• 9.379.342 stemmen

Actie / Drama | 90 minuten

Genre: Actie / Drama

Geregisseerd door: Ben Ramsey

Met onder meer: Michael Jai White, Julian Sands en Eamonn Walker

• Bioscoop 6 februari in één bioscoop (The Hague)

Plot Blood and Bone

"Destroy your enemy"

Het verhaal speelt zich af in Los Angeles. Isaiah Bone heeft vroeger verschillende personen opgelicht. Hij sluit zich aan in een circuit van ondergrondse vechters met de bedoeling wraak te nemen op een genadeloze leider van een gangsterbende. Hij kom terecht in een wereld waar geen regels tellen, hij maakt zijn wetten zelf.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van vrossi

vrossi

goeie film perfecte acteur 5 sterren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

I like to keep my promises

Leuk knok werkje dat nergens echt indruk weet te maken maar over de gehele speelduur wel erg vlot en vermakelijk is. Michael Jai White is een verrassend coole gast die soepele moves in huis heeft, echter is het niet bepaald spectaculair, daarvoor zet ik toch liever een Thais filmpje aan.

Het verhaal biedt de mogelijkheid tot een aardig aantal gevechten, dan heeft het z'n taak ook gewoon volledig uitgevoerd, hoef er verder weinig over kwijt want dat is pure bijzaak. Leuk dat Kimbo Slice even langskwam, vind ik toch wel een toffe verschijning .

Het komt jammer genoeg niet verder dan 'vermakelijk', het mocht allemaal wel wat harder en de soundtrack iets steviger, daarnaast was het camerawerk naar mijn mening te clean, oogt iets te rustig allemaal. Dat zijn helaas toch wat puntjes die een halfje van de score kosten.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hey, een Michael Jai White. Op het lijstje .

avatar van Dirksk

Dirksk

Vermakelijke film met veel bloed en botten gekraak. De hoofdrolspeler heeft een prachtige stijl van vechten, wat de film leuk maakt om naar te kijken. Vlotte actie ,maar het einde was minder spectaculair, had meer verwacht van het eind gevecht.

avatar van Nomak

Nomak

Martial arts expert Michael Jai White is mijn favoriete acteur voor dit soort vechtfilms. Niet alleen is hij erg overtuigend in de gevechten, hij is ook gewoon een prima acteur. Het nadeel van zo een man in de hoofdrol is eigenlijk wel dat hij zo indrukwekkend is dat de tegenstanders bij voorbaat al kansloos lijken. Maar goed, dat neem ik er als kijker/fan natuurlijk graag bij.

Het begin van de film is al erg goed als we Michael Jai White in de gevangenis zien knokken tegen Kimbo Slice en zijn groepje gevaarlijk uitziende mannen. Daarna zijn er nog enkele brute, maar vooral goed gechoreografeerde vechtpartijen. En er zit voor dit soort film ook nog eens een niet zo slecht verhaaltje omheen. Niet dat het verhaal me hier ook maar iets boeit, ik kijk dit soort films enkel en alleen voor de gevechten en eventuele andere actie.

En met de gevechten zit het hier natuurlijk wel goed. Niet alleen Michael Jai White, maar ook heel wat andere acteurs hebben ervaring met martial arts. Dat maakt het natuurlijk heel wat makkelijker om overtuigende vechtscènes neer te zetten.
Erg fijn vond ik de aanwezigheid van Kimbo Slice, al komt zijn personage maar weinig in beeld. Bob Sapp daarentegen krijgt heel wat meer speeltijd. Niet dat ik daar zo blij mee ben want ik zie de man liefst zo weinig mogelijk op mijn beeldscherm verschijnen. Hij mag dan wel indrukwekkend lijken door zijn gigantische lichaam, maar iedereen die hem wat heeft gevolgd weet dat het eigenlijk maar een watje is. Als echte vechter stelt hij niet veel voor, en als acteur al helemaal niet.

Amerikaanse vechtfilms als deze werden in de jaren '80 en '90 heel veel gemaakt, maar helaas zijn ze de laatste jaren maar schaars. Blood and Bone is dan ook een aanrader voor de liefhebbers van het genre.

sjeezus wat kan die vent vechten

een hele goeie film

die pinball is wel geinig met zijn praatjes

ik geef hier een dikke 4 voor

avatar van dominion

dominion

de gevechten zijn heel erg mooi lang niet zo goed als ong-bak maar alsnog is deze film ook heel goed de quotes van pinball zijn ook heel grappig alleen jammer dat de gevechten wel heel snel afgelopen zijn

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Wederom een goede rol van Michael Jay White. Ik moet zeggen dat ik al lange tijd zeer onder de indruk van hem ben, qua vechtstijl gezien. Dat begon voor mij bij Van Damme's 'Universal Soldier the return' waarin hij S.E.T.H. speelde. Daarna met Undisputed 2 en wederom bij deze film. Interessante en overtuigende rol zet hij neer en zijn bekende moves laat hij wederom zien. Zeer boeiende film, alleen zeer geergerd aan de rol van kimbo slice. Toch suf om te zien dat ie een paar keer in het begin aan het schelden is en vervolgens nog één keer terugkeert aan de hand van flashbacks. Had toch liever gezien dat deze straatvechter het tegen Bone had opgenomen. Overigens mocht het de pret verder niet drukken, want de vechtscene's waren van een zeer hoog niveau.

Waar ik me eigenlijk zeer aan irriteerde was 'pinball'. Hadden ze hem niet weg kunnen laten. Als ik me niet vergiste is pinball die jongen die in 'hook' speelde als Rufio

Ondanks dit minpunt voor mij een zeer vermakelijke actiefilm, voornamelijk door het knokwerk van Bone.

avatar van lodellll

lodellll

Eindelijk een film waar je niet 20 x raak moet slaan voor ze neer gaan, dit is veel echter. En naar mijn mening beter. (ik heb een hekel aan die films waar de held eerst 5 min inkaseert en dan de andere met een paar vlote trukjes neer slaat)

4* (ondanks het matige verhaal)

avatar van Muyo

Muyo

Voor de categorie 'fightmovies' is dit een werkelijke topper.

Geen overdreven scenes waarin iemand complete legers met de hand aanpakt, maar gewoon degelijke mooie vecht momenten.

Een leuke verhaal en aardig in elkaar gezet.

De sfeer die gedurende de film met de style en de gevechten mee speelt vind ik ook erg aangenaam.

Mooie special effecten, geen overdreven gedoe en niet teveel met wapens.

Heerlijke vechtfilm voor een dikke avond plezier.

3,5 ster.

avatar van Simoensk

Simoensk

Na een film zoals deze gezien te hebben, kan ik maar 1 ding besluiten.

IK WIL MEER VAN DIT ZIEN !! Toch vind ik dit geen topper, maar ik vind het wel zeer vermakelijk. Leuke gevechten, al hadden ze wat spannender gemogen naar het einde toe. Het eindgevecht stelt teleur aangezien dat mannetje misschien maar 70-80 kilo woog wat totaal geen match is tegen iemand als Michael. Leuk om bob sapp te zien als "gorilla".

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Uiterst vermakelijke film.

Als fan van vechtfilms, wist ik haast op voorhand dat ik dit een goede film zou vinden. Het feit dat Michael Jai White meedoet, is natuurlijk erg positief voor de film. Die man heeft een aantal zeer leuke moves in huis, die hij dan ook gretig liet zien in de film. De actiescènes in de film waren dan ook zeer entertainend. Daarnaast werden deze scènes ook zeer overzichtelijk en mooi in beeld gebracht.

avatar van Waackx

Waackx

Verhaal is niet bijster origineel, beetje stereotype personages, White is geen topacteur maar door de sterke rol van de acteur die James speelt, de fraaie gevechten en de leuke humor is deze film beter dan een gemiddelde film in dit genre.

avatar van Beer82

Beer82

Bovengemiddelde vechtfilm. Niet echt mijn ding, maar ben er toch makkelijk doorheen gewandeld. Als je lekker zonder nadenken wat knokpartijen wilt zien is dit wel een prima film.

avatar van DiDa

DiDa

Michael Jai White heeft via zijn twitter laten weten dat hij binnenkort begint aan de opnames van Blood and Bone 2.

avatar van carlosa

carlosa

paul83 schreef:

Huh, houterige gevechten?

Meneer is idd van staal, 7 zwarte banden.....nuff said

Inderdaad houterig ja. Hij beweegt zich erg houterig.

En de gevechten zijn alles behalve realistisch. Vooral dat laatste gevecht

tegen dat mannetje in dat pak. Hahah...zo nep. Van mijn part heeft

die gast 10 zwarte banden. Dit betekent nog niet dat je kunt acteren.

avatar van paul83

paul83

carlosa schreef:

Inderdaad houterig ja. Hij beweegt zich erg houterig.

En de gevechten zijn alles behalve realistisch. Vooral dat laatste gevecht

tegen dat mannetje in dat pak. Hahah...zo nep. Van mijn part heeft

die gast 10 zwarte banden. Dit betekent nog niet dat je kunt acteren.

Waar heb je het nou over? Houterige gevechten of acteerwerk? Dat niet alles even realitisch is geef ik toe, maar om nou te zeggen dat de gevechten houterig zijn.....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Houterig of strak. Het ligt wellicht wat dicht bijelkaar, maar ik vind de gevechten vooral lekker strak. Een vechtfilm met fatsoenlijk acteerwerk die zijn sowieso vrij schaars. Undisputed 1 is er bijvoorbeeld 1 van.

Als je commentaar hebt op acteerwerk en (quasi) houterige gevechten dan ben je naar mijn idee geen groot liefhebber van dit soort films.

avatar van DDT

DDT

Leuke B - film,heb ervan genoten

avatar van RuudC

RuudC

Precies wat je van een knokfilm kan verwachten. Weinig verhaal, of misschien beter gezegd: een vrij standaard verhaal. Het gaat tenslotte om de actie en Michael Jai White heeft alles in huis om je een uiterst vermakelijk anderhalf uur voor te schotelen. De beste man is snel en hard. Zonder twijfel een van de beste martial artists van dit moment die ik op het witte scherm heb gezien. De acties die hij uithaalt zijn fantastisch! Aangezien zijn tegenstanders steeds beter worden, worden de gevechten natuurlijk interessanter. Zijn gaafste move is toch het moment waarop hij tijdens een sprong al schoppende vier tegenstanders vloert. Last but not least, het is allemaal erg fijn geschoten. God zij dank geen vervelend knip- en plakwerk.

Iedereen die zeurt om het acteerwerk, verwacht blijkbaar Shakespeariaans meesterwerk met diepzinnige dialogen. Ga iets nuttigs doen! Blood And Bone gaat over simpele types. Pooiers, straatvechters en maffiabazen hebben heus geen universiteitsgraad gehaald in natuurkunde of filosofie. In ieder geval zijn de rollen prima neergezet. Verhaaltechnisch weinig bijzonder, maar er lopen een aantal leuke types rond en het romantische gedeelte is niet vervelend en eist gelukkig nauwelijks aandacht op.

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Zeer goede film en origineel verhaal erg spannend .

Ik heb me geen moment verveeld

avatar van eka81

eka81

vrossi schreef:

goeie film perfecte acteur 5 sterren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

perfecte acteur gaat wel... wel 1 van de beste martial artisten die we kennen...met zeven verschillende zwarte gordels: Shotokan, Tae Kwon Do, Kobudo, Goju Ryu met Meester Eddie Morales, Tang Soo Do, Wushu en Kyokushin... met een specifieke focus in Kyokushin.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

MMXMMX schreef:

Zeer goede film en origineel verhaal erg spannend .

Ik heb me geen moment verveeld

En je geeft em 5 sterren, wat is `t....een meesterwerk???

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardig Vechtfilmpje, met uitstekend uitgevoerde martial arts. Die ook aangenaam in beeld zijn gebracht. Inhoudelijk stelt de film echter weinig voor. Maar toch vermakelijk om eens gezien te hebben. Prima rol van Michael Jai White overigens. 2,5 Ster.

avatar van Devedeetje

Devedeetje

HEERLIJKE KNOKFILM ! ! ! ! !

Het verhaaltje is niet sterk, maar is een prima kapstok voor de spectaculaire vecht scenes.

Vijf sterren voor VERMAAK, want daarin stelt deze film allerminst teleur.

avatar van missl

missl

Een hele grote brede neger die niet praat woont in een stad met allemaal andere grote brede negers die dan ook nog eens toevallig allemaal vechten voor geld. De mannen hebben wel vaak hun shirt uit dus 1 puntje voor dat. De rest van de film had ik niet hoeven zien. Special Effects van de gevechten waren ook slecht.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik vind het altijd zo'n vervelende opmerking als mensen zeggen: ''volgens mij heb je naar een hele andere film gekeken'' Maar volgens mij heb je naar een hele andere film gekeken..

avatar van missl

missl

klopt, vind ik ook een vervelende opmerking, ik kan er ook niets mee.

avatar van Vascago

Vascago

Fijne knokfilm met een heel aardige rol van Michael Jay White. Van wie ik nog nooit gehoord had.

Mooie gevechten, fijne soundtrack, aardig verhaal. Prima.

Kleine 4*

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een ex-gevangene met straatvechten begint om zo een rekening te vereffenen. Een ouderwets, harde knokfilm waarbij het dus ook echt om het vechten gaat. Gelukkig zijn de vechtscènes niet al te snel gemonteerd waardoor deze juist beter in beeld komen. Michael Jai White zorgt verder voor de indrukwekkende moves. Uiteraard stelt het verhaal niet veel voor, maar het kijkt wel gemakkelijk weg.