• 9.377.700 stemmen

Henry Poole Is Here (2008)

Alternatieve titel: A Perfect Day for an Imperfect Man

Geregisseerd door: Mark Pellington

Met onder meer: Luke Wilson, Radha Mitchell en Adriana Barraza

Plot Henry Poole Is Here

"Changing his attitude will take a miracle."

Het verhaal draait om Henry Poole die een huis koopt in zijn oude buurt. In het huis dat hij in eerste instantie wil kopen, is hij vroeger opgegroeid. Dit huis is echter al verkocht en hij neemt genoegen met een achterstallig huis, een stuk verderop. Daar wordt hij verwelkomd door zijn buurvrouw Esperanza, die hem wijst op de vlek op de muur in zijn achtertuin. Zij ziet hierin het gezicht van Jezus. Hij gelooft er echter niet zo in. Totdat zijn buurmeisje die al een jaar niet gesproken heeft, ineens weer begint te praten nadat ze de muur heeft aangeraakt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Henry Poole

Father Salizar

Millie Stupek

Mr. Lawrence

Young Henry Poole

Security Guard

avatar van CTK

CTK

Zonet de trailer bekeken op Apple en ik kijk er eigenlijk wel naar uit. Lijkt me een leuke film.

avatar van edejong

edejong

Aardige soundtrack als ik de ook wel interessante trailer moet geloven.

Ben wel benieuwd wat 't verhaal voor de rest inhoudt.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De trailer gaf bijna alles weg. Desondanks lijkt het me een aardige film.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Eerste uur is het allemaal nog vrij vermakelijk en leuk bedacht, maar laatste half uur moet een hele punt inleveren voor een overdreven, dramatische climax met een ergelijke, Enya-achtige nummer. 2,5*

Zie Pellington toch liever werken aan een goede thriller zoals Arlington Road.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

erg goeie film 4.0

avatar van Rarara

Rarara

hedendaags sprookje begint aardig maar mondt uit als een draak van zoetig- en voorspelbaarheid.

avatar van Dooz

Dooz

Apart, traag..vooral apart, maar zeker geen komedie !

Vond hem toch wel aardig.

avatar van RickZ

RickZ

Aardig levens-drama (geen komedie) over een eenzame ongelovige man in een gelovige omgeving. Het eerste deel is inderdaad wat traag maar onderhoudend genoeg om verder te kijken. Kijken op een regen-achtige zondag-middag/avond als je niet van huis wilt...

avatar van Keane1983

Keane1983

In een paar steek woorden..

- leuk verhaal

- goed geacteerd

- prachtige soundtrack (meteen aangeschaft)

- een beetje een EO-tintje (maar dat mag de film niet te niet doen)

Er zitten zeker wel wat comische stukjes in maar het is niet de ondertoon van de film (ons leven is ook niet constand zonder humor).

Op zekere zin leef je toch echt wel mee met de hoofdpersonages en hoop je echt op een happy-ending.

Het is wat mijn voorganger al zei, echt een film voor zo lekker tussen door.

De film zal je niet tegen vallen, kijkt lekker weg en kunt er zo nu en dan ook een traantje bij weg pinken..heerlijk toch voor een zondag!!

3.5 *

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

goeie film, maar kvind dat de komedie uit de beschriiving weg mag.

90% drama, 10% humor dus...

avatar van Sergio

Sergio

Het begint aardig maar daarna wordt het zo verschrikkelijk slecht, dat je begint te ergeren.

avatar van mitje

mitje

Het was een leuk verhaal een beetje apart, maar wel leuk. Inderdaad jammer van het einde dat het net iets te zoetig wordt.

Desondanks toch 3*

avatar van Betamax

Betamax

Mooie film.

Komedie zag ik er niet echt in.

avatar van Norma

Norma

Henry Poole Is Here begint aangenaam: hoewel de zon schijnt, de lucht strak blauw is en de palmbomen wuiven in de tuinen van een nette woonwijk voel je meteen dat Henry Poole vreselijk ongelukkig is. Waarom weet je niet en het duurt ook wel even voordat de reden duidelijk wordt. Ondertussen onmoet hij enkele buurtbewoners, die stuk voor stuk onder de indruk raken van de vlek op zijn muur en die beetje bij beetje hun persoonlijke problemen onthullen.

Tot zover helemaal goed. Maar naar mate het einde van de film nadert lijkt het alsof de regisseur de deprimerende en intrigerende toon van het begin opeens zat is en zich realiseert dat hij eigenlijk een feelgood filmpje wil maken. Gaandeweg bekroop me het gevoel van “ het zal toch niet” maar ja hoor, het zal wél. Ontzettend jammer van een verder zeker niet verkeerde film en het al eerder genoemde EO-tintje kan ik ook helemaal niet plaatsen t.o.v. de indruk die de film in eerste instantie wekt.

avatar van bartje30

bartje30

Ik ging deze film kijken met in mijn achterhoofd de vorige films van Luke Wilson, waarin ik hem niet echt best vond acteren. Dit moet ik na het zien van Henry Poole terug nemen. De film met maar een mager verhaaltje en die in grote lijnen maar op één locatie gefilmd wordt heeft mij zeer positief verrast. Goed geacteerd, mooi camerawerk en een mooie soundtrack maakt van deze film een mooi drama met af en toe een komische noot.
Het enige minpuntje; de film had om hem echt af te maken een einde moeten hebben dat ie wel dood gaat en geen feel-good einde
Ik hoop dat Luke Wilson meer in dit soort drama's gaat acteren.

avatar van RodneyS

RodneyS

Ontroerende film, prima geacteerd en prima gekozen muziek.

Ik vond het een zeer vermakelijke film.

Meer drama dan komedie.

avatar van Ralf81

Ralf81

Ik ging de film kijken met het idee van een standaard komedie op een exotische locatie. Dit bleek geheel onwaar. Het is namelijk een drama met een origineel verhaal. Het verhaal is wel erg simpel, maar wel fantastisch goed uitgewerkt. In het begin is buurvrouw Esperanza nog erg vervelend om naar te kijken, maar gaandeweg krijg je steeds meer sympathie voor haar. Dit geldt ook voor Henry (Wilson), die echt overtuigend goed acteert (net als in Vacancy trouwens).

Als je dan de uitstekend gekozen soundtracks er nog bij optelt, krijg je een film waarvan het kippenvel je met regelmaat bekruipt!

avatar van vwtune

vwtune

Geen komedie idd maar wel goed geacteerd.

avatar van AmberPas

AmberPas

Deze film heeft me wel een beetje teleurgesteld. Ik had de trailer gezien en het leek me een erg leuke film.

Het begin is op zich wel leuk je voelt de film opbouwen naar wat je hoopt een goed einde. Ik zat echt te wachten nu gaat het gebeuren, maar het kwam niet echt.

Het einde vond ik teleurstellend en vaag, sowieso wordt zijn verhaal niet echt duidelijk. Wel goed geacteerd.

Absoluut geen komedie trouwens heb geen 1x gelachen.

*2,5 omdat ik het een leuke film vond tot het einde.

avatar van Waku

Waku

Het lijkt allemaal te beginnen als echte komedie.

Toch tracht men meer diepgang te brengen in het verhaal door verder te borduren op de verschijning aan de muur in het huis..

Er gebeuren wonderlijke dingen en het stille dochtertje van de buurvrouw bloeit op.

En dat is een klein beetje manco aan de film

Het cynische van het begin verdwijnt en men tracht krampachtig

de gevoelige snaar te vinden bij de kijker.

Daardoor wordt het net allemaal iets teveel van het goede en dreigt er zelfs verveling te ontstaan aan het eind.

Toch een voldoende want verder is "Henry Pool is Here"goed te genieten..

avatar van didier.depuydt

didier.depuydt

Mooie film, alleen vanaf dat hij zijn hand terugtrok had beter gekund.

Die hamer was er teveel aan.

avatar van Hankieh

Hankieh

Verspilde tijd deze film.

Ga er ook niet meer tijd aan verspillen.

avatar van Ralf81

Ralf81

Hankieh schreef:

Verspilde tijd deze film.

Ga er ook niet meer tijd aan verspillen.

Als je met je stem het gemiddelde zo drastisch omlaag haalt, mag je wel beter motiveren waarom je deze film zo'n verspilde tijd vindt......

avatar van Hankieh

Hankieh

Ralf81 schreef:

Moet je na gaan hoe erg ik hem vond toen dat ik er niet eens tijd aan wou verspillen om te schrijven waarom

avatar van qwatje

qwatje

Wel een mooie film, de onverklaarbare dingen. Wanneer geloof je in iets!?

Prima acteerwerk en een lekker verstopte subtiele humor

Zeker een aanrader voor een winterse zondagmorgen.

avatar van fritsy

fritsy

Humor was zeker goed verstopt!.....ik kon het iedergeval nergens vinden.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Op zich aardige film met leue soundtrack maar het neemt zichzelf iets te serieus vind ik.

Ze geprobeerd om een film met diepgang én humor te maken maar dit vind ik niet echt gelukt. De film heeft van beiden slechts een beetje. De balans hiertussen is niet echt gevonden en daardoor blijft er een film over met niet écht humor en ook niet écht diepgang.

Ik kan ook weinig empathie krijgen voor Henry.

avatar van Hanna01

Hanna01

Prachtige film! Heel mooi verhaal, goed geacteerd en ik was Blown Away by the soundtracks! Heerlijke humor af en toe en inderdaad meer drama maar dat vond ik juist prachtig

avatar van dikkop

dikkop

Als je deze film gaat kijken voor humor, dan kom je van een hele koude kermis thuis. De genre had moeten zijn, Drama/mysterie. Dit is een hele treurige film, maar juist de gehalte drama en de emotie die in deze film zit maakt veel goed...

avatar van Hans58

Hans58

Een film met een boodschap en dat kan iedereen op zijn/haar manier uitleggen. Alleen een beetje jammer van het Disney-achtige einde.