• 9.378.044 stemmen

Henry Poole Is Here (2008)

Alternatieve titel: A Perfect Day for an Imperfect Man

Geregisseerd door: Mark Pellington

Met onder meer: Luke Wilson, Radha Mitchell en Adriana Barraza

Plot Henry Poole Is Here

"Changing his attitude will take a miracle."

Het verhaal draait om Henry Poole die een huis koopt in zijn oude buurt. In het huis dat hij in eerste instantie wil kopen, is hij vroeger opgegroeid. Dit huis is echter al verkocht en hij neemt genoegen met een achterstallig huis, een stuk verderop. Daar wordt hij verwelkomd door zijn buurvrouw Esperanza, die hem wijst op de vlek op de muur in zijn achtertuin. Zij ziet hierin het gezicht van Jezus. Hij gelooft er echter niet zo in. Totdat zijn buurmeisje die al een jaar niet gesproken heeft, ineens weer begint te praten nadat ze de muur heeft aangeraakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Poole

Father Salizar

Millie Stupek

Mr. Lawrence

Young Henry Poole

Security Guard

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Eerste uur is het allemaal nog vrij vermakelijk en leuk bedacht, maar laatste half uur moet een hele punt inleveren voor een overdreven, dramatische climax met een ergelijke, Enya-achtige nummer. 2,5*

Zie Pellington toch liever werken aan een goede thriller zoals Arlington Road.

Vre-se-lijk. Houdt het midden tussen een typisch indie-filmpje en een EO prent. kan de combi nog slechter? En dan met die vreselijke Wilson en z'n monotone gezever. brrr.

Alleen de muziek kan er mee door.

avatar van Kenobie

Kenobie

Ik kan er niets aan doen, maar ik vind dit een sterke film met een sublieme soundtrack. Ik heb er echt van genoten. Luke Wilson in een totaal andere rol maar het gaat hem goed van af vind ik. Echt OK!

Sterk, maar maakt het nét niet af.

Vond Wilson echt perfect voor deze rol, ook de rest acteert aardig mee. VIsueel gewoon knap. Niet ongemeen opvallend of apart, maar wel gewoon erg mooi vormgegeven.

Sterkte en zwakte is de soundtrack. Los van de nummertje érg mooi, maar al dat zagend gejengel tussendoor is gewoon van het goede teveel. Nummertje of drie had nog wel gekund, past ook wel, maar de 6-7 nummers doorheen de film helpen de sfeer niet echt.

Eerste uur zeker comedy, hoewel aardig bits en cynisch. Laatste half uur meer drama, dat ook nog eens blijkt te werken, maar met het eind gaat Pellington toch echt finaal de fout in. Je voelde het al een beetje aankomen, maar de "genezing" van Wilson is echt niet al te best..

Erg jammer, zonder die twee mankementjes had ik hier makkelijk 4* aan kunnen geven. Zitten ook echt prachtige scenes in, zowel op komisch als dramatisch gebied. Spijtig dat Pellington het niet helemaal durft doortrekken. Wel verrassend goed verder.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Heb het op zich wel voor dit soort dromerige filmpjes, maar vond deze prent niet altijd even geslaagd. Henry Pool Is Here is wat mij betreft nogal middelmatig, op ongeveer alle vlakken.

Zo zijn de acteerprestaties niet slecht, maar écht overtuigen doen Wilson & co nu ook niet. Wat eveneens geldt voor de soundtrack: behoorlijk, maar daarmee is alles gezegd. Of neem de look van Henry Pool: allemaal niet lelijk of zo, maar 't leek wel alsof je als kijker zelf wat te lang in de zon hebt gezeten. Een beetje een doffe boel.

Niet slecht, maar nergens bijzonder voor mij. 2,5*

avatar van Zeriel

Zeriel

Deze film is best ok. Het is alleen een bescheiden film. Redelijk geacteerd. Er gebeurd echter te weinig. Er viel mijns inziens meer uit dit gegeven te halen.

Wat er op de hoes staat is misleidend, zoals wel vaker bij wat afwijkende films. Inclusief het genre; comedy, is er puur voor de verkoop op geplakt.