Gutterballs (2008)
Canada
Geregisseerd door: Ryan Nicholson
Met onder meer: Alastair Gamble, Mihola Terzic en Candice Lewald
Plot Gutterballs
"I Warned You Not To Bowl Tonight"
Een sadistische verkrachting heeft een hele reeks bizarre en schokkende moorden als gevolg. In een bowlingcentrum worden de spelers van twee teams één voor één op gruwelijke wijze afgeslacht door een gemaskerde moordenaar met zwarte bowling handschoenen.
dope
- 20061 stemmen
Ik weet niet wat ik met deze fucking film moet. Van de ene kant issie zo fucking slecht dat ik denk dat de acteurs die het meest betaalden de fucking rollen gekregen hebben, want ik kan me niet voorstellen dat ze er fucking zelf voor betaald hebben gekregen. Ik vraag me af of al iemand heeft bijgehouden hoevaak dat woord langs komt in de film. Van de andere kant heb ik me toch al een paar keer betrapt op een glimlach. laat ik het op maar op geinige onzin houden...., met name onzin dan
Vascago
Wtf was dit. Er werd nogal wat afgefucked in deze film en niet alleen qua taalgebruik. Het leek soms net Porno-horror. Sommige scenes zijn wel erg duidelijk in beeld gebracht. Die pijpbeurt ofzo. Wel een leuke moord trouwens. Standje 69 moord, lol.
De personages waren verder zo verdomde irritant dat ik elke keer blij werd als er weer 1 op een gruwelijke manier aan zijn of haar eind kwam. Die scene waarin die travestiet's penis in twee-en werd gesneden was echt ranzig. Einde ging ook nergens over.
Ik weet dus niet wat ik hiervan moet denken. De moorden waren iig wel mooi en ranzig. Dus daarvoor 2.5 ster.
FillumGek
Best vermakelijke film die een mix is van horror, komedie en porno. Verwacht echter geen komedie waarvan je de slappe lach krijgt, geen horror waarbij je voortdurend op het puntje van je stoel zit en geen porno waarbij je lekker jeweetwel.
Een groep tieners nemen het tegen elkaar op met een potje bowlen terwijl dat ze één voor één worden vermoord zonder dat ze het in de gaten hebben. That's it. Niks geen verhaal, gewoon verstand op nul en kijken naar de beelden.
De personages waren eigenlijk geen bal aan. Het enige wat ze letterlijk de hele film doordoen is schelden met 'fuck', 'bitch' en 'cunt' en nog tientallen andere varianten daarop. Er is werkelijk geen enkele reden voor om zo veel te schelden. De film lijkt zich dan ook niet serieus te nemen. Helaas wordt het daarom meer lachwekkend - maar niet op een goede manier - dan spannend, wat je toch verwacht als er 'horror' staat. Zo komt er tijdens een moord of vluchtpoging een dans- of rocknummer in plaats van een spanningsverhogend deuntje.
Als het hierbij bleef zou de film een onvoldoende scoren. Maar hetgene waar de film erg goed in is, is de ranzigheid. Ook best belangrijk in een film als deze, anders valt er helemaal niks meer te kijken. Darmen en hersens zien er erg goed uit en er vliegen tientallen liters bloed over je scherm heen gedurende de film. Ook zitten er een aantal originele, vermakelijke moorden bij. En daar gaat het uiteindelijk om in slashers.
dutchtuga
Enorm veel potentieel die helaas niet helemaal wordt ingelost. Het uitgangspunt is sterk; één setting, in dit geval een bowlingbaan, als decor voor een ouderwetse slachtpartij. Doet weer denken aan de geweldige italiaanse jaren 80 produkties als Demoni of Deliria waar zich ook alles op één locatie afspeelt en er een killer op een stel geile tieners wordt afgestuurd. De makers draven helaas een beetje door op het gebied van humor. De personages worden zo karikaturaal en schelden nog meer dan een Tony Montana dat het na verloop van tijd begint te irriteren en zijn effect volledig misloopt. Ik snap dat Gutterballs zich als niets meer dan onzin presenteert, maar ik zag hier meer potentie in. De sfeer was sterk, de referenties naar Deliverance en Halloween ontzettend leuk en de gore was de beste die ik in lange tijd gezien heb in een horrorfilm. Des te jammerlijker dat de meligheid troef is.
brucecampbell
Low-budget horror met de meest irritante, debiele, vuilbekkende groep mensen ooit in een film, maar qua gore kan deze film tellen en daarom komt hij voor mij toch boven het gemiddelde.
misterwhite
Hilarisch!!!! De film leek meer op en adult komedie movie dan horror.
Noodless
Heerlijke, originele , brute horrorfilm met heel wat vreselijke personages en gore. De gore is soms echt wel er over. De outfit van de moordenaar en de setting vond ik origineel. De sadistische verkrachting kwam bruut over. Ook heel wat seks in de film en die seks kon in deze film wel tellen. Uiteindelijk weet je hoe het in elkaar zit , misschien niet verrassend, maar wel passend bij het verhaal. De slotscène was iets minder geslaagd. Toch echt genoten van dit low-budget filmpje. 7/10
Hele brute film met vooral de moorden.
Acteren was niet al te best.
Verhaal s simpel.
3,5 ster
tiggr75
Ik had voor dat ik deze film ging kijken geen idee uit welk jaar en dacht serieus dat dit een jaren 80 horror film was!
Ik mij niet echt voorstellen dat een regiseur daarbij perongeluk in deze jaren 80 stijl met per ongeluk extreem "slechte" acteur die per ongeluk extreem veel fuck zeggen, Fuck this fucking Bowling ally... Fuck??
En daarbij echt extreem goeie gore!!! Ik heb echt veel films gezien, maar bij deze wilde ik toch wel een paar effe lekker spontaan de andere kant op kijken. Bij elke sterf scene veel aandacht aan kleine details. Ik ben geen fan van 3d in horror(meestal door low budget). En deze film laat goed zien waarom het zonder ook gaat!
Sommige naaktheid had voor mij niet gehoeven. Zeker niet kunstmatig!
Door dit alles vond ik heb toch echt de moeite waard!
ps: jammer vond de andere film poster eigenlijk beter. Helemaal jaren 80! Deze heeft behalve the bowling pin echt helemaal niks met de film te maken. Kan me niet herinneren dat iemand een pak aan had met stropdas.
bladonis
Tja, Gutterballs, een film over bowlers die een avond gaan bowlen.
Ik had er wat meer van verwacht. Het verhaal is flinterdun. De motivatie van de personages is zo mogelijk nóg dunner!
De personages zijn stuk voor stuk geweldig irritant! En dat komt bij mij de vereenzelviging met de slachtoffertjes NIET ten goede! Ik vind mezelf namelijk helemáál niet irritant! Dus het interesseert me dan ook geen hol wie er het eerste doodgaat, en hoe. Sterker nog, op een gegeven moment was ik met mezelf geld (of drank in dit geval) aan het inzetten wie de volgende kegel kreeg ingebracht!
Jammer was dan ook nog ns dat de 'killer' me totaal niet aansprak. Het idee erachter was erg leuk. Maar ook hij deed me helemáál niets! En dan zit je dus met een film waar het je niet uitmaakt wie wie afmaakt, of op welke manier, als het maar snel gebeurt, dan kan ik de volgende film opzetten!!
Het verhaal is wat het is, niet meer en niet minder. Het blijft natuuriljk een verhaal over ballen uit de goot. Daar kunnen de acteurs ook niks aan veranderen. Ik persoonlijk had wat meer dichte deuren willen zien, dat zou wat spannender intrappen zijn geweest. Maar kniesoor, ik heb me zo ook wel vermaakt.
De sekscènes zijn wel érg plastisch weergegeven! Vooral de verkrachtingsscène gaat minútenlang door! Dat was voor mijn gevoel wat geforceerd. Wie daarna nog niet doorhad hoe de vork in de steel zou gaan zitten, die verdient deze film helemaal! Ik vond de 69 in de toiletten wél geweldig! Dat kan gerust redelijke porno genoemd worden. Wel de leukste doodscène wat mij betreft!
De gore was wél goed gedaan. Met het bloed was niks mis. Ze hadden hier goed begrepen wat Ome Lloyd Kaufman bedoelt met: "wat je mist in een goed script en goede acteurs kan je terugverdienen in veel tieten en seks en véél bloed, guts en gore! Veel inventiviteit met het inbrengen van bowlingpins, en een (bowling
)ballenbuffer! Maar de prijs voor de mooiste doodsstrijd gaat voor mij naar Miss Chokesondick!
De ontknoping was te voorspellen, maar dat geldt bijna voor alle '80s slashers. Dus dat is niet erg. Toch vond ik het er hier wel érg dik vanaf druipen! Had meer in gezeten.
Ik vind de foto op m'n dvd trouwens ook een verbetering op dit rare plaatje! Misschien willen ze bowling een wat meer classy image geven ofzo?!
Voor de geweldige Miss Chokesondick en de edele poging om bowling cool te maken 3,5 uit de goot opgeraapte ster!
TinkerTex
Na een brute verkrachting in een bowlingcentrum slaat een killer toe om het leven van de bowlers zuur te maken.
Gutterballs gaat op het gebied van seks en geweld een stapje verder. Het is meer explicieter en de moorden zijn bruter. Leuk voor diegenen die de reguliere slasher zat zijn en verlangen naar iets meer. Ikzelf vond deze film wel vermakelijk, maar niet meer dan dat. Muziek is leuk trouwens.
FatMike
- 1976 stemmen
Prima slasher met erg veel verwijzingen naar de jaren 80:
kleding, muziek, kleur en veel neon!!!!
(De makers moeten van horror en exploitatie houden!)
Veel naaktloperij en een aantal fijne moorden!
Death by sixtynine is de meest orginele
moord sinds tijden!!!!!! De operatie die een-nog-niet-helemaal-vrouw ondergaat deed zelfs mij pijn!!!!
Sex, blood & guts....4 Sterren!!!
Hee Bladonis!!! Ga je mee sporten: lekker bowlen man!!!
Eminem<3Statham
Haha wat een belachelijk hoog gewaardeerde film. Jammer, echt zonde van mijn tijd !
Als die alleen zo goed moet wezen vanwege de 'baggere' gore wat er niet uitzag, nou leuk is dat dan.
Hoe kun je met zo'n score meer verwachten van producers ?
80's deuntje eronder, jaah voor mij was het echt af, en goed mis dus.
Daarom reageer ik ook speciaal op deze film, omdat ik en me vriendin zich kapot geergerd hebben en de ranking me misleid had.
Het verhaal is opzich best origineel daarom een 1.5*, anders gewoon een 1. En kun je wel denken waarom stem je dan of waarom zulke kritiek ? Omdat jullie altijd consequent zijn (de actieve stemmers) en nu vanwege 'soft adult' gelijk de hemel in zijn.
Niet tof ! laterzz
Eminem<3Statham
Kerel, ik vind 2.98 hoog ja voor een bagger horror. Door 'mij' is die 0.08 omlaag gegaan.
-En kun je wel denken waarom stem je dan of waarom zulke kritiek ? Omdat jullie altijd consequent zijn (de actieve stemmers) en nu vanwege 'soft adult' gelijk de hemel in zijn.
Bedoel je deze ? IS EEN MENING !
Blijkbaar voel je je eigen aangesproken of nie ?
LATERZZ
Naomi Watts
Chill out Slim Shady.
Vanavond ook maar eens opzetten, ik ben benieuwd.
Naatasie
Bedoel je deze ? IS EEN MENING !
Blijkbaar voel je je eigen aangesproken of nie ?
LATERZZ
Schat je hebt gelijkt, het was echt een slechte film,, Komt bij me FLOP 100 ..
God God wat hebben wij ons geirriteerd aan deze film
1.5* Omdat het verhaal wel orgineel is!!
Boeikens
"Fucking" gore
Voor de brute gore en redelijk goede FX 4* maar door de fucking slechte audio, de fucking slechte acteerprestaties en het fucking taalgebruik worden het er maar 3.
dominion
Wat een geniale film.
De moordenaar zag er belachelijk uit.
De gore was wel heel erg goed maar ook heel bruut.
Deze film had ook een van de slechtste acteurs die ik ooit heb gezien.
En er werd ook gigantisch veel in gescholden.
De kills waren ook heel origineel bedacht.
3,5
Naomi Watts
Heerlijke film. De sfeer is echt grandioos, op die bowling alley met al die neon verlichting plus disco lights. Echt alles straalt een b-produktie uit en dat is bij mij alleen maar positief. De personages zijn ook geweldig, enorm veel stereotypering en veel personages zijn dan ook enorm irritant. De killer was ook cool, dat lompe masker ook
. BBK kicks ass.
Het begint allemaal met die brutal gang rape , die erg lang aan voelt en daardoor toch wat ongemakkelijk aan gaat voelen na een tijd. Dat had ik op het begin helemaal niet, integendeel. De actrice die het slachtoffer werd leek me geen moeilijke selectie, want haar borsten was het meest perfect van de girl pack van het begin segment. Zoals borsten ook horen te zijn in hedendaagse horror, big and ofcourse silicones
. Na het eind van de rape heb je met haar behoorlijk te doen (de meest ongemakkelijke rape die ik tot nu toe op film heb gezien), wraak lijkt hierbij geoorloofd.
Dan komen ze de volgende dag terug en dan kan de massacre pas beginnen. Erg veel inventieve kills ook, waarvan de 69 kill toch wel mijn favoriet is. Ook hier scoort Nicholson punten, Nicholson is niet zo conservatief, hij laat seks gewoon zien zoals het bedoelt is (geen geslacht censorship dus). Ik word er vaak ook niet vrolijk van die timide seksscenes. Chapeau dus. Maar elke kill is eigenlijk enorm inventief en dat is een enorme troef. Dan krijg je natuurlijk de ontknoping waar de killer zijn identiteit bekend wordt gemaakt, dat viel me een beetje tegen eerlijk gezegd (had liever toch Lisa zelf als killer gezien). Dat dat wat voorspelbaar geweest was maakt mij niet uit, dit soort films draait voor mij nou niet echt om het who done it aspect. Aangename verrassing, expliciete seksscenes, veel inventieve kills, weinig budget, veel non-functional nudity (+ silicones). Count me in! Een fijne rape + revenge horror flick.
Threeohthree
Iets te fucking melig.
Ik had dit lage gemiddelde graag omhoog geholpen, maar hier kan ik bijzonder weinig mee, vooral ook omdat ik een bruut schoquerend werkje had verwacht, daar is het in zijn geheel gewon iets te melig voor. Best jammer, want had ik mij hier op ingesteld dan was ik waarschijnlijk positiever geweest. Dat gezegd, dat masker.
De rape scenes zijn ook eigenlijk best wel gaaf, alleen jammer dat er dan weer zo'n melig power ranger deuntje onder wordt gemonteerd.
Jammer ook van het vele dialoog, want de kills zijn zowel bruut als komisch, die gast met die krukken, ok, eigenlijk was het best vet. Nee toch niet, de scenes met dialoog duren ook allemaal net even te lang. Nee, nog geen voldoende voor deze film al was het e.e.a. best geslaagd. Gewoon met een verkeerde instelling deze film in gegaan, volgende keer beter.
Lui (crew films)
Fucking gave film! Helaas zien de moorden er erg fake uit (nog net niet storend), al zijn ze wel origineel. De twee groepjes ruziënde bowlers zijn lachwekkend (vooral de travestiet) en er wordt flink gescholden. Jammer van het einde; ik had liever de verkrachte vrouw zelf als dader gezien.
Een film die ik niet snel zal vergeten en laat dat tweede deel maar komen!
Mister_Movie
Waar Nicholson wel héél goed in geslaagd is, is het oproepen van het 80' sfeertje.
Ik wist niet dat het een film van 2008 was en was er absoluut van overtuigd dat dit een film was uit het lange rijtje over-the-top-films van de tachtigerjaren.
Nu is er over-the-top en OVER-the-top. Deze film past bij het laatste. Het acteren wordt (duidelijk bewust) erg karikaturaal gedaan en de rollen die ingevuld worden zijn al onwaarschijnlijk met o.a. de dikke travestiet en de 2-braincell blondjes. De moorden zijn origineel te noemen, maar elke spanning en empathie ontbreekt met de personages, waardoor het na een tijd allemaal wat eentonig wordt.
Deze film is uiteraard gemaakt net om de moordscenes. Van alles daartussen heeft Nicholson een extreem speciaal sfeertje proberen te creëren. Hij slaagt erin, alleen denk ik niet dat dit vele mensen kan boeien.
Mij helaas niet.

Chocolate