Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Jennifer Chambers Lynch
Met onder meer: Julia Ormond, Bill Pullman en Pell James
Releasedatum: 8 januari 2009
Plot Surveillance
Het is een helse dag op de snelweg. Wanneer de FBI-agenten Sam Hallaway en Elizabeth Anderson aankomen bij het kantoor van hun baas, moeten ze drie verhalen uitvogelen en een aantal vreselijke moorden oplossen. Een politieman, een junkie en een achtjarig meisje zitten allemaal in hechtenis voor de gebeurtenissen op de weg, maar als de FBI alle details van alle getuigen gaat uitzoeken, komen ze erachter dat om de waarheid te achterhalen ze wel een hele hoge prijs moeten betalen.
Elisabeth Anderson
Degrasso
Bennett
Billings
Demask1
Heb hem net gezien via usenet, goed plot en acteren. de moeite waard.
ralfsjam
moet zeggen dat ik het eerste uur zoiets had van het wordf niets of wel... en dat "niets" voerde soms de boventoon. maar toen werd ik aangenaam verrast. de acteurs waar ik wat moeite mee had ontpopte zich opeens tot iets goeds! de sfeer en het camera werk waren prima, en ook de opbouw was goed! iedereen werd simpel maar goed doorgelicht. aanradertje voor de liefhebben van en bloederige roadmovie.
een dikke 3.5
Agrippa
Ik vond het een goeie film, lekker twisted.
Goed acteer en camerawerk.
Het einde vond ik alleen niet echt goed het past wel bij de film, maar ik denk dat een hoop mensen zoiets zullen hebben van: "Oke...was dat het"
harryvos
Het kan nog net zo aan het einde van het jaar maar dit is de slechtste film die ik dit jaar heb gezien, zeer slecht geacteerd en het verhaal slaat al helemaal nergens op.
Guines
De dochter van de grote David lynch...
Ik ga 'm nu opzetten...ff kijken of dochterlief iets heeft opgestoken van de hand van de meester.
grandpa
De dochter van de grote David lynch...
nee joh, helaas is het een prut film. had een mooie kunnen zijn maar compleet om zeep geholpen door de gebrekkige cast, prutserig acteerwerk en ondenkbare verhaallijn
johnrambo
Het duurde even om in de film te komen.
Een b-film sfeertje, en het onwennige acteren van Julia Ormond en Bill Pullman spelen hier zeker een rol bij.
Na een half uur kon de film nog alle kanten op, en er moest nog veel gebeuren om deze film tot boven de 2,5 ster te krijgen.
Na ongeveer 40 minuten komt de film pas los, als de terugblikken hoe de moorden tot stand kwamen, in beeld word gebracht.
Niet alleen de geslaagde terugblikken op het tot stand komen van de moorden, maar ook het goede acteerwerk van de politiemannen is hier debet aan.
De film blijkt ineens zeer de moeite waard te zijn.
Ook het einde van de film is passend bij het hele plot.
Niet afzetten dus, maar wachten tot hij na ca. 30 min echt begint.
mixmaster
de film begint pas echt na een minuut of 30 , het eerste half uur moet je even doorheen bijten.
er zit een heel apart creepy sfeertje in deze film die je in de greep houd.
jammer van het wat snel afgewerkt einde maar de film heeft toch wel een beeld gegeven , hoe ziekelijk dat sommige mensen kunnen zijn.
JacoBaco
Gisteravond gezien en ik werd aangenaam verrast. De film heeft een positief grimmig sfeertje en je wordt naar mate de film vorderd steeds nieuwsgieriger hoe het nu precies zit. De opbouw is goed gedaan en de gebeurtenissen zijn best bizar.
Het begin komt wat moeizaam op gang, maar na een minuut of 20 begint het al interessant te worden.
hrdcr-hooligan
JacoBaco
toch nog 3* voor deze film.
Deed het mij ook aan denken en Natural Born is zelf ook een vrij vage (goede) film.
johnrambo
Natural born killers?
Die heb je dan al heel lang geleden gezien denk ik.
balosa
op zich wel een goede film maar ik stoorde me erg aan het zeer kinderlijke gedrag van die politieagenten en de killers, hun acteer prestaties verknalden deze film helemaal voor mij
Blood Duster
Of dit nou de dochter van Lynch geregisseerd heeft of niet, kan me een worst wezen..... "Surveillance" komt nog trager dan een schildpad op gang, en kon me pas na een uur toch ervan weerhouden om de film uit te gooien, omdat de film een zeer verassend plot heeft.
Maar dit alles wordt weer teniet gedaan met het inspiratieloze geneuzel wat erna volgt. De film is niet vaag of moeilijk..... hij is gewoon inspiratieloos inelkaargeflantst.
Vader Lynch heeft op zijn manier toch wat meer tonen op zijn zang. Het wil dus helemaal niks zeggen of deze film nu door ene Lynch gemaakt is, of door de plaatselijke hobby cineast.......
Guines
Ik verwachtte er dus veel van grandpa...omdat het de dochter van, en omdat de producent van diezelfde David Lynch is.
Maar kort samengevat raakt deze film kant noch wal.
Ze probeert een sfeertje te creëren met een duister randje a la David lynch, maar dit is het geen enkel moment, omdat het meer weg heeft van een simpele roadthriller.
De zogenaamde lust momenten en sfeerbeelden die ze natuurlijk van haar pa wilde stelen, waren ook een lachertje...en dan nog maar niet eens te spreken over het plot....jeetje zeg!
Als Jennifer Lynch op dezelde voet door was doorgegaan als in het eerste uur ipv die zogenaamde twistwending, dan was het waarschijnlijk nog wat meer het kijken waard geweest.
Dochter van Lynch dus, maar objectief gezien...
tal1b
vond hm niet zoveel aan, wat trage sfeer waar je van moet houden.
dat er nog mensen waren die nog gestoorder waren dan die politie agenten was opzich wel leuk gedaan op het eind.
robinb
Film die moeizaam begint, maar naarmate het einde in zicht komt steeds beter en beter word.
Hetgeen er op het poiitiebureau afspeelt is het eerste uur totaal niet interessant en doet de film bijna de nek om...
.....de flashbacks zijn echter enorm leuk gemaakt, lekker rauwe figuren, en dat samen met het einde maakt deze film toch tot een aanrader.
Aardig gegeven voor een regenachtige zondag middag.
De dochter van Lynch heeft goed gekeken waar vaderlief de mosterd vandaan haalt. Qua sfeer is dit werkje uitstekend, zo ook qua camerawerk. Er wordt uitstekend geacteerd en de spanning wordt prima opgevoert. Het grootste nadeel is echter dat een beetje cinefiel al vrij snel door kan hebben wat er aan de hand is. Ook voelt de film soms ietwat opgeblazen aan door een aantal wannabe cool-achtige dialogen/ scenes. Dat hier veel meer had ingezeten moge duidelijk zijn, evengoed biedt dit werkje duidelijk voldoende vermaak. Goed.
cafe1900
Jammer dat ik na 5 minuten film al doorhad hoe het allemaal in elkaar zat, ben toch blijven kijken en vond het in z'n geheel 'n erg trage film met onlogische momenten erin. 2.5 sterren voor het verhaaltje, het acteren was onvoldoende.
mrhanky
Ik heb me echt goed vermaakt met deze film. Had zelf pas op het eind door hoe alles in elkaar zat.
speters86
Wat een waardeloze shit is dit totaal geen verhaal,
Die agenten dat zijn echt kneuzen. Dit gaat nergens over, wie verzint zulke films.
Een 1.
die hard
Moet dit een bioscoopfilm zijn. Ironside in een bijrolletje als comissaris.
in werkelijkheid bestaat zo,n flauwekul niet. Kinderachtig en ondermaatse acteurs. Verhaal slaat nergens op.
Waarschuwing; verpest niet je avond met deze onzin mensen.
U bent bij deze gewaarschuwd...
voomzap
Film met duidelijk invloeden van de Coen Brothers. Het niveau wordt weliswaar niet gehaald, maar het was zeer vermakelijk om naar te kijken. Liefhebbers van films als pakweg een 'Botched' komen hier zeker aan hun trekken!

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan