• 9.370.234 stemmen

American Risciò (1990)

Actie | 93 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: American Tiger / American Rickshaw

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Sergio Martino

Met onder meer: Mitchell Gaylord, Daniel Greene en Victoria Prouty

Plot American Risciò

"Miami just got hotter..."

Scott Edwards is een jonge student in Miami die geld verdient met het rondrijden van toeristen in een riksja. Hij geeft een oude Oosterse dame een lift omdat het regent, maar zij is in werkelijkheid een leeftijdloze heks die waakt over de legendarische 'Steen der Wijzen' van de televisiepredikant Mortom en zijn trawant Francis. Deze doodt mensen en maakt jacht op Edwards om de ontbrekende sleutel te vinden om zo de steen te bemachtigen.

Scott Edwards

Sarah Mortom

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Inderdaad. En beduidend mooier dan de Amerikaanse:

Ik zie er trouwens geen doen aan om die te retoucheren.

Wat de film zelf betreft, lijkt het een tegenvaller te zijn. Sergio Martino heeft beduidend beter werk gemaakt in de jaren zeventig.

avatar van ZAP!

ZAP!

Erg duur hier, maar er ís een blu-ray van...

Wie waagt er nog es een bespreking aan deze film?

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik had deze film, net als heel veel andere films al heel lang op 1 van mijn vele hard disks staan en vanavond maar eens gekeken en werden destijds gemaakt voor verhuur op video. American Rickshaw is een matige film die voor 1 keer best te doen is, maar er zijn in die tijd veel betere gemaakt. Vrouwelijk naakt ontbreekt niet, maar de actie laat te wensen over. Gezien en weer verwijderd.