• 9.377.104 stemmen

Genre: Misdaad / Horror

Geregisseerd door: Henry Miller

Met onder meer: Willem Dafoe, Scott Speedman en Peter Stormare

Plot Anamorph

Rechercheur Stan Aubray krijgt een zaak toegewezen, maar wanneer hij eenmaal met de zaak bezig is, komt hij er achter dat de zaak bijzonder veel lijkt op één van de zaken waar hij zich in het verleden mee bezig heeft gehouden.

Stan Aubray

Blair Collet

Sandy Strickland

Chief Lewellyn Brainard

Alexandra Fredericks

Jorge Ruiz

Michael C.

kinjutsu

Hey, waar is de rest van de synopsis? Lelijke poster trouwens, past ook niet bij de titel van de film.

avatar van picah.q

picah.q

Hoop dat het een vette film wordt, waarschijnlijk z'n wannabee coole film geheh

avatar van dragje

dragje

Ik ben redelijk fan van acteur Willem Dafoe. Ik ben benieuwd! 8.9 maar liefst op imdb.

avatar van Knisper

Knisper

dragje schreef:

8.9 maar liefst op imdb.

50 stemmen nog maar he? Dat zijn dan meestal familieleden en fans.

avatar van cinema.

cinema.

cinema. schreef:

Kan ik dus echt niet begrijpen, dragje ..

Hoezo heb je de film al gezien?

avatar van Koerok

Koerok

Gisteren bekeken. Voorlopig geef ik 'm een 3.5. Hij boeide wel, maar ik geloof niet dat ik het einde helemaal begrepen heb.

avatar van La vache

La vache

cinema. schreef:

Kan ik dus echt niet begrijpen, dragje ..

wat heeft dragje misschien gezegt dat je hem niet begrijpt??? Zijn quote was toch niet zo moeilijk....

avatar van Freewareboy

Freewareboy

Knisper schreef:

50 stemmen nog maar he? Dat zijn dan meestal familieleden en fans.

inmiddels 6,9...

avatar van aristo

aristo

ik lees allemaal een hoop geleuter!!! en dit, en dat, ik geef dit, en ik dat , maar de film heeft voorlopig wel ruim 4 sterren ik dacht dat je wat wijzer zou worden op deze site wie heeft hem niou gezien van al die reactie die nergens over gaan???

aristo schreef:

Haha helemaal gelijk, het wordt tijd dat de mensen die hem gezien hebben recensies gaan neerzetten. Inmiddels 9 man. 0 recensies...

avatar van Observator

Observator

Een spannende (detective-) thriller.

Rechercheur Aubrey (Dafoe, in een voor hem sympathieke rol, en prima geacteerd), met wat neurotische trekjes, onderzoekt na 5 jaar weer een moordzaak. Een geheimzinnige zaak die veel lijkt op de Uncle Eddie zaak van 5 jaar geleden. De kijker wordt lang in het duister gehouden over de achtergrond van de verschillende zaken. De film zit vol bizarre, kunstzinnige moorden, veel losse lichaamsdelen bevattend, met als climax de betekenis van deze filmtitel.

Er wordt gebruik gemaakt van mooie grauwe kleuren/beelden en strijkersmuziek, die de geheimzinnigheid en spanning vasthouden. Stijlvolle flashbacks geven ons een kijkje in de zaak van 5 jaar geleden.

Ik houd niet van vergelijkingen trekken met andere films, iedere film heeft tenslotte wel iets unieks, maar helemaal origineel is deze film toch niet. Ook vond ik het verhaal af en toe wel wat inkakken, wat onnodige details, maar overall gezien toch een spannende film die, ook qua verhaal, goed in elkaar steekt en die je zeker weet vast te houden naar al dan niet de oplossing van de zaak.

avatar van shapeshifter

shapeshifter

aristo schreef:

kijk dat heb ik nauw ook hier als je der wat van zegt dan verwijderen ze weer je berichtje en de onzin die hier verkocht blijfft staan echt onbergrijpelijk

avatar van grandpa

grandpa

diep in mijn hart wist ik dat Willem Dafoe de kwalitiet had zoals die in deze film heeft laten zien, schitterend geacteerd.

gedurende de film spookte Se7en door m'n hoofd waar dit een regelerechte kloon van is alleen is deze veel subtieler in beeld gebracht

schitterend camera werk, goed script, goed geacteerd

maar ja, het eind van een film he.....dat blijft moeilijk

avatar van aerts007

aerts007

Ver gezocht verhaal,met een einde dat voor mij alles doodslaat!

Jammer,vind dafoe schitterend maar dit was niet mijn smaak.

avatar van mattjo

mattjo

jammer het einde is bizar te noemen en had niet mistaan op een avondtje cult freaks die na een blowtje er zoetsappig nog een paar uurtjes verder over lullen . een 3 omdat de film je wel weet te boeien

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ik moet zeggen dat naast het feit dat het weer een "wie en waar is de serie moordenaar" en "en wat zijn de bedoelingen van zijn moorden" film is, het een aardige film is met een leuke belichting van de artestieke moorden. wel waren er drie toevalligheden die helaas in de film moesten komen om het einde zo te laten verlopen. Dafoe was weer gewoon Dafoe, maar wel in 1 van zijn mindere karakters. deze film is een lekker tussendoortje voor mensen die van dit soort film's houden. zeker niet slecht, maar ook niks nieuws!

een 3.5!

wanneer komt nou toch die film met Willem Dafoe, Steve Buscemi en Mads Mikkelsen! in mijn ogen 3 van de mooiste koppen die echt een keer moeten samenwerken !!

avatar van dirk1978

dirk1978

ik vond de film toch wat teleurstellend gezien de goede recensies die hij hier en op imdb krijgt.

vooral de manier waarop de film geschoten is en het hoofdpersonage vond ik wat minder, maar het is wel de moeite waard om deze eens te zien

avatar van williamcindy

williamcindy

waardeloos

geen woorden meer aan vuil maken

avatar van balosa

balosa

vage film die nergens van de grond los lijkt te komen, ik wil er verder niet teveel op ingaan maar hij viel voor mij dus behoorlijk tegen en sommige momenten moest ik mezelf even wakker schudden

avatar van scorpie-oentje

scorpie-oentje

Heb hem gisteren gezien, en ondanks het sublieme acteerwerk van Willem Dafoe kon hij niet heel erg boeien, hij was een beetje verwarrend op momenten, terwijl het plot wel weer goed in elkaar zat. Misschien moet ik hem gewoon nog een 2de keer bekijken om hem helemaal te vatten. Maar al met al geen slechte film.

avatar van Koerok

Koerok

scorpie-oentje schreef:
...terwijl het plot wel weer goed in elkaar zat...
Zou je kunnen uitleggen hoe vork volgens jou in de steel zit? Want ik heb het geloof ik niet helemaal begrepen. Is Aubrey bijv. zelf Uncle Eddie of niet?

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Een film die slimmer wil zijn dan de rest, maar enorm faalt door de vele toevalligheden en onwaarschijnlijkheden.

avatar van Timecop

Timecop

Erg lelijke cover, heb mooiere gezien van anamorph.deze b.v.: http://www.cdcovers.cc/view/355473/front/anamorph-r2-custom

avatar van Raffael77

Raffael77

brucecampbell schreef:

Idd. Wat ik jammer vind is dat de film erg saai overkomt.

Niet echt super acteer werk ook nog.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Eerlijk gezegd alleen gekeken omdat Willem Dafoe erin meedeed. Het verhaal is dertien in een dozijn. Maar vond hem toch boeiend genoeg om 4 sterren te geven.

avatar van De Meester

De Meester

Ik heb deze film een aantal dagen geleden gezien en was totaal niet onder de indruk. Het kostte me moeite om de aandacht erbij te houden, omdat het verhaal weinig diepgang heeft en er een paar snelle (plot)wendingen in zitten die slecht worden uitgewerkt.

avatar van Smith

Smith

Het verhaal springt van de hak op de tak. Geen echte spanning. De film heeft me niet kunnen boeien. Had er iets totaal anders van verwacht.

avatar van christophel

christophel

ik heb de film met doorspoelen bekeken, was hij me te oninteressant en saai. **2

avatar van keessiekezman

keessiekezman

Ik lees dat de acteerprestaties van Wilem Dafoe als goed worden omschreven door sommigen.

Persoonlijk vind ik het erg slecht geacteerd. De rest van de spelers zijn bijna allemaal even slecht als Willem.

Verhaal is erg warrig en probeert een soort van"seven"-sfeer te creeeren.

Iets wat helaas hevig is mislukt.