• 9.370.271 stemmen

Even Lambs Have Teeth (2015)

Thriller / Horror | 78 minuten

Genre: Thriller / Horror

Oorsprong: Canada / Frankrijk

Geregisseerd door: Terry Miles

Met onder meer: Kirsten Zien, Tiera Skovbye en Michael Karl Richards

Plot Even Lambs Have Teeth

"Revenge can be a bitch."

Sloane en Kirsten zijn twee schoolvriendinnen uit een kleine stad. Ze willen graag samen naar New York. Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen besluiten ze een maandje te gaan werken op een afgelegen biologische boerderij. Onderweg ontmoeten ze twee sympathieke jongens die zich echter beter voordoen dan ze zijn. Gevaar ligt op de loer.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Fijn! Voor wie niet al te veel waarde hecht aan logica zijn dit soort B-filmpjes nog altijd de moeite waard. Even Lambs Have Teeth draait vooral om de twee vrouwelijke protagonisten die in een rape & revenge achtig vehicle hun plezier niet op kunnen tijdens de tweede helft. Dat ontaardt niet in een über spectaculair bloedbad, maar wel in een vermakelijk sadistisch schouwspel dat gelijkenissen toont met de I Spit On Your Grave remake, maar een w.m.b veel geschiktere toon heeft (tongue in cheek). Terry Miles is duidelijk geen horrorregisseur, maar dat maakt het wellicht tot wat het is; een vlot, no-nonsense kijkje op 't genre.

avatar van ElPablo

ElPablo

Ik heb op basis van bovenstaande recensie deze film gekeken en oh wat heb ik er spijt van.

Dit een B-film noemen is een belediging voor alle echte B-films.

Slecht script en verschrikkelijk "acteerwerk". Zelfs in programma's als achter gesloten deuren wordt nog beter geacteerd.

Toch nog 1.5 ster omdat het zo slecht was dat ik er de humor wel van ging inzien.

avatar van perceived

perceived

Tof filmpje!

Gezien dit slechts een tussendoortje is van een non-horror-regisseur, die sowieso nogal wisselend scoort qua waardering, heb ik dit ervaren als een fikse meevaller. Heeft het voor mij zelfs tot één der horror verrassingen van het lopend filmjaar geschopt.

Plot verloopt (inderdaad) niet altijd even logisch, maar heb me er geen seconde mee verveeld. Cinematografisch leuk gedaan, sfeervol en verzorgd met hier en daar toffe details. Soundtrack is weinig opvallend maar niet verkeerd, doet wat het moet doen. Acteerwerk kan er naar het genre meer dan mee door, niet enkel voor het oog,

Overall: wat mij betreft een vette zeven! 3.5/5*

avatar van Collins

Collins

Wraakfilm uit de B-film fabriek van regisseur Terry Miles. En helemaal niet verkeerd, hoor.

Een aardig verhaaltje dat op momenten spannend is en de nodige Gore bevat. De bloederige handelingen worden enigszins overdreven in de uitvoering, maar dat is juist erg acceptabel. Hoort ook zo.

Hier en daar is de film wat traag in de actie. Sommige scènes worden te lang uitgesponnen. Met wat (filmisch) snijwerk of vanuit veranderlijker perspectief had het waarschijnlijk flitsender kunnen ogen. Tevens (te) lang uitgerekte dialogen die inhoudelijk niets anders toevoegen dan het accentueren van een al overduidelijke situatie of die de slechtheid van een al overduidelijk slecht personage nog eens extra aanzetten. Beetje overbodig. Ik hou meer van de non-verbale extra aanzet in dit soort films.

Acteertechnisch is het niet groots. Maar goed, dat is de verwachting ook niet, dus niet erg.

Setting en effecten ogen wat goedkoop. Die nemen we voor lief. Heeft z'n charme. Het suggestieve hak- en snijwerk begeleidt door soppige geluiden, werkt in effectief opzicht trouwens erg sterk in deze film. Sterker dan enig gekunsteld effect had kunnen opleveren, denk ik.

De filmduur is prima. Behoorlijk kort, maar lang genoeg.

Het was best lekker. Ja, best lekker.

avatar van SPT

SPT

Leuke film, zeker de leukste in het genre die dit jaar is uitgekomen. Wel iets minder expliciet dan films als I Spit on your Grave, maar het zit allemaal prima in elkaar. Veel verwijzingen naar bekende genrefilms, maar ook een aantal originele elementen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Leuk!

Ik heb ergens een beetje moeite met dit soort films - geweld met geweld vergelden is natuurlijk vreselijk - maar aan de andere kant, om met Dick Maas te spreken: 'Voor boodschappen ga ik wel naar de Albert Heijn'. Leuk filmpje, veel leuker dan de vergelijkbare I Spit On Your Grave-films. Fijne actrices, aardige schurken, en grappige wraakscenes. De toon blijft altijd luchtig waardoor een 'tongue in cheek'-gevoel nooit ver weg is. Een fijne verrassing!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Wie hoopt op een bloedbad zoals Revenge, zal van een kale kermis terugkomen. Deze is echter toch al iets logischer en niet zo overdreven. De meiden zijn in elk geval ook een stuk leuker. Van de rap krijg je weinig te zien. De revenge is iets explicieter. Best wel leuk tussendoortje maar komt niet in de buurt van de I spit on your Grave franchise. Dus ja Revenge verliest voor mij nu toch zeker een halve ster misschien zelfs een hele.

avatar van Shadowed

Shadowed

Mwa.

Even Lambs have Teeth is een film die vooral op vermaak gericht is, maar de zaken toch net wat zwaarder aanpakt. Het blijft wel een Amerikaanse Tv-film, dus als je met deze film een ruig resultaat verwacht zal je bedrogen uitkomen. Het vormt wel een zwak punt, want de film speelt de kaarten doorgaans te veilig.

Deze film is een film waarbij vrouwen de stoere factoren van de film moeten vormen, en dat kan soms erg goed werken. In deze film valt het echter tegen, vooral omdat beide hoofdrolspeelsters nog niet helemaal lijken te weten wat ze precies aanmoeten met de film. Het is wat te nerveus en voorzichtig, en nergens echt stoer of badass helaas.

Visueel best duister en rauw, maar het echt harde geweld wordt buiten beeld gelaten of soms zelfs overgeslagen. Hierdoor is deze film absoluut niet de ruigste die je zal tegenkomen en mist iets om zich echt te onderscheiden. Wel kijkt het lekker weg en duurt ook niet te lang, zeker omdat het tempo toch ook aardig hoog ligt. Ook wel belangrijk bij dit soort films.

Het is ook de juiste keuze geweest om dit maar enkel 78 minuten te laten duren. Zo kan deze film worden gezien als een snel, maar ietwat zwaar tussendoortje. Toch te duister om echt snel vermaak te zijn, maar te tam om een ruige film te zijn. In principe is het niet perse slecht dat de film er tussenin zit, maar het maakt het doel wel wat onduidelijker.

Ik kwam er vlot doorheen, visueel aardig ingericht en niet te lang, maar ook niet onderscheidend. Jammer dat dit soort films dan wel het beeld vormen van Tv-films, maar niks aan te doen. Typisch een geval waarvan je denkt "aardig om eens gezien te hebben". Verder niets meer en niets minder.

avatar van joolstein

joolstein

Een alledaags verkrachtings-wraakfilm. Twee knappe meisjes worden ontvoerd door een familie van charmante griezels van het platteland. Die meiden zijn zeker leuk. Solide acteerwerk van de schone actrices. Maar doordat men een luchtige ondertoon aan de film toevoegt wordt het allemaal behoorlijk veilig bekijkbaar. In het eerste gedeelte wordt b.v.. zo beetje alles geïmpliceerd De meisjes zitten in een akelig situatie, echter blijft het op een soort bizarre picknick lijken. Een sterk gevoel van afschuw was er niet! En dan in tweede helft, de wraakhelft, de twee weten uiteraard aan hun lot van verkrachting en geweld te ontsnappen, en nemen wraak op iedereen. Maar nee... eerst gaan de dames nog winkelen in de plaatselijke ijzerhandel op een vrolijk deuntje. RIjden ook nog regelmatig rond in de pick-up truck. AEn als dan eindelijk het geweld losbarst in de laatste 28 minuten, loopt het niet zozeer uit de hand, de camera blijft vaak op zijn plaats zodat er niet veel te zien was. Maar ach...het slaagde net voldoende in te scoren met zijn bloederige beelden en grappige one-liners van de twee hoofdrolspelers.

avatar van Boeikens

Boeikens

Doet voortdurend denken aan de I spit on your Grave saga maar komt naar mijn smaak niet op gelijke voet.

De speelduur is met 78 minuten zeker niet te lang en toch vinden ze nog tijd voor een vrij (te) lange aanloop.

Het acteerwerk kan erdoor, de logica is soms ver zoek maar het laatste half uur laat ieder horrorhartje hoger slaan.

Dus, uiteindelijk viel die wel best mee.

avatar van Noodless

Noodless

Simpel, vermakelijk horrorwerkje over twee mooie dames die op een afgelegen biologische boerderij wat geld gaan bij verdienen, maar dat beter niet gedaan hadden. Het verhaal zit vol met clichés, maar het kijkt allemaal vlot weg en heeft voldoende entertainment door enerzijds de geslaagde wraakmomenten met de nodige gore en anderzijds de luchtigheid hoe beide dames deze momenten aanpakken. Het eerste gedeelte is nog wat braafjes uitgewerkt want wanneer beide dames in een situatie terechtkomen van seksuele uitbuiting en geweld worden deze scènes niet echt expliciet getoond. 6/10