Genre: Misdaad / Horror
Geregisseerd door: Henry Miller
Met onder meer: Willem Dafoe, Scott Speedman en Peter Stormare
Plot Anamorph
Rechercheur Stan Aubray krijgt een zaak toegewezen, maar wanneer hij eenmaal met de zaak bezig is, komt hij er achter dat de zaak bijzonder veel lijkt op één van de zaken waar hij zich in het verleden mee bezig heeft gehouden.
Stan Aubray
Michael C.
Crystal
Neighbor
kinjutsu
Hey, waar is de rest van de synopsis? Lelijke poster trouwens, past ook niet bij de titel van de film.
picah.q
Hoop dat het een vette film wordt, waarschijnlijk z'n wannabee coole film geheh
dragje
Ik ben redelijk fan van acteur Willem Dafoe. Ik ben benieuwd! 8.9 maar liefst op imdb.
Knisper
8.9 maar liefst op imdb.
cinema.
Kan ik dus echt niet begrijpen, dragje ..
Hoezo heb je de film al gezien?
Koerok
Gisteren bekeken. Voorlopig geef ik 'm een 3.5. Hij boeide wel, maar ik geloof niet dat ik het einde helemaal begrepen heb.
La vache
Kan ik dus echt niet begrijpen, dragje ..
wat heeft dragje misschien gezegt dat je hem niet begrijpt??? Zijn quote was toch niet zo moeilijk....
Freewareboy

inmiddels 6,9...
aristo
ik lees allemaal een hoop geleuter!!! en dit, en dat, ik geef dit, en ik dat , maar de film heeft voorlopig wel ruim 4 sterren ik dacht dat je wat wijzer zou worden op deze site wie heeft hem niou gezien van al die reactie die nergens over gaan???
kinjutsu
Haha helemaal gelijk, het wordt tijd dat de mensen die hem gezien hebben recensies gaan neerzetten. Inmiddels 9 man. 0 recensies...
Observator
Een spannende (detective-) thriller.
Rechercheur Aubrey (Dafoe, in een voor hem sympathieke rol, en prima geacteerd), met wat neurotische trekjes, onderzoekt na 5 jaar weer een moordzaak. Een geheimzinnige zaak die veel lijkt op de Uncle Eddie zaak van 5 jaar geleden. De kijker wordt lang in het duister gehouden over de achtergrond van de verschillende zaken. De film zit vol bizarre, kunstzinnige moorden, veel losse lichaamsdelen bevattend, met als climax de betekenis van deze filmtitel.
Er wordt gebruik gemaakt van mooie grauwe kleuren/beelden en strijkersmuziek, die de geheimzinnigheid en spanning vasthouden. Stijlvolle flashbacks geven ons een kijkje in de zaak van 5 jaar geleden.
Ik houd niet van vergelijkingen trekken met andere films, iedere film heeft tenslotte wel iets unieks, maar helemaal origineel is deze film toch niet. Ook vond ik het verhaal af en toe wel wat inkakken, wat onnodige details, maar overall gezien toch een spannende film die, ook qua verhaal, goed in elkaar steekt en die je zeker weet vast te houden naar al dan niet de oplossing van de zaak.
shapeshifter
kijk dat heb ik nauw ook hier als je der wat van zegt dan verwijderen ze weer je berichtje en de onzin die hier verkocht blijfft staan echt onbergrijpelijk
grandpa
diep in mijn hart wist ik dat Willem Dafoe de kwalitiet had zoals die in deze film heeft laten zien, schitterend geacteerd.
gedurende de film spookte Se7en door m'n hoofd waar dit een regelerechte kloon van is alleen is deze veel subtieler in beeld gebracht
schitterend camera werk, goed script, goed geacteerd
maar ja, het eind van een film he.....dat blijft moeilijk
aerts007
Ver gezocht verhaal,met een einde dat voor mij alles doodslaat!
Jammer,vind dafoe schitterend maar dit was niet mijn smaak.
mattjo
jammer het einde is bizar te noemen en had niet mistaan op een avondtje cult freaks die na een blowtje er zoetsappig nog een paar uurtjes verder over lullen . een 3 omdat de film je wel weet te boeien
ralfsjam
ik moet zeggen dat naast het feit dat het weer een "wie en waar is de serie moordenaar" en "en wat zijn de bedoelingen van zijn moorden" film is, het een aardige film is met een leuke belichting van de artestieke moorden. wel waren er drie toevalligheden die helaas in de film moesten komen om het einde zo te laten verlopen. Dafoe was weer gewoon Dafoe, maar wel in 1 van zijn mindere karakters. deze film is een lekker tussendoortje voor mensen die van dit soort film's houden. zeker niet slecht, maar ook niks nieuws!
een 3.5!
wanneer komt nou toch die film met Willem Dafoe, Steve Buscemi en Mads Mikkelsen! in mijn ogen 3 van de mooiste koppen die echt een keer moeten samenwerken !!
dirk1978
ik vond de film toch wat teleurstellend gezien de goede recensies die hij hier en op imdb krijgt.
vooral de manier waarop de film geschoten is en het hoofdpersonage vond ik wat minder, maar het is wel de moeite waard om deze eens te zien
balosa
vage film die nergens van de grond los lijkt te komen, ik wil er verder niet teveel op ingaan maar hij viel voor mij dus behoorlijk tegen en sommige momenten moest ik mezelf even wakker schudden
scorpie-oentje
Heb hem gisteren gezien, en ondanks het sublieme acteerwerk van Willem Dafoe kon hij niet heel erg boeien, hij was een beetje verwarrend op momenten, terwijl het plot wel weer goed in elkaar zat. Misschien moet ik hem gewoon nog een 2de keer bekijken om hem helemaal te vatten. Maar al met al geen slechte film.
Koerok
...terwijl het plot wel weer goed in elkaar zat...
brucecampbell
Een film die slimmer wil zijn dan de rest, maar enorm faalt door de vele toevalligheden en onwaarschijnlijkheden.
Timecop
Erg lelijke cover, heb mooiere gezien van anamorph.deze b.v.: http://www.cdcovers.cc/view/355473/front/anamorph-r2-custom
Raffael77
Idd. Wat ik jammer vind is dat de film erg saai overkomt.
Niet echt super acteer werk ook nog.
lordhumangus
Eerlijk gezegd alleen gekeken omdat Willem Dafoe erin meedeed. Het verhaal is dertien in een dozijn. Maar vond hem toch boeiend genoeg om 4 sterren te geven.
De Meester
Ik heb deze film een aantal dagen geleden gezien en was totaal niet onder de indruk. Het kostte me moeite om de aandacht erbij te houden, omdat het verhaal weinig diepgang heeft en er een paar snelle (plot)wendingen in zitten die slecht worden uitgewerkt.
Smith
Het verhaal springt van de hak op de tak. Geen echte spanning. De film heeft me niet kunnen boeien. Had er iets totaal anders van verwacht.
christophel
ik heb de film met doorspoelen bekeken, was hij me te oninteressant en saai. **2
keessiekezman
Ik lees dat de acteerprestaties van Wilem Dafoe als goed worden omschreven door sommigen.
Persoonlijk vind ik het erg slecht geacteerd. De rest van de spelers zijn bijna allemaal even slecht als Willem.
Verhaal is erg warrig en probeert een soort van"seven"-sfeer te creeeren.
Iets wat helaas hevig is mislukt.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen