• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Paul Gross

Met onder meer: Paul Gross, Gil Bellows en Robert Nogier

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Passchendaele

Op 31 juli 1917 begon het enorme bombardement van de Geallieerde artillerie tijdens de Slag om Passchendaele. Er volgde een gigantisch bloedige strijd met meer dan een miljoen slachtoffers aan beide zijden. Gevechtseenheden vanuit het gehele Britse rijk werden ingeschakeld. Deze film vertelt het verhaal van de Canadezen die in deze hel terechtkwamen.

avatar van pa3bvp

pa3bvp

vandaag 18-10-2008 naar de film gaan kijken in Calgary Canada

De film staat omschreven als Oorlog/Drama en mijn inziens doe er ook maar romantiek bij. Voor mij 5 sterren

avatar van finalman

finalman

heh??? is da Passendale, dichtbij Ieper??? Nooit gedacht dat er een film gemaakt zou worden

avatar van herflik

herflik

Mooi gemaakt alleen erg geromantiseerd

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Komt deze ook in de Belgische zalen?

avatar van Jason28

Jason28

finalman schreef:

Heb je nooit geschiedenisles gehad dan? Zelfs ik als Nederlander weet dat daar een van de grootste bloedbaden in de geschiedenis heeft voorgedaan.

avatar van Queasy

Queasy

Goede Film! Doet een beetje denken aan type "Pearl Habor".

avatar van vranque

vranque

Prachtig geschoten film, maar zwaar irritant doorgeromantiseerd drama. Gebaseerd op een veelvoud van voorgangers en dus nergens oorspronkelijk. Leuk om te kijken en om af en toe een traantje bij weg te pinken. Maar nee, dit kan echt beter.

avatar van Bullit

Bullit

Als dit een oorlog film is ben ik gek. Wat een bout film zeg. Het laatse half uur ging, maar de rest was bagger.

avatar van christophel

christophel

ik weet niet meer wat ik nog goed moet vinden...voor mij was dit een slechte film, zeker geen pearl harbour, geef hem toch voor deze tijd een 4.

avatar van vranque

vranque

christophel schreef:

Wil jij je eigen verhaal nog eens nauwkeurig nalezen a.u.b. en dan graag een relevante stem uitbrengen. haha

avatar van Henkeuh100

Henkeuh100

Prachtige film. Goede verhouding tussen romantiek en oorlog. Niet alleen een ijzersterk verhaal, ook het acteerwerk was uit de kunst.

4,5

avatar van gizmoart

gizmoart

haal dat genre oorlog weg, wat een drama haha

avatar van dikkop

dikkop

Goeie film met een oog voor detail in de loopgraven...

avatar van Alexxx!

Alexxx!

wat een geweldige film!!!

deze film verteld ook het leed van een oorlog

en wat het met zich mee brengt

dus wat jullie allemaal onder oorlog films verstaan is een beetje schieten

nu zien jullie het eens van de andere kant.

vond m beter als pearl!!!!

avatar van Icer

Icer

Sterke verfilming van de ellende in de loopgraven, de romantiek, ach...

avatar van Vascago

Vascago

Als ik een film over de slag van Passchendaele kijk wil ik wel de slag van Passchendaele zien en niet 1.5 uur een romance die zich ook nog afspeelt in Canada. En daarna ongeveer 20 minuten echt oorlog, maar zelfs daar gaan ze het nog vermengen met romantisch gezeik. In de videoclip van Iron Maiden over deze slag zit meer actie dan in deze hele film bij elkaar.

Zwaar gemiste kans.

avatar van laurel

laurel

Verwacht je een oorlogsfilm? Dan zal hij een beetje tegenvallen.

Verwacht je drama/romantiek? Dan zit je met deze film redelijk goed.

Hoe dan ook, de film is nog lang niet slecht, maar één keer gezien is voldoende.

avatar van Naduah

Naduah

Op zich wel een mooie film, maar inderdaad...als oorlogsfilm mag het niet worden betiteld. Romantiek/drama is volop aanwezig met een vleugje loopgraven in de bagger.

avatar van chantal29

chantal29

super film ik hoop dat hij gauw op blueray is een dikke 5 sterren

avatar van JDM

JDM

Film viel me vies tegen. De oorlog zelf wordt inderdaad amper in beeld gebracht aangezien de film bijna alleen maar draait om de romance. Verder vond ik dat de soldaten wel heel erg overdreven alle kanten opvlogen na weer een explosie of schot. kleine 2,5 *

avatar van Legan

Legan

Wat een teleurstelling. Sfeerloos, slecht en totaal niet geloofwaardig geacteerd, te vaak en te zwaar over-the-top op diverse gebieden, een zwak verhaal, nauwelijks diepgang, slechte make-up, vol clichés, goedkope dialogen, etc… Het is te zien dat Canada all-out gaat qua geld, maar wat 'n verspilling. Richting het einde lijkt het beter te gaan, maar dan gaat het helemaal over-the-top met het kruis. Ach, zwaar geromantiseerde rommel.

avatar van cdman19800

cdman19800

Vond deze heel realistisch in beeld gebracht.

avatar van gvc

gvc

goede film goed in beeld gebracht( a la saving private ryan) .Wat romantiek , stoort niet vind ik. Als je in sterretjes praat is een 3,5 genoeg, meer dan gemiddeld voor mij

avatar van ASroma

ASroma

gewoon een mooie film, klaar.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Vond de special-effects nogal dramatisch. Beschoten lichamen die een perfecte streksalto a la Juri van Gelder maken...

Verder durft de film geen keuze te maken tussen de oorlog en de romantiek.

avatar van Chriet

Chriet

Ik zat helemaal klaar voor de buis; camouflage pak aan en Pruisische helm op. Ik had beter een doos tissues klaar kunnen zetten, want de romantiek spatte van het scherm. Desalniettemin een mooie film. 3,5*

avatar van Vascago

Vascago

gvc schreef:

Hou toch op, a la Saving Private Ryan. In die film zit in de allereerste 10 minuten al meer actie dan in deze hele film.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

meer drama dan oorlog.

niet slecht, maar zeker geen topper.

avatar van Fryce

Fryce

Vind het een middelmatige oorlogsfilm. Zitten een aantal scenes in die hem daar iets bovenuit tillen, maar blijft middelmatig. Blijf Paul Gross toch ook een beetje zien als de goedhartige Mountie, vond weinig verschil tussen beide rollen eigelijks, maar goed.