Passchendaele (2008)
Geregisseerd door: Paul Gross
Met onder meer: Paul Gross, Gil Bellows en Robert Nogier
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Passchendaele
Op 31 juli 1917 begon het enorme bombardement van de Geallieerde artillerie tijdens de Slag om Passchendaele. Er volgde een gigantisch bloedige strijd met meer dan een miljoen slachtoffers aan beide zijden. Gevechtseenheden vanuit het gehele Britse rijk werden ingeschakeld. Deze film vertelt het verhaal van de Canadezen die in deze hel terechtkwamen.
Michael Dunne
Mr Harper
Colonel McAndrew
pa3bvp
vandaag 18-10-2008 naar de film gaan kijken in Calgary Canada
De film staat omschreven als Oorlog/Drama en mijn inziens doe er ook maar romantiek bij. Voor mij 5 sterren
finalman
heh??? is da Passendale, dichtbij Ieper??? Nooit gedacht dat er een film gemaakt zou worden
Jason28
Heb je nooit geschiedenisles gehad dan? Zelfs ik als Nederlander weet dat daar een van de grootste bloedbaden in de geschiedenis heeft voorgedaan.
vranque
Prachtig geschoten film, maar zwaar irritant doorgeromantiseerd drama. Gebaseerd op een veelvoud van voorgangers en dus nergens oorspronkelijk. Leuk om te kijken en om af en toe een traantje bij weg te pinken. Maar nee, dit kan echt beter.
Bullit
Als dit een oorlog film is ben ik gek. Wat een bout film zeg. Het laatse half uur ging, maar de rest was bagger.
christophel
ik weet niet meer wat ik nog goed moet vinden...voor mij was dit een slechte film, zeker geen pearl harbour, geef hem toch voor deze tijd een 4.
vranque
Wil jij je eigen verhaal nog eens nauwkeurig nalezen a.u.b. en dan graag een relevante stem uitbrengen. haha
Henkeuh100
Prachtige film. Goede verhouding tussen romantiek en oorlog. Niet alleen een ijzersterk verhaal, ook het acteerwerk was uit de kunst.
4,5
Alexxx!
wat een geweldige film!!!
deze film verteld ook het leed van een oorlog
en wat het met zich mee brengt
dus wat jullie allemaal onder oorlog films verstaan is een beetje schieten
nu zien jullie het eens van de andere kant.
vond m beter als pearl!!!!
Icer
Sterke verfilming van de ellende in de loopgraven, de romantiek, ach...
Vascago
Als ik een film over de slag van Passchendaele kijk wil ik wel de slag van Passchendaele zien en niet 1.5 uur een romance die zich ook nog afspeelt in Canada. En daarna ongeveer 20 minuten echt oorlog, maar zelfs daar gaan ze het nog vermengen met romantisch gezeik. In de videoclip van Iron Maiden over deze slag zit meer actie dan in deze hele film bij elkaar.
Zwaar gemiste kans.
laurel
Verwacht je een oorlogsfilm? Dan zal hij een beetje tegenvallen.
Verwacht je drama/romantiek? Dan zit je met deze film redelijk goed.
Hoe dan ook, de film is nog lang niet slecht, maar één keer gezien is voldoende.
Naduah
Op zich wel een mooie film, maar inderdaad...als oorlogsfilm mag het niet worden betiteld. Romantiek/drama is volop aanwezig met een vleugje loopgraven in de bagger.
chantal29
super film ik hoop dat hij gauw op blueray is een dikke 5 sterren
JDM
Film viel me vies tegen. De oorlog zelf wordt inderdaad amper in beeld gebracht aangezien de film bijna alleen maar draait om de romance. Verder vond ik dat de soldaten wel heel erg overdreven alle kanten opvlogen na weer een explosie of schot. kleine 2,5 *
Legan
Wat een teleurstelling. Sfeerloos, slecht en totaal niet geloofwaardig geacteerd, te vaak en te zwaar over-the-top op diverse gebieden, een zwak verhaal, nauwelijks diepgang, slechte make-up, vol clichés, goedkope dialogen, etc… Het is te zien dat Canada all-out gaat qua geld, maar wat 'n verspilling. Richting het einde lijkt het beter te gaan, maar dan gaat het helemaal over-the-top met het kruis. Ach, zwaar geromantiseerde rommel.
gvc
goede film goed in beeld gebracht( a la saving private ryan) .Wat romantiek , stoort niet vind ik. Als je in sterretjes praat is een 3,5 genoeg, meer dan gemiddeld voor mij
Jeauhan
Vond de special-effects nogal dramatisch. Beschoten lichamen die een perfecte streksalto a la Juri van Gelder maken...
Verder durft de film geen keuze te maken tussen de oorlog en de romantiek.
Chriet
Ik zat helemaal klaar voor de buis; camouflage pak aan en Pruisische helm op. Ik had beter een doos tissues klaar kunnen zetten, want de romantiek spatte van het scherm. Desalniettemin een mooie film. 3,5*
Vascago
Hou toch op, a la Saving Private Ryan. In die film zit in de allereerste 10 minuten al meer actie dan in deze hele film.
Bramha Bull
meer drama dan oorlog.
niet slecht, maar zeker geen topper.
Fryce
Vind het een middelmatige oorlogsfilm. Zitten een aantal scenes in die hem daar iets bovenuit tillen, maar blijft middelmatig. Blijf Paul Gross toch ook een beetje zien als de goedhartige Mountie, vond weinig verschil tussen beide rollen eigelijks, maar goed.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Fasandræberne
Misdaad / Thriller, 2014