviel was de tand des tijds die zich serieus heeft vastgezet in Pullman, die daardoor een beetje op Hopper begint te lijken. Zeker in een rol als deze. Wederom knappe acteerprestatie van hem.
Toffe film, die het hier vreemd genoeg zwaar te verduren krijgt.
TrickySmalls
Ik weet het niet. Heb nou niet echt een idee dat ik naar een goede film zat te kijken. Vader Lynch bevalt me wel, dus had nadat ik hier van hoorde ook nogal wat verwachtingen van.
Het gegeven is best leuk en het is even inkomen voordat de film overkomt. Dat is vanaf het moment met die corrupte politie. Toch hoor je als kijker te weten dat de mensen die het meest opvallen, niet de dader zijn (dit hoeft trouwens niet altijd zo te zijn.) Zeker nadat ik de dag ervoor The Usual Suspects heb gezien, weet je wel een beetje wat je kan verwachten.
Q Jones
Bizarre film met een vies sfeertje.
De film begint spannend en je wil dan ook echt weten wie nou wat heeft gedaan en wat er is gebeurt. De stukjes met die politie agenten vind ik ook vrij komisch in beeld gebracht, en ik heb er dan ook smakelijk om kunnen lachen, vooral toen dat jongetje ook nog eens tegen zijn ma zei dat hij ook bij de politie wilden
Veder is het gewoon een middelmatig filmpje, die 2.5 sterren verdient, maar door het uitstekende geflipte acteerwerk van Pullman en Ormond geef ik 3 sterren. Pullman legt het er heerlijk bovenop maar speelt echt een psyco. Hij had er zelf ook veel lol in. De plotwending was deels verwacht deels niet maar de film kijkt gewoon lekker weg dus gewoon kijken voor goed vermaak en lekker genieten van het goede acteerwerk.
perceived
Niet zo.
Het verhaal kon me nauwelijks boeien. Beetje flauw. Vond het nauwelijks interessant, spannend of grappig.
Acteer -en camerawerk bleven enigszins aandacht trekken en dat is het voornaamste dat me hier doorheen wist te slepen. 4.5/10*
Bottleneck
Best een stoer filmpje. Weinig verhaal, weinig locaties, toch boeiend dankzij de aparte typetjes en een paar verrassingen (zag het niet aankomen, was echt zo'n typische Law & Order Special Victims Unit-agente). Die psycho-uitbarsting is heerlijk wanneer Pullman met sigaret in z'n muil tekeer gaat; en eindelijk ook weer eens een gaaf masker in een film, alleen het gedrag van de twee snor-agenten gaat over het randje en werd vrij storend.
De score en soundtrack zijn ook prima: o.a. een nummertje van violent femmes
(beetje Pulp Fiction / Death Proof-achtig erin verwerkt) en wanneer papa Lynch zingt tijdens de aftiteling en z'n sfeertje naijlt. Een paar shots in het begin doen ook een beetje aan hem denken maar verder is het behoorlijk anders dan z'n dromerige werk, hoewel het grappig is dat ook hier de FBI in een of ander afgelegen gat moet verschijnen voor een moordzaak.
Maar het is een beetje flauw om nou alles met elkaar te vergelijken; heb me prima vermaakt met Surveillance, redelijk spannend op momenten en geen seconde verveeld. En Chained beviel me nog beter, leuke regiseusse die Jennifer Lynch.
Rickyman
Niet zo'n flitsend camerawerk en locaties, maar wel een verassend goed verhaaltje. Krabbelt rustig voort en werd toch steeds boeiender. Vooral vanaf het moment dat Pullman in een leuke rol, z'n sigaret opstak. Met een daarop volgende onverwachte twist..
Een aardige, maar soms een geweldadig politiefilmpje.
Chained vond ik ook al een sterke film van Jennifer Lynch.
sinterklaas
De dochter van Lynch laat zien dat ze is geinspireerd door haar vader, en dat doet ze ook met de niet minder vreemder dan de films van David Lynch-film Surveillance, alleen, je kan wel zien dat dit nog echt wel een beginnetje is voor haar.
De film is een knutselwerk van alle Lynch elementen donkere korrelige intro, moordenaars met enge maskers, broeierige beelden van het woestijn, en een politieverhoor wat ook alle kanten op gaat, de getuigen (waaronder dat drugsverslaafde stelletje). Voornamelijk word er op een ouderwetse manier weer een soortevan moordverhaal verteld, met het het oude verhaal: wie is de dader en wat is er gebeurd?
Ondertussen besteed de film ook het meeste aandacht aan 2 van die geschifde FBI-agenten in het woestijn die "puur voor de lol" op banden van voorbijrijdende auto's te schieten, om eens met hun perverse doelstellingen de inzittenden te grazen nemen wat ook weer voor een paar bizarre momenten zorgt, en dan is er weer eens een corruptieschandaal, en uiteraard ook nog dat busje.... Ja, Surveillance zelf is vaak moeilijk te volgen.
Verder nog wel een prima werkje van dochtertje Lynch, die misschien ook nog wel eens de verhaallijnen van haar vader iets te letterlijk heeft genomen; er is hier moeilijk een touw aan vast te knopen, maar de vele mooie shots, de geschifte momenten en het experimenteren met de stijl brengt hier toch wel weer een prima filmpje. Chained heb ik ook nog liggen, waar ik ook erg benieuwd naar ben.
lars-pixar
Deze film wordt omschreven als verschillende genre's, thriller, misdaad, actie, komedie, drama.
Uiteindelijk is dit gewoon een misdaad/drama film zoals hier op de site netjes staat beschreven.
Toch lijken alle deze genre's wel terug te komen in 'Surveillance' het inhoudelijke is namelijk vrij groot en uitgebreid neer gezet.
Het begint allemaal nog vrij onschuldig, waar later alle betrokkenen (slachtoffers) één voor één worden ondervraagd onder toe zicht van FBI agent Sam (Bil Pullman) en om alles spannend over te laten komen worden de verhalen als flashbacks naar boven gehaald, wat enkele feiten naar boven haalt voor de kijker.
De sfeer wordt op een spannende manier neergezet, waar op elk moment de agressie en het drama naar voren kan komen.
Het verhaal wordt realistisch neergezet en heeft veel brute en gewelddadige scene's.
In de film zitten ook een paar onverwachtse wendingen, die je als kijker niet verwacht!
De film wist me wel in de greep te houden, ondanks de brute en bizarre dingen die er in zaten.
Aardige film waarin twee FBI-agenten een zaak moeten oplossen door wat getuigen te verhoren. Het begint wat rommelig, maar daarna komt er meer structuur met de getuigenverklaringen en de lange flashbacks. De personages zijn lekker dik aangezet en vormen hier het meest vermakelijkste aspect van de film. De plot-twist is ook wel leuk.
K. V.
Deze film eens geprobeerd en was toch wel aangenaam verrast door deze film. Toch wel boeiend gebracht met de drie verhaallijnen. De film heeft ook wel een verrassend einde.
De cast deed het prima en kwam overtuigend over, ondanks dat het haast allemaal personages waren met een hoek af.
Toch wel de moeite om gezien te hebben.
joolstein
Vakkundig gemaakte thriller die nooit heel spannend wordt,(het is overduidelijk wie) maar die ook nooit saai is. Er zijn dan ook veel dingen die Jennifer Chambers Lynch (ja de dochter van) goed heeft gedaan. Het is een aardig verteld film Noir, waarin je simultaan drie getuigenverhoren ziet en hoort. Daarnaast zijn de meeste personages allesbehalve doorsnee, stuk voor stuk zijn het leuke underdogs. Iedereen heeft een verhaal, maar niemand heeft de waarheid. Die gebeurtenissen bezitten soms ook wel wat kenmerken van een horrorverhaal. Alhoewel dit geweld, meestal niet extreem grafisch is. Actrice Julia Ormond is in deze film, erg fijn als letterlijke Femme fatale, Bill Pullman (op verzoek van papa?) deed het ook goed maar vond ik zelf niet de beste keuze. (door Lost Highway) Verder een prima film, die makkelijk wegkijkt.
Alathir
Op zich is dit geen slechte film. Het verhaal zit redelijk goed in elkaar al zijn de dialogen soms wat vreemd, natuurlijk heeft dat ook een reden. Julia Ormond ken ik denk ik enkel van Legends of the Fall. Knappe vrouw geweest maar in tegenstelling tot een Halle Berry ofzo is het wel fel geminderd naarmate het ouder worden. De chemie die zij heeft met Bill Pullman is minimaal. Nee, dat vond ik niet erg geloofwaardig, maar goed Bill Pullman speelde vooral erg vreemd. Zo heb ik hem nooit eerder zien spelen dus ik vermoed dat het de bedoeling was om zijn personage zo neer te zetten. Jennifer Lynch maakt hier wel een toegankelijkere film vergeleken met de meeste films van haar vader.

Harry Brown
Drama / Thriller, 2009